Ktoré meno je lepšie?
Ahojte maminky isto ospevovaná otázka, ale potrebujem pomoc s výberom mena. Ano, viem, rozhodujeme ja a partner...ale mame kopec mien vybranych a niet rady ani pomoci 😀 tak to skúšam tu. A mená? Vivien, Karolína, Nika (čisto len Nika nie Veronika), Lilli, Linda, Noemi, Erika. Kludne píšte svoj názor....a teraz..babo raď 😀 😉
Z tychto co si tu hodila sa mi najviac paci Karolinka... ostatne ee, vobec...
Mne sa z tychto paci Noemi, no ale zavisi aj od priezviska- ak mate rydzo slovenske, bude to smiesne
a to sa fakt Tvojmu drahemu pacia taketo mena? moj by ma s nimi poslal niekam 😀 a vybral by Karolinu, ak ho dobre poznam
Mne sa paci Karolina alebo Linda 🙂 Ked som bola mala, chcela som sa dat meno Linda ak budem mat dcerku 🙂 Teraz uz mam vybrate a bude to Matilda ak bude dievcatko.
Je to Vaše výsostné právo,dať dieťatku meno aké sa Vám páči,ale treba sa ozaj zamyslieť nad tým,že dievčatko vyrastie,pravdepodobne po svadbe zmení aj priezvisko a potom to nemusí dobre dopadnúť.Lebo potom taká Noemi Smaženicová....
Nie všetko,čo prichádza zvonka musí byť aj tu super.Ale ako som napísala,Vy si vyberáte a Vaše dieťa bude meno nosiť celý život.
zavisi od priezviska. K cisto slovanskemu priezvisku su urcite mena nekompatibilne a neznie to dobre. Preto mi z tvojho zoznamu ako uplne najuniverzalnejsie meno vychadza Karolina a Linda. Inac, Linda v portugalcine znamena pekna. 😉 No a u mna na uplnemo chvoste je meno Lilli. Neviem mu vobec prist na chut. Ale to uz je moj problem. 🙂
BIPA - Matildu prudko mozem. Och, keby som mala dievca tak je to prave Matilda.
Ahoj 🙂 . Ja ťa chcem hlavne poprosiť, nenechaj sa odradiť "múdrymi rýpačkami", je ich tu, bohužiaľ, stále dosť ☹. Dámy. Ona sa len pýta na názor. Nie je malé dieťa, ale nevie sa rozhodnúť, tak sa pýta. Každá sme sa na bábätko tešili a rozmýšľali nad menom od začiatku. Tak, preboha, doprajte túto radosť aj jej. Mne je z Vašich viet dosť zle, nechápem, prečo sa tu musíte vybíjať, neustále to tu sledujem aj pri iných témach. Zlostné, uštipačné poznámky. Naozaj sa už inak nedá? To sa tu človek nemôže slušne spýtať? Ona sa nepýta Vás, ale tých, ktoré sú schopné normálnej a slušnej odpovede k veci....
Ja z tých mien poznám len Eriku- tie asi tri, a Lindu, Karolínku a Noemi, z každej po jednej 😉. Pre mňa je no. 1 Natália 🙂)) Šťastný výber prajem 🙂 😉
páči sa mi Vivien, Noemi 🙂
tak tu je moj nazor:
Vivien - jedine k zahranicnemu priezvisku, inak nie
Karolína - velmi pekne meno
Nika - otras, meno pre domace zvieratko, nie pre dcerku!
Lilli - nepaci sa mi..je to take detske, ale kazde dieta raz dospie..ako dospela zena s meno Lilli - nic moc!
Linda - je fajn.
Noemi - myslis madarske Noémi? Pekne, nezvycajne, aj ked teraz tusim pomerne celkom zastupene aj na slovensku
Erika - pekne.
Z celeho tvojho vyberu sa mne osobne teda najviac paci Karolina, potom Linda a Erika, nad ostatnymi by som urcite neuvazovala.
Nepoznám Tvoje priezvisko, to je dosť podstatné, keďže každý máme meno aj priezvisko, hoci u dievčat je väčšinou dočasné 🙂 Ja by som si napísala všetky tieto Tvoje favoritné mená spolu s priezviskom a možno vyraďovacou metódou prídeš na najlepšiu kombináciu. A tiež je pravda, že ak je dlhé priezvisko, tak daj kratšie meno a opačne. A ešte som si všimla, hoci to asi nie je nikde predmetom výskumu, že matky rady meno podobné svojmu, napr. Eva - Nela, Monika - Veronika, Jana - Sára atď. Nie je to asi vedome, ale prirodzene k takému menu inklinujeme. A z tých mien sa mi asi najviac páči Karolína, ale pri dlhých menách sa treba zmieriť s tým, že budú skrátené a zohľadniť aj ich skrátenú verziu. Napr. preto by som synovi nedala meno Jakub, čo je pekné, ale Kubo moc nie.

Ja som za Neomi 🙂