Kupuje sa na 1. sväté prijímanie aj kytica?
@bbyy3 sviecka? No ja som bola naposledy na svojom tak neviem. Sme pozvani na prijmanie. Okrem toho ze davame obalku tak ci mam kupit aj kyticu...
Sviečka k obradu, väčšinou sa používa od krstu, ako hosť by som dala kvalitnú čokoládu alebo dezert.
Kyticu skôr pre dievča ako pre chlapca.
Nie, detom nie,len oni na konci dakovneho rihovoru davaju Knazovi, a malo by sa dat samozrejme aj katechetovi.lebo v mnohych skoach, kedze knazi su vytazeni, maju vyskolenych katechetov,teda pedagogov.
@patka06 sme krstny rodicia.. a je to dievca tak sa pytam okrem toho jej davame este robit tortu .. tak ci aj kytica sa dava
je to na vás, u nás dievčatká dostávajú aj kvety
@patka06 ide o to ze mame tu pamätnu knihu plus dostane obalku .. a neviem ci sa davaju aj kytice .. nic extra lrn daku malu okruhlu by som dala spravit
Nemusis, niekto da cokoladu, niekto da detske sampanske, niekto obrazok, niekto knihu. Ale mini kytickou nic nepokazis. A malu princeznu potesis. Len upozorni kvetinarku ze je pre dievca aby ti neuviazala giga bukretu. Nasa dostala z gipsomiky nadhernu doteraz ju ma odlozenu.
@zuzinka888 nič v zlom ale malé princezné majú radšej obálku, keď už nie mobil 😀
Nedáva sa kytica.
Naša veru dostala aj kytičku od oboch babiek a veľmi sa potešila
Dcére priniesli aj kytice a potešilo ju to. Mne to ani nenapadlo a prišlo mi to veľmi pekné. A myslím,že to neboli ani nejaké robené kytice. Žlté ružičky z marketov previazané milou stužkou.
Tiez aktualne riesim prijmanie. Mala kyticka k darceku je mila zalezitost. Preco nie.....
Dievčatku sa kľudne malá milá kytička hodí, prečo nie. Pre chlapca neviem,asi skôr nie 😊.y ideme tiež tetaz v nedeľu na prijímanie dievčatku, manžel je krstný a plánujeme doniesť okrem iného aj malú kyticu. V kvetinárstve majú také tie už uviazane menšie, z tých niečo vyberieme.
Áno, dáva sa, záleží od vás, či chcete dať
@domiklik ked uz niekto da xy€ na mobil tak 7 € na mini kyticu najde. Nic v zlom, ale moja dcera ani nevedela, ze jej niekto da peniaze. U nas sa € a obalky davaju do ruk rodicom.
myslím si, že je to milé, ja by som dala malú okrúhlu kytičku
Mozes dat spravit lizatkovu cokoladovu alebo mydlovu.slecna sa isto potesi.alebo.detske sampanske..
Áno, môžte dať kyticu. Dievčatá dostávali. Išli z kostola ako malé nevesty 🙂
moja dcera dostala od krstnych aj taku mini kyticku. citila sa tak dolezito a potesilo ju to. a od starych rodicov dostala lyzatkovu kyticu.
@zuzinka888 tak každý má ine moresy, u nás sa nekupuju nasklbane kvety, nakoľko to považujeme za ekologicke a finančné plytvanie... Ta jedna kytica za 7 eur je pre niekoho ešte prijateľná, len si treba uvedomiť, že keď takto zmýšľajú všetky tetky, pozvané na oslavu, nebudeš mať jednu kyticku ale XY kyticiek, plus ak sa presúvate na obed do restauracie, majú s tým oštaru len rodicia... Radšej dám tomu dieťaťu do obalky o 7 eur viac ako kupovať kvety, ktoré o 2 dní skončia v smetiaku...
Ked chces,kludne daj kyticu. Dava sa aj kytica,kazdy podla svojich preferencii. Nic nepokazis kyticou.
Objednala som malu kyticu okruhlu za 10 eur.. myslim si ze sa potesi...
Dievčatá prosím vás, kedy ste tu kytičku odovzdali, pri odchode z kostola alebo ako? Ideme teraz v nedeľu na 1. Sv. Prijimanie a tiez by som rada neterke dala malu kyticku.

Neviem ako teraz no pred dvomi rokmi sa nekupovala len sviečka 🙂