Kupujete deťom vianočné darčeky z bazára?
Ahojte. Taká otázočka, kedže sa zvianočnieva pomaly 😀 Zaujíma ma, či niektoré z vás kupujete deťom vianočné darčeky z bazára? Mám na mysli napríklad lego, kočíky pre bábiky, bicykle, alebo väčšie veci, ktoré sa samozrejme dajú kúpiť vo veľmi dobrom stave a vyzerajú ako nové.
Kupujete takéto darčeky „z druhej ruky“, alebo to považujete za nevhodné na Vianoce?
Ja sa priznám, že už som párkrát mala chuť niečo takto kúpiť... nielen kvôli šetreniu, ale možno aj kvôli tomu, že niektoré veci sa už ani nové nepredávajú.
Áno, chystám sa kúpiť niečo aj takto… aj hoci mám aj na nové, tak nemusím všetko iba nové kupovať. Aj ja som začala predávať na v..d, cele roky som vždy všetko darovala. Veci nevyhadzujem, ale posúvam. Bude menej odpadu.
@anonym_autor použité veci nikdy nekupujem ako darček
Ja nie.
@anonym_autor ja osobne nie, darčeky kupujem vždy priamo z obchodu alebo e-shopu.
Na Vianoce nie , počas “beznych “ nákupov počas roka mi napríkad kniha z bazáru neprekaza.
Ja som z opačnej strany, predávam na bazároch veci po mojich deťoch aj lego knižky hračky a ľudia to kupujú, hlavne teraz pred vianocami. Ale ja predávam v 100 percent stave bez poškodenia. Nie každý má na nové. Tiež som už párkrát kúpila aj ja niečo používané v bazári, no niektoré ženy otras čo predávajú. Samozrejme všetko nevidieť na fotkách, stalo sa mi už že mi poslali poškodené hračky alebo rozbité. Tak som prestala kupovať
@anonym_autor v pohode kupim aj z bazara. Som za kolobeh hraciek, skoda vyhadzovat ak mozu posluzit. Aj nase, ktore sa daju tak darujem dalej.
Napr. minulý týždeň som kúpila cez V...d knihu označenú ako nová bez visačky. Predávajúcej som sa ešte pre istotu opýtala na stav. Nová, nečítaná. Prišla v piatok, na prvej strane napísané venovanie a vzadu pokreslená 🥺🤷♀️ ďakujem pekne za taký super stav.
Ja kupujem bežne na nejakom trhu v meste, ale pod stromček nie.
@anonym_autor nie. Ale som veľmi rada, keď tie naše používané urobia radosť ďalej. Vždy sa ich snažím zachovať vo výbornom stave a ponúknuť za priaznivú cenu🙏
Minulý rok ako posledný darček otvoril syn pod stromčekom krabicu od topánok, v ktorom bolo plno plno koní a doplnkov - švagriná sa veľmi ospravedlňovala (dostal aj iné, nové veci od nich), ale jej dcéra už vyrástla, robili doma poriadok a keďže nás syn mal a má "konské" obdobie, tak ak sa neurazime, že radi posunú. Syn bol hotový a ja tiež, lebo to boli všetko značka Schleich, plná krabica koní (jeden kôň stojí cca 10 eur), kvalita a super stav. Bol to TOP darček. Tento rok mu chceme doplniť hru, lebo ho to baví, dostane veterinárnu stanicu a možno stajňu a ja určite za to nedám cenu, ktorú si pýtajú sa nové, hľadám bazarové. A syn bude maximálne spokojný. A hra potom zostane pre dcéru, ak ju budú kone baviť.. alebo stále sa dá dobre posunúť ďalej.
Úplne v pohode.
@anonym_autor úplne v pohode, kupovala som im takto staré kolekcie Lego Duplo (ktoré by som už nové nezohnala), vydezinfikovala a za cenu jedného sme mali plnú krabicu. Takisto aj knihy kupujem z bazáru, oni aj tak ešte nevedia otáčať stránky opatrne, čiže nová po pár listovaniach vyzerá ako používaná. Hlavne kvôli ekológii to robím, môžme si dovoliť kupovať aj nové, ale načo?
@anonym_autor ak by to mali byt darceky pre nas domov, tak za mna ok. Co sa tyka darceka pre ine deti, tak to by som zas nikdy neprisla gratulovat alebo na vianoce s niecim pouzitym.
nevidim v tom problem. akoze predpokladam, ze sa nebavime o hrackach, na ktorych je vyrazne vidiet, ze boli hrane. ale kolkokrat sa predavaju aj uplne nove veci, ze nezaujalo, bol to nevhodny darcek a podobne. a potom to vies kupit za omnoho lepsiu cenu ako nove.
Vlastnym detom ano, pribuznim nie.
Kupujem, keď je to v dobrom stave, deťom je jedno, či to bolo v krabici.
ja nie, ale nemám proti tomu nič - my sme jej bicykel nekupili, ale poziciavame na rok novy a potom nam vymenia, tento rok nastastie nic velke nechce len gaby domcek a laky na nechty s lepkami tak to som cez notino vyriešila a ešte jej samozrejme kúpim knihu a myslím, že to stačí 🙂
Knihy áno, hračky nie, iba keby sú originál zabalené
Ja osobne nie.

@anonym_autor áno, všetky. Dávam druhú šancu veciam a radosť urobia rovnakú.