icon

Ľutovali ste niekedy investíciu do svojej svadby?

1. júl 2025

Ahojte… zaujima ma taka asi zvlastna otazka, lutovali ste niekedy vasu svadbu? Nemyslim teraz kvoli zenichovi/neveste ako cloveku, ale kvoli samotnej svadbe ako takej, ktora nie uplne dopadla podla predstav? Proste ci ste si potom nepovedali, ze skoda casu, energie a penazi, mohli ste mat len obrad a potom obed s rodinou?

Strana
z3
tulipanik12
1. júl 2025

Neoľutovala, pretože ja som mala presne takú ako píšeš len obrad a obed s rodinou

lubkovaandrejka
1. júl 2025
@tulipanik12

Neoľutovala, pretože ja som mala presne takú ako píšeš len obrad a obed s rodinou

@tulipanik12 nápodobne:D

lucia13022023
1. júl 2025

Nie, bola dokonalá, presne podľa našich predstáv a hlavne nestala vôbec veľa energie a peňazí 😅

puplatko
1. júl 2025

Neoľutovala. Vyšla nám presne tak, ako sme si ju vysnívali 🙂 Každopádne, je to "len" jeden deň, to najdôležitejšie príde po tom. Ale chápem, čo tým myslíš, každá jedna z nás túži po tom, aby to bolo dokonalé...

ivanakal
1. júl 2025

Nie, mali sme vsetko podla predstav, a so vsetkymi tradiciami, nenormalne sa mi to pacilo. 🙂

pralinka25
1. júl 2025

Moja svadba bola katastrofa. Ale vedela som to uz dopredu. Byt na.mne idem na dovolenku vezmeme sa tam a bolo by. Bohuzial. Ale manzelstvo funguje dobre uz 20 rokov.

felycity
1. júl 2025

nie, urobila som ju takú akú som si mohla dovoliť a aké boli možnosti v danej dobe a na konci nemám dôvod sa za tým obzerať, pre mňa bol dôležitý obrad... nemá zmysel sa tým zaoberať, ak sa aj niečo stalo, zmenilo, to dopredu nikdy nevieš

autor
1. júl 2025
@pralinka25

Moja svadba bola katastrofa. Ale vedela som to uz dopredu. Byt na.mne idem na dovolenku vezmeme sa tam a bolo by. Bohuzial. Ale manzelstvo funguje dobre uz 20 rokov.

@pralinka25 preco katastrofa?

xena0
1. júl 2025

Nie 😁 naša svadba bola pre mňa aj najlepšia na akej som kedy bola 😁☺️🍀

skusihu
1. júl 2025

Ja už by som to urobila ináč. Mala som veľkú svadbu v kulturáku, kde bolo treba doviesť úplne všetko, treba spočítať a umyť všetok riad, každý príbor, pohár. Mali sme kuchárku, bolo treba kúpiť všetko od korenia, soli až po mäso. Koláče sme balili sami, takže jeden deň sa zabil iba balením, triedením. Všetko som chystala sama, stoly, stoličky, výzdobu kulturáku. Aj výzdobu a upratovanie v kostole. Bolo to veľa stresu, nervov, práce. Teraz by som zobrala radšej menšiu svadbu, kde by tieto veci nachystal niekto iný a ja by som si to viac užila.

banalu
1. júl 2025

My sme nemali svadbu aku sme chceli, mali sme obrad a oslavu v obyvacke... a potom party o rok neskor... a trosku lutujem tu party, lebo sice bolo vsetko ok, ale uz to nebolo to klasicke. Ak by sme mali povodny scenar, tak nelutujem. Nemala som prehnane ocakavania ani naroky, chcela som obycajnu vychodniarsku svadbu v kulturke... oslava bola vonku v stane a bolo to super aj krasne, aj ludia si pochvalovsli, len uz to bolo ine.

gabus543
1. júl 2025

My sme akurát po svadbe a neľutujem ani 1 euro čo sme do nej investovali. Mali sme tam ľudí ktorých máme radi a zabavili sme sa super.

natalka13
1. júl 2025

prave kvoli tomu - sobas a obed s rodicmi , nie nelutujem.
pre mna su tie povinne tanecky odobierky rozbite taniere....trapne divadlo.
a taka jedejede masinka och🙈

13uzivatelka11
1. júl 2025

Nie, aj keď pri plánovaní som mala chuť to zmeniť kvôli financiám na menšiu svadbu, muž má prehovoril a neľutujem. A to som človek čo neznáša byť stredobodom pozornosti, čo je pri svadbe ťažko nebyť 😅 ale takých momentov bolo málo a ľudia sa super bavili a my tiež a všetci chválili koláče, takže neľutujem ani priplatiť za "moderne" koláče 😀 ale svadbu sme mali pred 5 rokmi, vtedy to finančne inak vyšlo asi ako by to stálo teraz.. teraz by som asi viacej premýšľala pri tých cenách :/

biba_18
1. júl 2025

my sme mali netradičnú svadbu lebo takú sme chceli - a po ofiko posedení a niečo málo tanečkoch sme to rozpustili, deti a starší išli domov - a my partia sme skončili na diske, ja ešte v svadobnom 😂

stvura
1. júl 2025

Ano, nasa svadba nedopadla podla nasich predstav - namonotvali sa nam obom do toho rodicia a namiesto prijemnej spolocnosti nasich priatelov a velmi blizkych znamych sme mali zrazu neuveritelnych 68 ludi na zozname (nasi surodenci mali "netradicne" svadby a preto sa chceli realizovat na nasej a popozyvat vsetkch "komu to boli dlzni").
Takze ano, robila by som to inac.

janetinka27
1. júl 2025

Ahoj, nelutujem, svadba a narodenie dietata su nase najkrajsie dni v zivote
Po svadbe na druhy den pri odchode hosti sa stala jedna neprijemnost, ktora mi branila na svadbu spominat, nevedela som tu vec vytesnit, ale uz sa mi to podarilo

lubkovaandrejka
1. júl 2025
@biba_18

my sme mali netradičnú svadbu lebo takú sme chceli - a po ofiko posedení a niečo málo tanečkoch sme to rozpustili, deti a starší išli domov - a my partia sme skončili na diske, ja ešte v svadobnom 😂

@biba_18 tak si predtavujem idealnu svadbu :D

athena27
1. júl 2025

ja som ľutovala skôr ako prišla, zbytočne.. bola krásna a možno aj preto, že som nemala nejaké extra predstavy, nemala som chuť a energiu riešiť to, tak sme si dali spraviť svadbu na kľúč a najlepšie rozhodnutie, o nič sa nestarať iba si to vychutnať. Od rána počnúc zobudením sa v hoteli, dať si raňajky a nikam sa nemusieť náhliť, kaderníčka prišla, vizážistka prišla.. bolo to bez stresu a mám na to krásne spomienky, predčilo to všetky očakávania. Neviem prečo sa obávaš, či kvôli čomu tvoja otázka, ale ak sa strachuješ z prípravy tak odporúčam zver to do rúk odborníkom a iba si to uži 🙂

vroni
1. júl 2025

My sme chceli veľkú svadbu na zámku. Takú sme si vybrali, zaplatili a mimo jednej nehody (oprsalo nám ohňostroj) bola perfektná, takže nie, neľutujem. A keď sme porovnali naše ceny s tým, čo stala ina svadba o štyri mesiace neskôr kdesi na rozpadnutej chate, tak sme mali veru aj lacnú svadbu...

lucia13022023
1. júl 2025
@pralinka25

@pralinka25 my sme sa tak brali. V Taliansku, dvaja svedkovia, kaplnka, po obrade sme išli do restiky kde akurát hrala živá hudba, tak sme sa dobre nejedli a tancovali sme do rána. Pre mňa ideálna svadba😅

luccys
1. júl 2025

Ja vidim chybu v tom, ze niektore zeny beru svadbu ako vrchol svojho zivota, planuju kazdy detail niekedy aj roky...a potom pride den D, vsetci nervozni a nevyspati, je teplo/prsi atd., niekto pride neskoro a vsetko sa posuva, deti placu, jedlo sa nevydarilo podla predstav, atd., atd. A uz to nie je take ako v tych snoch a prichadza sklamanie. Na druhy den clovek zisti, ze svet sa toci dalej, a vsetko je ako predtym, len jeho to stalo xy nervov a penazi. Takze ja som za uplne malu svadbu a cim menej ludi, tym lepsie.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
alienkami
1. júl 2025

Ja som chcela malú svadbu o cca 20 ľuďoch, ale nevydalo. Švagor sa "musel" ženiť skôr (v januári) a my sme mali svadbu v júni. Svokra chcela aby aspoň jedna svadba bola veľká, tak som ustúpila. Spočiatku ma to škrelo, ale neubudlo zo mňa. Neľutujem, presnejšie vlastne vôbec neriešim. Zabavili sme sa. So svokrou máme dobrý vzťah.

mdse
1. júl 2025
@tulipanik12

@tulipanik12 aj my tak

michaela329
1. júl 2025

Nie, my sme sa perfektne zabavili 😃 Rada si pozerám aj fotky, video. Bolo to také obdobie, kedy počas troch rokov sme každý rok mali dve svadby v rodine a radi na to spomíname. Hlavne na tých, čo už tu nie sú a vtedy ešte boli a bavili sa. Mali sme 110 hostí.

mdse
1. júl 2025
@natalka13

prave kvoli tomu - sobas a obed s rodicmi , nie nelutujem.
pre mna su tie povinne tanecky odobierky rozbite taniere....trapne divadlo.
a taka jedejede masinka och🙈

@natalka13 nezabudni hry 😁

simona92101
1. júl 2025

Ano obaja s manzelom lutujeme,ze sme spravili svadbu so vsim vsudy aj s rodinou.rodina nam svojimi maniermi pokazila svadbu,ja ako tehotna som mala mega stresy,nikomu sa nedalo zavdacit,pre nas ako mladu rodinu zbytocne vyhodene peniaze pre ludi,ktori si nase usilie nevazili a nevedeli sa spravat,pritom bolo o nich kralovsky postarane.manzel to aj svojej mame vykrical..keby sa mame opatovne rozhodnut,ideme na urad a na dovolenku.

minilla
1. júl 2025

Zial, aj nasu svadbu nam pokazila najblizsia rodina a neprijemna atmosfera, ktoru v ten den vytvorili. Do dnesneho dna mam v bruchu neprijemny pocit, ked si na svadbu spomeniem. Ani fotky si nepozeram kvoli tomu. A to uz ubehlo X rokov. Mojim primarnym dovodom bolo ten den oslavit s najblizsimi, ktori by sa tesili s nami. Zial, nic take sa nestalo. Skor sa predbiehali v detinskom spravani, kto nam to “da viac vyzrat”. Co uz. Poucenie velke.

pralinka25
1. júl 2025
@lucia13022023

@pralinka25 my sme sa tak brali. V Taliansku, dvaja svedkovia, kaplnka, po obrade sme išli do restiky kde akurát hrala živá hudba, tak sme sa dobre nejedli a tancovali sme do rána. Pre mňa ideálna svadba😅

@lucia13022023 tak nejako by som si to aj ja predstavovala. Super 😍

Strana
z3