icon

Ľutovali ste niekedy investíciu do svojej svadby?

1. júl 2025

Ahojte… zaujima ma taka asi zvlastna otazka, lutovali ste niekedy vasu svadbu? Nemyslim teraz kvoli zenichovi/neveste ako cloveku, ale kvoli samotnej svadbe ako takej, ktora nie uplne dopadla podla predstav? Proste ci ste si potom nepovedali, ze skoda casu, energie a penazi, mohli ste mat len obrad a potom obed s rodinou?

ludka0309
1. júl 2025

Bohuzial stavaju sa aj take veci. Moja svadba dopadla zle a nerada na nu spominam. Riesila som otazku ci sa vydat narychlo kedze som otehotnela alebo s 10mesacnym dietatom. Myslela som si, ze ta druha volba bude spravna. Syn dostal niekolko dni pred svadbou velmi vysoke horucky, den pred svadbou sa spustil hrozny kasel takze cely svadobny den som bola len na ihlach, nervozna co sa s mojim babatkom deje a cakala kedy to cele skonci nech mozme ist skoro rano na pohotovost, museli sme kvoli tomu odlozit svadobne fotenie. Bala som sa, ze budeme hospitalizovani kedze som navstevu lekara kvoli tomu odkladala ale nakonec z toho bola silna laryngitida. Nikdy som sa s touto chorobou nestretla. Syn dostal hned injekciu a ja sa doteraz pytam preco sa to stalo prave v nas svadobny tyzden preco nie par dni pred alebo po. A kvoli mojej nervozite a vnutornemu nepokoju som si svadbu vobec neuzila a citili to zo mna aj svadobni hostia, plus xy sa kvoli tomu skomplikovalo. A tym, ze vam to tu pisem a spominam si na nas “velky den” mam hnef nostalgiu a presne si pamatam ako som sa zle citila a este ani to pocasie nam nevyslo pricom sme mali svadbu v juli bolo asi 18stupnov, dazd. Takze mozte si naplanovat svadbu podla svojich predstav, verte su aj nevesty ktore maju opacnu skusenost.

domiklik
1. júl 2025

Neolutovala, vtedy som bola spokojná, dnes by som už veci robila inak

vkatush
1. júl 2025

Mne by stačila svadba o svedkoch alebo aj niekde na dovolenke len my dvaja. A pritom som od mala snívala o veľkej svadbe. (Som schizofrénik, chcem aj aj).

Manžel chcel veľkú s rodinou a kamošmi. A keďže u nich v rodine sa žiadne svadby dlho nekonali a ani konať nebudú, tak som chcela urobiť radosť aj jemu a aj jeho rodine. Lebo predsa, je to párty pre rodinu, nie pre mladomanželov 😅

Ľutujem jedine, že som si ju viac nedokázala užiť, viacerým sa venovať a tancovať, rýchlo zbehla. A to sme boli do rána 😂

7lenka11
1. júl 2025

Nevyšlo všetko podľa predstáv - počasie premenlivé, výzdoba nedopadla najlepšie, polnočné šaty sa mi pri tancovaní zničili, jeden hosť sa pod vplyvom alkoholu správal dosť mizerne - ale zábava to bola parádna. Takže neľutujem, nemôže byť všetko dokonalé.

diewcatqoo
1. júl 2025

Absolutne nelutujem. Svadbu sme zbuchali narychlo, ziadne mesiace priprav a riesenie somarin. Bolo nas tam dokopy 15. Nemali sme ziadnu odobierku, cepcenie, unos nevesty, tomboly, kvizy a ine somariny, nemali sme ani kameramana, fotografa, ani dj-a. Mal to byt povodne obrad a male posedenie, ale bolo tak dobre, ze sme potiahli do nejakej druhej v noci.

natalka13
1. júl 2025

Teraz kamosky vydavaju dcery - 70-80ludi 20.000-27.000 za svadbu🙈 no dakujem radsej nech to daju na mimoriadnu splatku hypo.

leuska0910
1. júl 2025

Lutovala a lutujem dodnes..

katkaseiner
1. júl 2025

moju svadbu nelutujem, bola v roku 2010, vsetko v mojich ociach tip top. Jedine som lutovala ze som sa nechala nahovorit svokrou ze treba pozvat svokrovu sestru s muzom ktorych som v zivote nestretla - oni vobec nedošli. A este kamošku, ktoru som teda myslela ze je kamoska, ze som teda tychto 3 ludi nevymenila na bratranca so zenou, ktori jediny z rodiny (nepozvany) prisli gratulovať pred kostol. To jedine lutujem.
Inak cenovo sme sa aj so svadobnou cestou do thajska zmestili do 10tis E, vsetko sme si platili sami. Teraz by sme sa nedoplatili....
No a samozrejme spominame na ludi ktori boli na svadbe a uz nie su medzi nami...moje 2 babky, dedko, muzovi rodicia, moja teta rozvedena, muzov brat rozvedeny, ... na svadbe nas bolo okolo 54 a vsetko nam zorganizovala agentura.

pl2y
1. júl 2025

Nie, my sme si ju urobili podľa našich predstav a užili sme si to..asi je to aj vekom, že sme si to mohli dovolit a nikto nám do toho nekecal😀dokonca sme chodili aj na nácvik svadobného tanca a ten čas sme si tiež veľmi užili..a stále radi spomíname na ten den

feeewa
1. júl 2025

My sme mali uz aj termin, aj miesto… ale akosi sme vedeli, ze to nebude o nas a nech to urobime akokolvek, vzdy bude jedna strana nespokojna. Tak sme to zrusili, zabalili batohy, kupili letenky a vzali sa jedno pekne rano na Havaji, potom popili par drinkov na plazi, pogrilovali si pri zapade slnka… spatne to hodnotim ako najlepsie rozhodnutie a najkrajsi den! ☀️ nezmenila by som nic ♥️

stvura
2. júl 2025
@luccys

Ja vidim chybu v tom, ze niektore zeny beru svadbu ako vrchol svojho zivota, planuju kazdy detail niekedy aj roky...a potom pride den D, vsetci nervozni a nevyspati, je teplo/prsi atd., niekto pride neskoro a vsetko sa posuva, deti placu, jedlo sa nevydarilo podla predstav, atd., atd. A uz to nie je take ako v tych snoch a prichadza sklamanie. Na druhy den clovek zisti, ze svet sa toci dalej, a vsetko je ako predtym, len jeho to stalo xy nervov a penazi. Takze ja som za uplne malu svadbu a cim menej ludi, tym lepsie.

@luccys toto je presne moja predstava svadby, len bohuzial u nas to vypalilo inac - boli sme mladi a hlupi a rodicia nas ovplyvnili...ale tak zasa, mam po boku coskoro 20r toho naj manzela, takze to malo vyznam.

bambulka224
2. júl 2025

Urob, ako to cítiš. My sme mali klasick pred 20 rokmi.Doteraz sa spomína, kto ,čo na svadbe, ľudia si potykali z jednej -druhej strany. Moje kamošky týkajú mužovej babke ( ja vykam, lebo som s nimi nesedela) 😁).
Mama poprosila jednu kamarátku, aby jej pomohla s koláčmi a alkoholom, aby nebola na všetko sama.
Ľudí bolo 90. Ja som chcela malú svadbu, ale svokor povedal, že on chce pozvať svojich súrodencov s rodinami (je zo siedmych deti.) Že on si ich zaplatí.
Moji rodičia tiež , že zaplatia nasu rodinu. Takže bola to veľká párty... Vybrali sme raz toľko peňazí,ako stala svadba. Ale zas sme neboli v najlepšej reštike v meste.
Veľká dráha svadba Ti nezaručí šťastný život ...

nikiki29
2. júl 2025

Áno. Nič nedopadlo podľa predstáv. Oľutovala som milión vecí… aj zmenu termínu. Teraz si na ten druhý náhradný často krát ani neviem spomenúť a stále mi napadá len ten prvý 🙄 každé výročie som z toho len smutná.

sense
2. júl 2025

Neľutoval ale keby ma dôjsť k ďalšej ta by bola ešte " komornejšia"

mtar1
2. júl 2025
@janetinka27

Ahoj, nelutujem, svadba a narodenie dietata su nase najkrajsie dni v zivote
Po svadbe na druhy den pri odchode hosti sa stala jedna neprijemnost, ktora mi branila na svadbu spominat, nevedela som tu vec vytesnit, ale uz sa mi to podarilo

@janetinka27 čo také sa stalo?

rebeka25
2. júl 2025

Mala som suoer svadbu vsetko klapalo, zábava perfektná. Ale!!! Už by som do toho nesla. Toľko peňazí a energie pre jeden večer.... teraz by som spravila len nejaké posedenie pre uplne naj a hajde na svadobnú cestu.

janulka1802
2. júl 2025

Nebyť svadby z donútenia, mohla som sa vyhnúť rozvodu. No nie som typ, čo by sa ľutoval. Druhá svadba bola len my a svedkovia za pár eur z veľkej lásky.

lady083
2. júl 2025

ja som mala svadbu davno a na tu dobu netradicnu, kedze sme mali obrad a potom v restike obed a posedenie a vecer isli domov. rodicia s tym velmi nesuhlasili ale nakoniec to dobre dopadlo. dnes by som to urobila inak, odletela by som niekde k moru a mala maly sobas na plazi))

silvike
2. júl 2025

Nie nikdy, ani ma to nenapadlo. A to fakt kopec veci vypalilo uplne inak ako sme planovali, chceli, mysleli. Ale nie, vobec vobec nic nelutujem ani jedinku vec. Mozno ak by som predsa len mohla tak by som zmenila miesto hostiny a ubytko pre hosti na nieco poriadnejsie, na vyssej urovni. Ale inak nic take ma nenapada. Ale to asi aj tym ze naozaj vsetci ludia boli v pohode nikto s nikym nebol rozhadany, atmosfera pekna, sviatocna, radostna a to sa nieslo celym dnom takze zrejme koli tomu na to cele rada spominam a na tych nepodarenych detailoch sa uz len pousmejem.

irusa
2. júl 2025

Už nikdy by som tu frašku neabsolvovala... mladá a hlúpa

lauricka
2. júl 2025
@natalka13

prave kvoli tomu - sobas a obed s rodicmi , nie nelutujem.
pre mna su tie povinne tanecky odobierky rozbite taniere....trapne divadlo.
a taka jedejede masinka och🙈

@natalka13 slušný človek na toto nenapíše, že trápne divadlo, veľa ľudí to má svadbe má a páči sa im to, sú to také zvyky, tak treba všetkých zhodiť, lebo Natálka je niečo viac? Slušnosť sa stratila všade.

vroni
2. júl 2025
@lauricka

@natalka13 slušný človek na toto nenapíše, že trápne divadlo, veľa ľudí to má svadbe má a páči sa im to, sú to také zvyky, tak treba všetkých zhodiť, lebo Natálka je niečo viac? Slušnosť sa stratila všade.

@lauricka, slušný človek by mal najprv poriadne čítať. @natalka13 píše, že PODLA NEJ je to trápne divadlo. Nikoho neziada, aby sa jej názorom riadil a ani svoj názor nevyhlasuje za právne záväznú normu. Ja považujem za trápny unos nevesty a doslova na grcanie mi je z vyberania na vienok. Ale tiež je to záväzné tak maximálne pre mňa a nie pre všetkých..

janetinka27
2. júl 2025
@mtar1

@janetinka27 čo také sa stalo?

@mtar1 tak to je vec, ktora bola velmi neprojemna a nepochopitelna a myslim, ze ani konik by ju neuniesol 😀 radsej si to nejdem pripominat

marryliese
2. júl 2025

Neľutovala, aj keď nebolo všetko bez starostí nakoniec to bol jeden z najkrajších dní v mojom živote a kedykoľvek by som si to rada zopakovala. Peňazí mi absolútne ľúto neni. Každé jedno euro stálo za ten krásny deň

princezna_bosorka
2. júl 2025

nelutovala, pretoze som vytrvala a nepozvala na nu ludi, ktorych som tam nechcela.

maya_hi
2. júl 2025

Ľutovala ešte predtým ako sa realizovala. Ja som chcela malú nenápadnú autentickú svadbu. Muž tam chcel mať kadekoho až sa to nafúklo na bežnú svadbu 🫤

nelka93
3. júl 2025

Nie neľutujem ani cent, ktorý do nej vrazame. Akurát pre nás nie je svadba to najdôležitejšie, lebo ňou sa len začína manželstvo a to treba budovat

tetaandulkova
4. júl 2025

Tých 20€ čo som platila na úrade? Ee vôbec 😄
( svadba iba s 2 svedkami)

basska_b
4. júl 2025

Ja nelutujem ani cent a bolo to este 3 roky pred koronou, tak ziadne ruska a blaznivosti, ale ani nic extravagantne a drahe, proste nezabudnutelny den s nasimi najblizsimi. Mali sme 60 hosti a jednu hodovaciu salu v restauracii rezervovanu

darovanie
4. júl 2025

Ja svoju neľutujem. Bola taká naša a podľa nás. S ľuďmi, ktorými sme chceli, v prostredí, kde sme chceli, s hudbou akou sme chceli. Doteraz sa na ňu spomína. Našťastie, nám sa do toho nikto nestaral, veľa nám pomohli, ale s rešpektom k našim požiadavkám. Mňa ešte keď ráno líčila pani kozmetička u nej, hovorila, že s akým pokojom a radosťou to riešim. Že pred chvíľou mala nevestu, čo vyzerala ako kôpka nešťastia, lebo stres, že nevyjde počasie, ľudia že nebudú spokojní a tak. Ja ale neriešim veci, čo sa zmeniť nedajú. A to teda nás neobišli, ale vynašli sme sa a nezrútili sa z toho😉