Má mini svadobná hostina zmysel?
Ahojte,
plánujeme svadbu ale aj s nami nás bude iba 11 a ja začínam mať obavy či takáta hostina má vôbec zmysel? Bojím sa že to bude celé také o ničom a rozmýšlam že celú hostinu zruším. Vzťahy v rodine máme fajn také neutrálne, no myslím si že reč bude stáť obávam sa že sa najeme a pôjdeme domov. Má taká svadobná hostina zmysel? Mal niekto prosím takúto mini svadbu? Ako to prebiehalo?
My sme mali malú svadbu do 20 ľudí 🙂 Mali sme uzavretú spoločnosť v reštike, ktorú sme vyberali tak, aby tam bolo aj miesto na tancovanie, najedli sme sa, posedeli, pokecali, zatancovali, všetko spontánne. Ale u nás bežne takto vyzerajú aj iné rodinné oslavy, čiže som sa toho nebála 🙂 Ale podľa mňa to má zmysel, ak by to mal byť aj iba “obyčajný” rodinný obed
Rodinné oslavy tiež nemajú zmysel? Neviem čo je zlé na jedení a domov.
my sme tak mali, nebolo nás viac ako 20, mali sme hudbu z magneťáku a po pár hodinách sme to rozpustili, rodičia a starí rodičia a deti šli domov - a my sme pokračovali na diskotéke kde sa k nám pridali ďalší kamoši ☺️
ak máš taký pocit nedostatočnosti, urobte slávnostný obed ako ste mali v pláne a s tými čo by mali záujem ďalej s vami tráviť čas choďte domov na pokec alebo urobte opekačku…
My sme mali tiež malú svadbu, do 20 ľudí. Mali sme uzavretú spoločnosť v reštaurácii, poskytli nám vežu na Bluetooth aby sme si vedeli hudbu púšťať. Bola som už tehotná, videli sme to len na večeru po sobáši, posedime, porozprávame. Nakoniec sme prišli domov o druhej ráno, lebo sa rodina zabávala 🙂
Rodinné oslavy sa u nás nekonajú, raz sme boli v takomto zložení spolu na vianoce a bolo to presne také suché. Svokrovci sa bavili so švagrinou a moji rodičia so mnou. A ja mám dilemu či za takú hostinu vyhadzovať peniaze. My sa máme radi nemáme žiadne konflikty len máme veľmi rozdielne životy a nejak nemáme spoločné témy. V rodine nie su ani deti že by tie trošku spravili náladu.
Tak to jedlo úplne stačí, neviem čo navyše vymýšľať.
Tak to jedlo úplne stačí, neviem čo navyše vymýšľať.
@januska12323 však ja nič navyše nevymýšlam, ja rozmýšlam zrušiť hostinu. Nepochopila si?
Ved to je super
My sme mali 35ludi cca, ziadne tie trpane tradicie a vecer disco .
Este raz sa vydat tak mam svadbu o 2 svedkoch a vsetky peniaze dame na svadobnu cestu
Tak ja myslím, že pozvať ich na obed, koláčik a kávu je to úplne najmenej, môže to prebehnúť úplne v klude a pôjde sa domov… ale mne osobne by bolo blbé to po obrade rozpustiť, že nič viac sa nekoná 😅 no je to možno len o zvykoch v rodine… budúci manžel na to čo hovorí?
Tak ja myslím, že pozvať ich na obed, koláčik a kávu je to úplne najmenej, môže to prebehnúť úplne v klude a pôjde sa domov… ale mne osobne by bolo blbé to po obrade rozpustiť, že nič viac sa nekoná 😅 no je to možno len o zvykoch v rodine… budúci manžel na to čo hovorí?
@lindous Vidíš takto som sa na to nepozerala, ďakujem 🙂
A myslíte že nebude trápne keď na takejto mini hostine budem mať prínceznovské šaty?😀 vždy som po takých túžila a teda dúfam že svadbu budem mať len jednu
My sme mali presne 11 ľudí na svadbe. Najedli sme sa v reštike a papaaa domov. Mne to tak super vyhovovalo.
Šaty by som si dala aj princeznovské, ja som nemala, vydávala som sa 2.krát.
@lindous Vidíš takto som sa na to nepozerala, ďakujem 🙂
@anonym_autor ahoj... Tiez budeme mat cca 20 ľudí... Mame len civilný obrad a potom len posedenie ( obed) v restike... Neplánujeme nič kontretne... Len sa spolu zídeme, najeme, dáme kávu, tortu a po debatime... trvanie cca 3 hodiny a potom sa každý rozideme po vlastnej osi.. Neviem si predstaviť, aby som po obrade poslala každého preč... Zaslúžime si aspoň ten obed a spoločne chvíle spolu stráviť v tento náš deň..
A myslíte že nebude trápne keď na takejto mini hostine budem mať prínceznovské šaty?😀 vždy som po takých túžila a teda dúfam že svadbu budem mať len jednu
@anonym_autor nebude to trápne ☺️🤦♀️ proste budeš oblečená ako chceš…
@anonym_autor my sme meli az tyden po svatbe. Nahodou to bylo fajn. Dort nam donesli. Tak sme si dali aj po obede.
My sme mali tiež malú svadbu, do 20 ľudí. Mali sme uzavretú spoločnosť v reštaurácii, poskytli nám vežu na Bluetooth aby sme si vedeli hudbu púšťať. Bola som už tehotná, videli sme to len na večeru po sobáši, posedime, porozprávame. Nakoniec sme prišli domov o druhej ráno, lebo sa rodina zabávala 🙂
@miskamisiq presne o takejto malej svadbe snívam aj ja, som tehotná a chcela by som aby sme sa vzali najneskôr v októbri čo budem tak v 6 mesiaci, neviem ako to budem zvládať či mi bude dobre atd. No proste neviem si predstaviť v tom mesiaci mat svadbu so 60 ľuďmi, ako chce priateľ pozvať celu rodinu,.. a mat hostinu a program až do rana, to podľa mna v tehotenstve nebude pre mna, vraj môžem odísť skôr z hostiny 🤭 čo je tiež blbosť podľa mna.. ja by som chcela malú svadbu a dať obed 2-3 hodiny a ísť domov.. no nevieme sa s priateľom zhodnúť, on chce veľkú svadbu a do rana a ja malú s obedom,. A neni to len o svadbe ale aj o príprave atd, ja som na pn takze vychádzky 2h doobeda.. no proste neviem si to predstaviť teraz riešiť.
My sme mali presne 11 ľudí na svadbe. Najedli sme sa v reštike a papaaa domov. Mne to tak super vyhovovalo.
Šaty by som si dala aj princeznovské, ja som nemala, vydávala som sa 2.krát.
@biba_18
@anonym_b925fa Super, ďakujem. Mám 25 vydávam sa prvý krát hádam aj posledný 😅
Obed by som nechala, zmenila len svoje očakávania. Zmierila sa s tým, že to bude celé možno tichšie a kratšie. Pripravte si nejaký pekný príhovor, porozmýšľajte vopred nad témami, ktoré by sa dali s kým viesť. Stačí sa dobre naladiť a verím, že zvyšok sa pridá.
@anonym_autor pri príležitosti svadby ich napr. pozvite na slávnostnejší obed. Úplne to stačí: obrad+ obed=dovi, dopo bez výčitiek svedomia. Vy ste sa im ponúkli, oni pozvanie prijali a prišli.
Svadba s 2 svedkami má tiež svoje čaro. Iba s nimi sme si dali obed. Potom sme postupne posielali / rozdávali oznámenia o svadbe 😄
@anonym_autor v buducnosti budes vdacna ze si sa tak rozhodla, dajte si obed, zatancujte svadobny tanec, rozrezte tortu, kavu, rozlucte sa, podakujte a mate pokoj, za mna perfektne
Tiež ideme mať malú svadbu , bude nás 13. Normálne pôjdeme na obed spolu a je a domov
Svadba s 2 svedkami má tiež svoje čaro. Iba s nimi sme si dali obed. Potom sme postupne posielali / rozdávali oznámenia o svadbe 😄
@elz1920 uprimne mali sme to v rodine a taktiez aj znamy a teda pokazilo toto rozhodnutie vztahy v kazdej rodine
@elz1920 to by som si z úcty k rodičom, starým rodičom a svokrovcom nedovolila
No vidíš, autorka, každý sa na svadbu pozeráme inak. Ak by som sa ja mala znova vydávať, tak to urobím znova tak isto. Ale verím, že stačilo raz.
my sme mali obrad ( o 15.00), potom večeru, žiaden starejší nič. Svokor a brat predniesli prípitky. Sobáš aj posedenie bolo v Španej doline, tak niektorí sa išli po večeri prejsť po dedine, o 20:00 sa podávalo pečené prasa. Koláče boli na stoloch, ešte po večeri sme krájali tortu. Podávala sa káva. Každý si objednal na pitie čo chcel. Nemali sme zajednané pitie. Bolo nás 28. Hudbu sme mali len ako podmaz z magnetofónu. Ani svadobý tanec sme nemali, lebo manžel nevie tancovať. 🙂 A myslím si, že nikto nespomína zle. A ani neľutujeme tak malú svadbu. Reštaurácia bola rezervovaná, uzavretá spoločnosť, výzdobu nám urobili v reštaurácii, len sme povedali farby. Pani prevádzkarka nám na začiatku aj rozbila tanier, lebo že tradície sa majú dodržiavať. Bolo to milé.
@miskamisiq presne o takejto malej svadbe snívam aj ja, som tehotná a chcela by som aby sme sa vzali najneskôr v októbri čo budem tak v 6 mesiaci, neviem ako to budem zvládať či mi bude dobre atd. No proste neviem si predstaviť v tom mesiaci mat svadbu so 60 ľuďmi, ako chce priateľ pozvať celu rodinu,.. a mat hostinu a program až do rana, to podľa mna v tehotenstve nebude pre mna, vraj môžem odísť skôr z hostiny 🤭 čo je tiež blbosť podľa mna.. ja by som chcela malú svadbu a dať obed 2-3 hodiny a ísť domov.. no nevieme sa s priateľom zhodnúť, on chce veľkú svadbu a do rana a ja malú s obedom,. A neni to len o svadbe ale aj o príprave atd, ja som na pn takze vychádzky 2h doobeda.. no proste neviem si to predstaviť teraz riešiť.
@anonym_06ce87 my sme boli spolu strašne dlho, svadbu som ani nechcela. Pre mňa osobne zbytočne vyhodené peniaze. Ale keď už bolo dieťa na ceste, tak z praktických dôvodov do budúcna sme sa dohodli, že to teda urobíme tak, ako sme spravili. Bola som tiež v 6 mesiaci a zvládla som v pohode, cítila som sa dobre. Mali sme len svoju najbližšiu rodinu a nemenila by som 🙂 ale ako pár sme v tom mali jasno, ze nám stačí večera a posedenie s rodinou a nakoniec z toho bola malá nečakaná veselica 🙂
@januska12323 však ja nič navyše nevymýšlam, ja rozmýšlam zrušiť hostinu. Nepochopila si?
@anonym_autor zrušiť celkom nue je moc dobrý nápad. Veď sa po obrade najedzte a choďte domov.

zavolať harmonikára sa vám nedá? alebo aj huslistu. zaspievali by ste si a nebolo by to len o tom jedení. inak to fakt bude o ničom.