icon

Mala by sa vydávať pod tlakom a stresom?

fauko
8. mar 2024

Zeny, Vas nazor...poprosim.
Ma sa podla vas vydavat zena, ked vyslovene sa citi pod tlakoma uz ma aj navaly paniky ako dusenie...?

vikisisi
8. mar 2024

@fauko určite nie a prečo si pod tlakom ?

fauko
autor
8. mar 2024

@vikisisi Jedna znama. Plakala do telefonu. Citi sa byt do toho tlacena a place...

ivuska027
8. mar 2024

V civilizovanom demokratickom štáte neexistuje nič, čo by ženu donutilo vydať sa. Nechce to, neurobí to. A celý svet sa môže aj na hlavu postaviť. Jednoduché ako facka.

vikisisi
8. mar 2024

@fauko a to bola známa zo Slovenska ?

gab1sol
8. mar 2024

@fauko buď si chce toho muža vziať za manžela, tak si ho vezme, alebo nechce, tak si ho nevezme. Má to byť jej slobodné rozhodnutie a nemá byť do toho dotlačená. A platí to aj v opačnom prípade.

andaluzia12
8. mar 2024

@ivuska027 sú oblasti Slovenska, kde je viera a "to čo povedia ľudia" aj dnes veľmi dôležité, takže sa môže stať, že poväčšine maminka alebo otecko "budúcej nevesty" nástojí na tom, aby sa ich dcérenka vydala, aj keď sama o tom nie je presvedčená (napr. ak čaká dieťa, prípadne chce bývať so svojím partnerom...)

sheila121
Odpoveď bola odstránená
fauko
autor
8. mar 2024

No zial, jej otec je manipulator, co vam poviem.

diewcatqoo
8. mar 2024

Tak snad je svojpravna a nezije vo svete, kde jej niekto diktuje, za koho sa ma vydat.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
maryetta
8. mar 2024

Jasne ze nie. Neviem ako civilny. Ale cirkevny sobas pod natlakom je neplatny.

ibatanecnica
8. mar 2024

odísť z domu a kašlať na to, čo chce otec. Vybavené. Poviem nie a htovo, Nech sa aj na hlavu postaví

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
8. mar 2024

@fauko Predpokladam, ze je dospela, takze sa nema co nechavat otcom tlacit do cohokolvek.

luccija
8. mar 2024

@fauko je tehotná, alebo prečo sa ma vydávať?

januska12323
8. mar 2024

A čo má 16 rokov, že to riešia rodičia?

egonsk
8. mar 2024

@fauko no jasne, musi sa brat cim skor, ved akoby na nu pozerali susedia, farar a zvysok dediny? ved neni pobehlica a snad sa nikomu nepriznala, ze uz s tym jej buducim manzelom aj sulozila, inak bude treba si porezat prst cez svadobnu noc, aby rano plachtu mohla vystavit pred opratim a susedia videli, aka to bola cestna deva. ;)

vikisisi
8. mar 2024

@egonsk bože môj, to snáď už v dnešnej dobe nie

jaskolka
8. mar 2024

A prečo sa teda vydava, keď nechce?

ivuska027
8. mar 2024

@andaluzia12 hybaj het s vierou 🤦‍♀️ Tak hádam v 21vom storočí sme tu všetci príčetní.... Teda mali by sme byť.

andaluzia12
8. mar 2024

Som z Oravy, u nás je to úplne bežná vec, taktiež Liptov a Kysuce.. Keď je raz niekto zmagorený katolícky fanatik, nepomôže ani fakt, že sme v 21. storočí....., veľmi sa tým dospelým dievčatám čudujem, že dovolia rodičom rozhodovať za nich.

lopka1313
8. mar 2024

Ak je do toho tlacena, je to normalne aj dovod na anulaciu manzelstva. Anilen cirkev nieco take neuzna, ako svadbu pod natlakom... Chce so snubencom zit? A vie si s nim predstavit buducnost? Alebo sa desi toho, aby s nim bola navzdy a je s nim len preto, aby usla od manipulativneho otca? Ono, treba to vsetko zvazit, ale hlavne seba a svoje pocity. Pokial niekoho milujem a nie su tam veci ako exekucie a dlhy, alebo tak, tak by nemal byt problem si danu osobu vziat. Ak je s niekym a bytostne si ho vziat nechce, nech sa rozidu. Zas, byt s niekym, len aby bola, ale planovat rozchod, nie je vobec dobre. A hlavne strasne nefer voci tomu partnerovi.

katka700
8. mar 2024

@fauko Určite nie, je to nefér aj voči tomu mužovi ktorého si má zobrať len kôli tomu že to chce rodina.

tykat
8. mar 2024

@fauko otec je manipulator? a zenich je kto? nejaky dohodnuty? ved hadam ju neprivlecu ku oltaru s devinou pri hlave? Ked sa vydavat nechce nech sa nevydava, cim skor to povie tym lepsie.

bylinka25
9. mar 2024

@fauko Sobaš pod tlakom je neplatný a nie ak ťa niekto do manželstva tlačí, nevydávaj sa. Ako v kostole, tak aj na matrike sa predsa pýta oddávajúci, či je toto vaše rozhodnutie slobodné a dobrovoľné.

domkakvet
9. mar 2024

@fauko nie nema sa vydavat.

ruzovakrava
9. mar 2024

@andaluzia12 ja som z Kysúc a u nás to bežná vec nie je, nakoľko v širokom okolí som o takomto prípade veru nepočula 😃