icon

Malá svadba a naši ofučaní kamaráti

lienocka2808
31. máj 2021

Ahojte, v piatok som sa vydávala. Bola to naozaj formalita, ja, manžel a dvaja svedkovia v sobáške na úrade. Rodičia o tom vedeli vopred, ale rešpektovali naše rozhodnutie, nikoho na svadbe nemať. Včera sme to oznámili oficiálne, že sme sa zobrali a potom to nastalo. Mužovi kamaráti spustili výčitky, že prečo im to nepovedal, jeden si myslel, že bude svedok. Ani muž tam nikoho nechcel, chceli sme to mať rýchlo za sebou bez zbytočných gratulácií, kvetín a podobne.Teraz sa cítim blbo, že sme si to vôbec dovolili takto zrealizovať, lebo to niekoho urazilo. Manžel ostal tiež zarazený z kamarátovych reakcií. A asi aj trocha smutný, ale to mi on nepovie. Vlastne ani neviem, čo sa chcem spýtať, snáď to, že aký je Váš názor na tieto reakcie. Rozmýšľame o väčšej oslave budúci rok, ked aj dúfam pandemická situácie bude lepšia, tam chceme pozvať všetkých, ale tieto reakcie ma teraz dosť zarazili...

panelacikova
31. máj 2021

@lienocka2808 aspoň by som vedela, koho vyhodiť a vylúčiť zo svojho života.... zdutých ľudí okolo sebe nepotrebuje nikto hádam

lylyjana
31. máj 2021

@lienocka2808 neries, oni sa len tesili, ako sa opiju a najedia. Myslim, ze ziaden normalny dospely clovek sa nebude zduvat, ze ho nepozvali na svadbu. Ked sa ti neoduli rodicia, nejaky kamarat by ma fakt netrapil.

hariet
31. máj 2021

tak napriklad ja som rada, ze sme mali dost velku svadbu so vsetkym, co k tomu patri. Mali sme 100 hosti a dostali sme aj dost penazi - z ktorych sa vlastne ta svadba zaplatila 🙂 Doteraz vsetci na to spominame, bola to super akcia. Ale ked to uz clovek riesi v neskorsom veku, uz sa mu nechce vyhadzovat peniaze a povie si, ze to vlastne netreba atd. ale ja som rada, ze sme si splnili taku svadbu o akej som vzdy snivala.

jana_eyre_2
31. máj 2021

@hariet ja som vždy snívala o svadbe kde nikde nebude a vôbec to nebolo kvôli veku, či peniazom.. nemám rada tieto akcie, neznášam byť stredobod pozornosti, robiť niečo len preto, že sa to tak má, tváriť sa že sa bavím a baviť ostatných, neviem to a nemám to rada.. každý je iný a tak si myslím, že kamaráti ak sú ozajstni nebudu sa urážat za to, že svadbu má každý vysnívanú inú..

1angelika
31. máj 2021

@nairia presne, keď sa to niekoho aj dotklo nemali to na sebe dať znať... mne tiež jedna kamoška povedala, že budú mať sobáš len s rodičmi a súrodencami, vravím si Ok, je to ich vec..potom mi poslala fotky a v sále kadejakí susedia, kolegovia..tiež ma to mrzelo ale nikdy by som jej to nešla šplechnúť do očí, že ja som nemohla prísť a druhí áno a kaziť jej tým dojem zo svadby..
@lienocka2808 netráp sa preto, vy ste si urobili ako ste vy chceli, už vy viete aké boli dôvody a na pseudokamošov sa môžeš vykašľať..

ivka225
31. máj 2021

Zvlášť v tomto období ste urobili veľmi rozumne. Snad si pamatate, co sposobil na jesen "najlepsi priatel vsetkych neviest". A ak to niekto nedokaze pochopit, za to nemozete.

nairia
31. máj 2021

@1angelika och, ale tak toto by ma zamrzelo dost, aj nastvalo, ale vyriesila by som si to sama v sebe

lindusss2016
31. máj 2021

@lienocka2808 rozumiem, cloveka to zamrzi, ale treba si uvedomit, ze skutocny priatel chce, aby ste boli stastni, je mu jedno, ci ho niekto pozve na hostinu alebo nie. Ved o to predsa vobec nejde, hlavne ze ste svoji a svadba prebehla podla vasich predstav 😊 ja fandim vsetkym malym svadbam, na co sa ukazovat, ak to tak clovek neciti?

zazalienka
31. máj 2021

My sme mali len ozaj najbližšiu rodinu, rodičov a súrodencov s deťmi.. v pondelok som posielala oznamka že sme sa vzali.. kamoška mi v pondelok volala že ahoj, aký ste mali víkend? Ja reku tak, trocha som sa vydala .. v sobotu.. skoro odpadla, ale žiadne urazacky neboli...

oblecenie99
31. máj 2021

@lienocka2808 Mňa moja najlepšia kamoška nepozvala na vlastnú veľkú svadbu, tak som zistila, že také kamošky nie sme. Neurazilo ma to, ale poviem úprimne, že dosť zaskočilo.. Ani nie ta samotná svadba, ale skutočnosť, že o tom, že sa bude vydavat som sa dozvedela nahodne v elektricke cestou do práce od jej susedy.Na výške sme sa trosku odcudzili, išla študovať iný odbor, do iného mesta, ale tak v kontakte sme ako tak boli, preto ma to mrzelo.. Ale najavo som jej to nikdy nedala, lebo pozvanie na svadbu nie je niečo, načo mame automaticky nárok. Ale keby urobila dodatočnú party, kde by ma už pozvala, bola by som rovno urazena.. Ale tvoj prípad je iný. Co sa týka svadby ako takej, tak nikdy sa nezavdacis, nikdy. Ty si reálnym príkladom, že aj tu sa našli ľudia, ktorí majú za potrebu kvakat aj do malej, iba s obradom. Keď sa aj niekto urazí, tak sa ma prejaviť natoľko inteligentne a najmä rešpektujúco, že vam to nedá najavo. Aj vy už aspoň vidíte, koľkých skutočných kamarátov, priateľov mate. Keby ste robili klasickú veľkú, boli by ste na tom s hundrosmi rovnako, len by riešili iné veci. Svadby sú aj o tom.. Ci veľké, či tradične, o dvoch svedkoch, pri mori, malé ci veľké, klasické jedlo ci viac nóbl, atď. atď., je to úplne jedno, vzdy naozaj že VŽDY sa nájde skupinka, ktorá bude kvakat, kecať, kritizovat a samozrejme urážať sa.

oblecenie99
31. máj 2021

@jana_eyre_2 My sme našu platili dvaja s mužom, nechcela som mať nič veľké, napokon to bolo také kompromisne 50 ľudí aj s nami. Vždy, keď idem okolo kostola, kde sme mali svadbu, tak ma zovrie v hrdle, no nie od šťastia ci z nejakej príjemnej nostalgie, ale opäť prežívam ten trápny pocit, ako tam stojím vonku v tých šatách a musím to nejako prežiť, aj tu oslavu, nech je už konečne koniec, neznášam byť stredobodom pozornosti, ani ja ani muž, nie sme party ľudia, vlastnú vadbu sme pretrpeli obaja 😀 Keby som sa mohla znova rozhodnúť, tak manželstvo jasne ze hej, ale žiadna svadba, oslava, ani najmenšia..

ninusa221
31. máj 2021

@lienocka2808 keď ste sa už raz zobrali pochybujem že spravíte hostinu o rok.. mali ste to urobit buď teraz alebo vobec.. ale je to vaša vec 🙂 jedni u nas sa tak brali že hostina bude v lete no po toľkých rokoch sme sa nedočkali a ani to nerobili... čo mame rodinu mali malu svadbu bez hostiny a ľutujú to dlhe roky že nespravili poriadnu svadbu

viestta
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
31. máj 2021

@oblecenie99 úplne ten istý pohľad na to mám 🤣 pamätám sa že som ušla z vlastnej svadobnej hostiny, ešte ľudia sedeli za stolmi rozprávali sa a ja som šla uspať syna, strašne som bola vďačná za to, že som mala koho ísť uspať.. 🤣

pralinka25
31. máj 2021

potrebe svadby vo 4 rozumiem a nepride mi na tom nic cudne. taku mala aj moja mama pred takmer 50 rokmi a tak som chcela aj ja ale nepreslo mi to celkom u svokrovcov.
nemyslim si ze maju pravo sa urazat ale sklamani byt mohli a na tom tiez nevidim nic zle. je to emocia. maju na nu svoje pravo. max s nimi mozete o tom pokecat
ale uprimne ti poviem saskovat o rok neskor v satoch a hrat sa na svadbu mi pride uplne divne a ani neviem ako by som sa ako kamoska tvarila keby ma na taketo nieco niekto pozyva. asi by som neprisla a nie pteto ze by som bola urazena ale prislo by mi to divne.
jedine ze by ste si planovali este svadbu v kostole a pri tej prilezitosti spravili aj oslavu. inak bez toho obradu to fakt radsej nerobte. je to divne a nedava to zmysel.

kkovacovak
31. máj 2021

@lienocka2808 tak to sú fajn kamaráti teda. Ja tiež plánujem takú svadbu a je mi úprimne jedno čo si kto myslí a ako bude urazený. Ľudia bohužiaľ zabúdajú že svadba je o dvoch ľuďoch a nie o nich a o tom aby sa oni zabavili a najedli. Mrzí ma že manžel je smutný ale tak aspoň vidí ako ho kamaráti rešpektujú. Každopádne gratulujem k svadbe 😉

21oktober
31. máj 2021

tak mňa ako kamarátku by to teda veľmi mrzelo .Tak zrejme sme až také kamarátky neboli aby som nestála za to aby mi to aspoň povedala. Ja by som sa nezdúvala , rovno by som si povedala a je mi takýto človek v živote treba ? Nie je . Takže podľa toho by som sa aj zariadila. Ja si predstavujem dobré priateľstvo troška inak .

judar
31. máj 2021

Vy ste sa zariadili podla seba nie podla druhych...ich by malo byt prd do vas ze co ste ako urobili neurobili...na kamaratku sa tiez takto oduli, nastvali a co ja viem co - na narodky jej poriadne negratulovali ale ked sa vydala bolo zle aj to len zato ze pocitali ze sa zadarmo pojdu najest a ozrat nic viac nic menej

fidka79
Autor odpoveď zmazal
21oktober
31. máj 2021

@fidka79 dufam že tento tvoj príspevok admin zmaže .

janakuul
31. máj 2021

@lienocka2808 vas zivot,Vasa svadba...ale mna by zamrzelo,keby mi kamaratka nepovie,ze sa ide vydavat (dokopy mam fakt len 5 naj.kamosiek) ze nie 50 ludi,ale nenahnevala by som sa skor by ma to zamrzelo,ze sa pozname od 2 rokov/ skolky a taky ,no je to specialny den by mi neoznamila, aj keby len ju vidiet v Satach a tak.

gladys_07
31. máj 2021

@fidka79 teta vam poistky vybilo? Co taky od veci komentar?

lienocka2808
autor
31. máj 2021

@pralinka25 planujeme to aj s obradom ako obnovenie slubu, bezne sa to robi. Mne to divne nepripada. A kto nebude chciet prist, tak ten nepride.

21oktober
31. máj 2021

@lienocka2808 no napriklad mne to príde tiež divné , lebo obnovenie sľubu a robí po rokoch spolužitia.

erickatt
31. máj 2021

@ukulela aj moj to tvrdi, ze sak pre 10 minut sa nebude davat do gala a monterky ma aj nove jedni

lienocka2808
autor
31. máj 2021

@21oktober ok, to je tvoj nazor, ja mam iny. Nechceli sme robit svadbu, kvoli situacii, ktora tu teraz je a trpnut, ci nam to nezrusia, ale zobrat sme sa chceli/museli z istych dovodov uz teraz. Ked to niekomu pride divne, jednoducho sa nemusi buduci rok zucastnit a ja to tiez budem tolerovat 🙂. Myslim, ze vela ludi, teda okrem muzovych kamaratov to aj pochopili. Keby nie je corona, tak tu svadbu spravime normalne teraz so vsetkym.

17alexis
31. máj 2021

@lienocka2808 kamosov by som neriesila. Tiez "kamoska" frflala, ze sme sa rozhodli pre svadbu bez deti. Ti normalni kamosi s normalnymi detmi boli radi, ze sa aspon zabavia naplno a ta jedna kamoska, ktora ma totalne nespratne deti, boli urazena. Tak prosim, nech sa uraza. 🤣 Mna zarazilo, ze ste sa brali bez rodicov. To by mi bolo luto kvoli rodicom, ale vasa vec.

lienocka2808
autor
31. máj 2021

@17alexis paradoxne rodicia s tym boli uplne ok 😀

mayykak
17. aug 2021

Ahojte. Urcite je velmi bolestive, ak Vas kamaratka a to najlepsia nepozve na svoju svadbu. Podla mna by stacilo veci objasnit a nebol by to taky sok. A neranlo by to tolko. Ja som mala byt druzickou najlepsej kamaratke, boli sme tak dohodnute .... no ona ma za najlepsiu kamosku evidentne nepovazovala a nakoniec ma ani nepozvala na svadbu. Ked som jej napisala, ze ma to ranilo, jednoducho si ma blokovala...... Uvedomenie toho, ze niekoho mate radsej, nez on Vas, velmi-velmi boli. Nesmierne mi ublizila, necakala som to, ale zas po case to vnimam tak, ze asi to tak malo byt a je to priestor pohnut sa dalej a selektovat ludi, ktori su falosni a nedokazu byt uprimni. Taki ludia si nezasluzia ani zlomok vasej najvacsej tzv. komodity - Vasho casu. Treba to vsetko brat ako skusenost, ktora len posilni.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená