icon

Mám priateľke kúpiť normálny darček?

peter1406
16. dec 2021

Cawte baby. Chcel by som poradiť keďže vás ženy je ťažko pochopiť. Minulý rok som spoznal priateľku slobodnú maminu dvoch úžasných detí. Minulý rok som jej nakúpil pomerne dosť darčekov asi za 250€ hlavne praktických keďže nemala ani zimnú vetrovku. Ja som dostal len obyčajnú šálku na čaj a popritom šálok mám doma dosť, takže skončila ani nevie kde. Pri otázke čo chce tento rok na Vianoce tak odpoveď bola že hodinky za 400€ jej urobia radosť . Že nič iné nechce, že nič iné jej neurobí radosť . Že iné veci lacnejšie si dokáže aj sama kúpiť. Popritom viem že tie hodinky si NEZASLUZI čo som jej aj povedal. Na narodeniny som dostal fľašu vína ktorú kúpila na benzínke a keď mala narodeniny tak pozadovala kabelku za 300€ . Na výročie tiež nič nekúpila, že ona také neoslavuje ale dráhy parfém a kyticu kvetov s radosťou prijala. Moja otázka je : či kúpiť aspoň normálny darček alebo jej nekúpiť vážne nič keďže okrem hodiniek jej nič iné neurobí radosť a lacnejší darček si ,, akože dokáže kúpiť sama,, z jej 600€ platu.

ratira
16. dec 2021

@silviaa ale to je jasne a tak by to malo byt a nie si pytat moc drahe darceky, ked ona na neho zjavne v tomto kasle a kupi mu nieco za 5 €. Mna len zaujalo to, ze je schopny asi ten darcek aj vypytat, alebo si stanovit nejake podmienky toho, co a za kolko jej ma kupit

thereisabear
16. dec 2021

Dala by som jej akurát tak "pá-pá" a vykašľala sa na ňu 🤦‍♀️ Zjavne pre ňu nie si ani zďaleka priorita...

silviaa
16. dec 2021

@ratira ja si neviem predstavit, ze by som si vynucovala drahe darceky od partnera, ktory na tom nie je financne najlepsie. Toto je cista zlatokopka.

janewithane
16. dec 2021

Pises ze nevidis dovod jej hodinky kupovat a aky vidis dovod zotrvavat v takom vztahu??

poslednepogo
16. dec 2021

@julka828 aj mňa, tiež ma to vždy potešilo, najmä keď som nemusela potom celý rok kupovať sprcháče. A tento rok som také kúpila všetkým z rodiny 🙂

tinatitti
16. dec 2021

@peter1406 nejde o to, či si niekto dar zaslúži alebo nie. Ide o to, že chceš niekoho obdarovať. Nárokovať si dary je scestné a už vôbec nie takú zbytočnosť ako hodinky za 400 EUR. Kúpila by som jej bizu hodinky za pár eur. Tie jej predsa čas tiež ukážu. A keďže som si istá, že príde scéna a ty ani 2x do mesiaca tu zlatú onú neuvidíš, tak tie hodinky aj tebe ukážu správny čas odísť z tohto vztahu

lola6666
16. dec 2021

@peter1406 pošli ju do …..

srferreira
16. dec 2021

@peter1406 S manzelom sme si nikdy nekupovali darceky. Ani ked sme spolu chodili, a ani teraz ked sme uz manzelia. A mame pokoj 😂😂 peniaze vzdy lepsie vyuzijeme. Teraz sa nieco zabalilo pod stromcek uz len koli syncekovi, nech tam akoze nieco je.

jakoma
16. dec 2021

@peter1406 kup jej salku.. a teraz vazne. si si isty, ze je to slobodna mamicka? ty si mesiac na ubytovni? aj moj znamy mal za "kamaratku" udajne slobodnu mamicku, ktorej takto prispieval, dokonca bola chora a nemala na liecbu.. rpsote cele zle..a aspon manzel tejto udajne slobodnej mamicky nemusel pracovat :D

h2
16. dec 2021

@peter1406 Načo ste vy dvaja vôbec spolu? Medzi vami vôbec nie je žiadna láska. Ani z Tvojej strany a z jej strany už vôbec nie. Žiadny darček jej nekupuj a rozíď sa s ňou, takú ženu nepotrebuješ.
A k tým darčekom: darček nemá byť niečo, čo si obdarovaný nemôže dovoliť. Nikdy som nedostala vec, ktorú by som si sama nemohla dovoliť zaplatiť (ak nerátam detstvo, keď som nezarábala, samozrejme). A darček nemá byť ani niečo, čo si treba zaslúžiť.

katyl
16. dec 2021

Ja som tiež bola slobodná matka s dvomi deťmi keď sme sa s mojim mužom zoznámili, on zarábal omnoho viac ako ja. Ja som žila tak, že som zo svojho platu zaplatila všetky účty a šetrila som si na cestovanie a výlety s deťmi. Mám svoj byt aj auto. Skratka bežný, pokojný život. Zažila som aj časy keď naozaj nebolo čo do úst. Nikdy som nebola na drahé kabelky a hodinky. Na začiatku som bola doslova hotová z toho čo mi kúpil. Doslova prvé dva roky som sa nevedela nabažiť tej hojnosti darčekov, kvetov, parfumov, dovoleniek, veci pre deti, doplnkov…. Skratka zrazu som mala všetko čo som dovtedy videla len u iných. A keď som sa toho naplnila tak potom som si naozaj začala pozorne vyberať čo si kúpim a čo dostanem. V podstate už nechcem nič, čo potrebujeme si kúpime, nezásobujem sa dopredu ničím. Všetko už mám. Ale to obdobie keď mi kupoval hlava nehlava všetko o čom som si len pomyslela, že by som chcela mat- to bolo pre slobodnú matku, ktorá si dlho odriekala všetky výdavky navyše- to bolo čarovne. Veľa som nad tým vtedy rozmýšľala. Že či to bolo tak, aby sme sa dostali na rovnakú úroveň aj v materiálnych veciach, či som chcela dôkaz, že aj mne dopraje.. podľa mna aj aj. Nakoniec po tých prvých dvoch rokoch sa to ukludnilo a teraz uz len spolu budujeme pre seba a pre rodinu.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
bobo2433
16. dec 2021

@peter1406 noo nečítala som to celé ,,,ale načo ti je taká frajerka? Nezaslúži si darček,neuvari ,zasexovat nedá , skromnosť jej očividne tiež nechýba ... 🤔

martina1201
16. dec 2021

@peter1406 ahoj otváram oči a nestačím sa diviť. Ste spolu rok a ona si káže kupovať také drahé darčeky? A čo ste si aj vyberá čo chce a čo nie? A lacnejsie veci si vie kúpiť hoci nemala ani zimnú bundu? A ona na oplátku kúpila tebe len šálku? (Beriem že ak u teba nebola nemusí vedieť že máš dosť salok)No zjavne tých peňazí nemá toľko alebo si ťa tak veľmi neváži keď ti dáva neosobné darčeky, ktoré ti radosť nerobia.

Ja osobne by som tie hodinky nekupovala. Kúpila by som jej niečo pekné a zabalila s listom na rozlúčku.

panda21
16. dec 2021

Na tvoju otázku. Minule som len tak mužovi povedala, že som si spomenula, aká dobrá bola ta bublinková čokoláda, že si pamätám, ako super praskala na jazyku. Na druhý deň keď som vybalovala nákup tak hadaj čo na mňa vyskočilo. Len taká blbosť že ma počúva a spomenie si na mňa v obchode ma rozplakala 🙃 tá tvoja je proste zlatokopka 🤷‍♀️

danka56
16. dec 2021

Do obalky 20 eur so slovami, že na tie vysnívané hodinky

babatkoo
16. dec 2021

V ziadnom pripade by som taky drahy dar, takemu vychcanemu (doslova) cloveku nekupovala. Baba skusa jak male decko. Pyta dokym davaju

simca06022011
16. dec 2021

@peter1406 no v prvom rade, mate to cele zle... pytat sa na darceky, preratavat ceny a povedat zene "ze si hento a tamto nezasluzi". Pre mna uplne zvlastne. Kup jej co uznas za vhodne a nabuduce sa nepytaj. Nebudes musiet riesit to, ze "ona ti povedala ze chce hodinky a ty jej donesies "iba" parfem"....
Najlepsie vo vztahu je neocakavat taketo hluposti co tu opisujes, pre spokojnost oboch. Takto porovnavacky, kto co spravi, kto co ocakava, kto si co zasluzi svedcia o tom, ze ziadna ucta, k partnerke ani sebe. A rovnako naopak, ved ked sa vidite 2x do mesiaca, to je co za vztah? :D Ju neprerobis, ak nebude v lete ti vyvarat za sporakom, tak bohuzial, navar si sam, alebo si najdi taku co bude varit.. na tej ti mozno bude vadit nieco ine, napr. to ze je biela ako stena, alebo ma 10kil navyse, lebo stoji pri sporaku a nelezi na plazi...

sense
16. dec 2021

Nečítam všetky komenty, ale čo je na nej také úžasné že si spravila z teba oslika otras sa... Ako aj my s partnerom sme si povedali co by sme radi dostať ale teda ak by som mala kvôli tomu ťahať z rezervy tak to nie

peter1406
autor
16. dec 2021

@simca06022011 ja s ňou žijem a odpisoval som len na to že jej kačenu vidím len 2x v mesiaci. Tebe pointa mojej otázky úplne unikla ženská. Potrebovala si len ukázať tvoje feministicke zmýšľanie. Ale aj tak dakujem za tvoju reakciu.

modraslamka
16. dec 2021

mne doniesol minule drahý sacky do kosa a skakala som 3 metre ze konecne 😅
tvoja draha, ta len vyuziva. Kup vino a pohare ako ona tebe a pripite si na to ako sa mate - teda("ma ta velmi rada") 🤦

yollanda
16. dec 2021

@peter1406 najprv nemala ani bundu a teraz hodinky za 400€? Nejaká nenazrana je. Očividne z teba robí dojnú kravu 🤷🏻‍♀️

evka258
16. dec 2021

@anickaaa6aaa suhlasim s tebou.

yollanda
16. dec 2021

Ja by som tiež chcela kabelku za 1500€, diamantový prsteň za 40000€, dovolenky a neviem čo všetko. No žijem s nohami na zemi, a aj keby na to mame, nekúpim si to, lebo je kopec iných veci ktoré stoja za to. Napríklad ja pravidelne prispievam utulkom pre psikov. Radšej peniaze darujem

21anjelik19
16. dec 2021

@peter1406 prepáč ale toto čo je ? 😂😂😂 nekopla sa o nulu?? Nemyslela 40 ? 😂😂😂 ....stavte si finančné hranice ...my si kazdy rok povieme do akej sumy si ideme kúpiť darček .. tento rok to bolo 100 eur ja manželovi ona za 100 eur mne ...a sme spokojní 😉

masinka
16. dec 2021

@peter1406 dakujem, chcela by som potom vidiet ako sa zatvari 😉

grundia
16. dec 2021

@peter1406 tak toto je inak trúfalá ženská.
Sama takmer nemá..ty momentálne bez práce,čiže asi čerpáš z úspor.
Vezmi rozum do hrsti a rozíď sa s ňou.
Toto nemá budúcnosť a ak aj,tak len v tvoj neprospech..vycicia ťa.
Al ste sa už o tom bavili a aj tak si stojí za svojim,nemáš nad čím rozmýšľať.
Neviem kto u koho býva,ale ak ona u teba,daj jej 10€ do obálky a povedz jej ,že to má na cestu vlakom domov.

floren
16. dec 2021

@peter1406 normálne som si myslela, že píšeš o mojej sestre, nikomu nič nekúpi, ale ona pýta drahé darčeky. Kúpila by som jej kozmetiku a koniec

kristiii
17. dec 2021

@peter1406 kúp jej digitálky od číňanov

alvaluka
17. dec 2021

@peter1406 to mi naozaj chces tvrdit, ze si dlhodobejsie v takomto vztahu? Len z tych par prispevkov mi pride, ze sa ani navzajom nemate radi.
K tomu darceku, ja neocakavam a nepytam take drahe dary, ale poznam nasu sucasnu financnu situaciu, zaroven som dost minimalista.
Pre mna je darcek o tom, ze druha osoba si na mna spomenie, vie, co mam rada, pozna moje zaujmy a tym padom mi vie vybrat darcek aby bol prekvapenim, co ma zaroven potesi.