Mám vziať 5-ročné dieťa na stužkovú?
Ahojte maminky, idem si k vám pre názor. Mám doma 5r dcérku, okrem toho mám 19r sestru s ktorou máme úžasný vzťah, nielen ja ale aj ona. V sobotu ide mať stužkovú. Pozvala samozrejme rodičov ale aj mňa s manželom, pretože okrem 5r dcéry máme ešte 16mes druhú dcerku, som len s nimi a je to dosť mamičkárka. Dohodli sme sa so svokrou že ich skúsi cez stužkovú zobrať k sebe na noc. Staršia je super ona to dá ako nič, chodí tam bežne ale tá menšia sa obávam. Väčšia stále narieka že chce ísť s nami, dnes som sa tak teoreticky zamyslela že by som ju vzala so sebou a muža nechala doma s malou a mala tak srdce na mieste. Napíšte mi váš názor alebo skúsenosť ak máte 5r dieťa a stužková? Vzali by ste ju? Ona by sa náramne tešila, je to párty žena, sme z dediny všetky zábavy má s nami obehané. Len má trápi názor ostatných, či by to nebolo divné.
@maciatkolulu Este raz: Mala je neter a nie, netere ani babky, ani bratanci, ujovia a tety na stuzkove nechodia...
@anonym_b3581d tak aj ja ešte raz,záleží podľa dohody. Niekedy je babka bližšia ako mama atd. Nie je zákonom a ani nijako inak dane,kto môže a nemôže byť na stužkovej. Je to vec dohody. Kebyže si tam jeden chce dovliect babky z oboch strán,tety,synovcov a netere atď,chápem. Ale pokiaľ sa jedná o dohodu a počet ,nikoho do toho nič,v akom príbuzenskom kamarátskom,susedskom,či akom vzťahu sú. Toto je tiež také trochu mimo si myslieť,že iba rodičia a bodka. Dokola,záleží od dohody....rozumieme si už?
@kajka951 to nemyslíš VÁŽNE, dieťa tam nema co robiť.
Kľudne. Aj.u nás boli malé súrodenci. Však je rodina preboha
@sisska96 daj si obklad, dieťa tam nemá čo robit
Neviem,aký hin na čarodejnice sa tu odohráva. Ale dcerina trieda mala v pohode aj mladších súrodencov. A ako som písala nebol môj päťročný jediný. Trieda ako taká sa tak dohodla, pozvala,rodičia cvakli😃. Takže zdesenie poniektorych je smiešne. Je to o dohode. Ako všetko. Nič nevhodné na spoločenskej udalosti nevidím. Večera,oficiálny ceremoniál, program,torta, tancovanie a potom sa išlo domov. Mladí pred rodičmi i tak zábavu nemajú,či? Dievčence ťa davová psychózaí,plus hormóny nerobia poniektorym dobre. Niekedy stačí aj rozum používať a pripustiť,že sú rôzne možnosti.
@maciatkolulu to ste mali stužkovú v Hornej Dolnej. Žena, preboha stužková nie je dedinská zabava
@kajka951 to už aj ty tam budeš naviac, nie ešte 5 ročne dieťa. Ani o tom nerozmýšľaj. A prosím ta, to vážne nosíte dieťa na zábavy? 🙈
@anonym_b3581d tak aj ja ešte raz,záleží podľa dohody. Niekedy je babka bližšia ako mama atd. Nie je zákonom a ani nijako inak dane,kto môže a nemôže byť na stužkovej. Je to vec dohody. Kebyže si tam jeden chce dovliect babky z oboch strán,tety,synovcov a netere atď,chápem. Ale pokiaľ sa jedná o dohodu a počet ,nikoho do toho nič,v akom príbuzenskom kamarátskom,susedskom,či akom vzťahu sú. Toto je tiež také trochu mimo si myslieť,že iba rodičia a bodka. Dokola,záleží od dohody....rozumieme si už?
@maciatkolulu Ty si fakt mimo. Dohoda s kym? So spoluziakmi a ostatnymi rodicmi, ze si budeme pozyvat koho nas napadne z vyzbieranych penazi vratane 5 rocnych neteri, ktore chcu tancovat a ich matky si to mylia s dedinskou zabavou? Uz ta sestra je tam naviac
@kajka951 bravaju deti, ak ide o surodenca dietata, ze maju velky vekovy rozdiel. Ja by som sla bez manzela, nech je s detmi on.
Kľudne. Aj.u nás boli malé súrodenci. Však je rodina preboha
@sisska96 Ktora dedina? Nemate dostatok spolocenskeho vyzitia. Tak si urobite zo Stuzkovej, co je vec pre ziakov, ucitelov a rodicov frasku vo forme ludovej zabavu
@maciatkolulu Ty si fakt mimo. Dohoda s kym? So spoluziakmi a ostatnymi rodicmi, ze si budeme pozyvat koho nas napadne z vyzbieranych penazi vratane 5 rocnych neteri, ktore chcu tancovat a ich matky si to mylia s dedinskou zabavou? Uz ta sestra je tam naviac
@anonym_836557 ešte raz,Bratislava,bratislavská škola. Tanečné konzervatórium. Ak je to horná Dolná ,tak potom hej. Naozaj nerozumiem iróniu,vysmievanie a dosť primitívnemu prejavu. Dokola a dokola je to o dohode. Keďže u nás táto "dedinská"zábava bola ponata úplne rodinne,tak to bolo tak. Bolo to krásne,deti boli krásne,program bol krásny a čo robili od cca jednej do rána rodičia netušia😉,takže bola ponata ako bežná stužková. Večera,ceremoniál ,program voľná zábava.
@anonym_b3581d pre teba to platí úplne rovnako..... Trošku slušnosti a rozumu ale to je asi zbytočne. A áno presne ,dohoda s rodičmi,deťmi....to je také normálne. Komunikovať. A na úrovni. Ale žiaľ,toto asi nepoznáš. Je mi to ľúto,už je asi dosť neskoro na zmenu. Takže bude zbytočne ďalej vysvetľovať. 🤷.
@anonym_836557 ešte raz,Bratislava,bratislavská škola. Tanečné konzervatórium. Ak je to horná Dolná ,tak potom hej. Naozaj nerozumiem iróniu,vysmievanie a dosť primitívnemu prejavu. Dokola a dokola je to o dohode. Keďže u nás táto "dedinská"zábava bola ponata úplne rodinne,tak to bolo tak. Bolo to krásne,deti boli krásne,program bol krásny a čo robili od cca jednej do rána rodičia netušia😉,takže bola ponata ako bežná stužková. Večera,ceremoniál ,program voľná zábava.
@anonym_b3581d pre teba to platí úplne rovnako..... Trošku slušnosti a rozumu ale to je asi zbytočne. A áno presne ,dohoda s rodičmi,deťmi....to je také normálne. Komunikovať. A na úrovni. Ale žiaľ,toto asi nepoznáš. Je mi to ľúto,už je asi dosť neskoro na zmenu. Takže bude zbytočne ďalej vysvetľovať. 🤷.
@maciatkolulu Dokola to iste ides ty ako pokazena platna. Naopak 100 ludi ti tu vysvetluje, ze to bezne nie je. Rovnako je zrejme, ze to nebolo nijako dohodnute v tomto pripade, co davas vas priklad je preto totalne irelevantne. A stale si nepochopila rozdiel surodenec a neter a tento fakt vytrvalo ignorujes
@maciatkolulu Dokola to iste ides ty ako pokazena platna. Naopak 100 ludi ti tu vysvetluje, ze to bezne nie je. Rovnako je zrejme, ze to nebolo nijako dohodnute v tomto pripade, co davas vas priklad je preto totalne irelevantne. A stale si nepochopila rozdiel surodenec a neter a tento fakt vytrvalo ignorujes
@anonym_b3581d nie,stále tvrdím,že je to o dohode,nie je rovnako zvykom pozývať tety a strykov a ajhľa.....takže píšem absolútne k veci,že sa treba dohodnúť s maturantom a jej rodinou,oni vedia. To,že niekde v hornej malikovej to zvykom nie je,je fajn inde to môže byť ok. Svet nie je čierno biely. Ale chápem,že niekde vo vidlakove sa môžu držať tradície rôznymi spôsobmi a aj prezentovať názory. Snáď si pochopila. A keď nie,nevadí.
@kajka951 Nie je to dobrý nápad. Opitý tínedžeri ešte pred skončením programu, rozbité zrkadlá na WC, spoloč. program vyslovene nevhodný pre malé dieťa, ovracané chodníky, nepočúvateľná hudba na párty. Mám syna v maturitnom ročníku a on je síce zodpovedný, ale príbehy zo stuzkových, ktoré nosí domov nie sú nič, čo by si chcela pre malé dieťa.
@anonym_d04c73 ty vole a to čo za primitívov akože máte na škole,alebo ste mali,to kde preboha? To je akože akademická úroveň hej ... No dobre. Toto mi pripomína fakt jednoduchšiu dedinskú zábavu. A nie slávnostné odovzdávanie stuziek....verím tomu,že sú nejaké indivíduá schopné urobiť primitívny program. Ale tak,tých asi nie je toľko. Predpokladám,že väčšina rodičov vie,kam jeho dieťa chodí a na akej úrovni bude stužková. Ale toto čo píšeš,tak to pri všetkej úcte bežná stužková nie je. Možno potom po tej polnoci sa spustia postuone. Ale na oficiálnom odovzdávaní a programe sa nič také bežné nedeje.

@anonym_b3581d nuz vidíš robí sa to a nebol jediný maloletý brat. A bacha,bol aj na druhej dcéry takže iná škola. Ako som písala,rodička okolo stužkovej sú pomaly rok vopred dohoda buď je,alebo nie. Niekde môže,inde nie. Písala som o bratislavských dvoch školách. Kde to bolo normálne. Nič viac a nič menej. To či je to ok všade sa asi písať nedá. Takže sa tu zbytočne so mnou dohadujete. U nás bolo a bolo to fajn.
@maciatkolulu Este raz: Mala je neter a nie, netere ani babky, ani bratanci, ujovia a tety na stuzkove nechodia...