Ahojte žienky, mam prvé bábätko a budeme krstiť. Otázka ktorá má trápi je, či dať nejaké peniaze farárovi alebo ako sa to robí? Viete mi poradiť? Poprípade ak áno koľko ste dávali? Ďakujem pekne za odpovede
@tehotna40 my sme nic finančné nedali, ani sobas ani krsty. Dodatocne som sa dozvedela, ze svokor nieco dal (20e). Pred krstmi nas farar vyslovne upozornil, ze je to zadarmo a nech mu ludia netiskaju obalky, ze je mu to trapne. Ak chceme, zvonček je v kostole celorocne kedykolvek
@tehotna40 my sme nedavali nic, dala som mu krabicku kolacov co sme mali akoze vysluzky. Kedze sme mali krstiny pocas corony, len sa odbili v kostole a vsetci sme sli domov. Tak sme dali upiect a nakrabickovat zakusky, ze aspon toto sme dali kazdemu.
@tehotna40 pri prvom krste sme neboli este zobrati, preto nam farar ani dcerku nechcel pokrstit. Dali sme ju teda pokrstit v inom meste (po znamosti) a tam nam nerobilo problem fararovi zaplatit 80e, za ochotu inak by bola prvorodena nepokrstena. Ja mam svoj nazor na to.
@tehotna40 my sme nic finančné nedali, ani sobas ani krsty. Dodatocne som sa dozvedela, ze svokor nieco dal (20e). Pred krstmi nas farar vyslovne upozornil, ze je to zadarmo a nech mu ludia netiskaju obalky, ze je mu to trapne. Ak chceme, zvonček je v kostole celorocne kedykolvek