icon

Máme dať po krste peniaze farárovi?

tehotna40
16. apr 2021

Ahojte žienky, mam prvé bábätko a budeme krstiť. Otázka ktorá má trápi je, či dať nejaké peniaze farárovi alebo ako sa to robí? Viete mi poradiť? Poprípade ak áno koľko ste dávali? Ďakujem pekne za odpovede

Strana
z2
evkamotka
18. apr 2021

@tehotna40 my sme nic finančné nedali, ani sobas ani krsty. Dodatocne som sa dozvedela, ze svokor nieco dal (20e). Pred krstmi nas farar vyslovne upozornil, ze je to zadarmo a nech mu ludia netiskaju obalky, ze je mu to trapne. Ak chceme, zvonček je v kostole celorocne kedykolvek

1mata
23. apr 2021

@tehotna40 ...na nauke nas nezabudli upozornit ze by sa patrilo a kto ma viac tak ma dat viac 🤦‍♀️ vdaka tejto vete nedostali nic

andulka1988
24. apr 2021

@tehotna40 my sme dali 50€ do obálky

tehotna40
autor
25. apr 2021

@1mata tak toto keby mi niekto povie tiež nič nedám, ale zatiaľ bol farár milý, super , tak hádam to tak zostane a v tom prípade samozrejme dám niečo.

lylyjana
25. apr 2021

@tehotna40 my sme nedavali nic, dala som mu krabicku kolacov co sme mali akoze vysluzky. Kedze sme mali krstiny pocas corony, len sa odbili v kostole a vsetci sme sli domov. Tak sme dali upiect a nakrabickovat zakusky, ze aspon toto sme dali kazdemu.

1mata
25. apr 2021

@tehotna40 pri prvom krste sme neboli este zobrati, preto nam farar ani dcerku nechcel pokrstit. Dali sme ju teda pokrstit v inom meste (po znamosti) a tam nam nerobilo problem fararovi zaplatit 80e, za ochotu inak by bola prvorodena nepokrstena.
Ja mam svoj nazor na to.

nikiki29
25. apr 2021

@tehotna40 my sme dali do obálky farárovi peniaze, ale u nás sa to berie ako milodar na kostol, nie jemu do vrecka. Dali sme 50€

Strana
z2