icon

Máme doniesť dar na krst?

pettom19
11. dec 2025

Ahojte. V rodine nam nastala nasledovna situacia. Sestre mojho manzela sa narodilo babatko a planuju ho dat pokrstit. Ona uz je krstnou mamou nasmu synovi. Boli sme pozvani na krst, ale ani jeden z nas nebude krstnym rodicom. Otazka - mame doniest aj my nejaky dar ku krstinam? Alebo sa to tyka len starych/krstnych rodicov? Nebola som este v takejto situacii a nechcem spravit nejaky preslap. Vie niekto poradit? Dakujem 😊.

pribinak
11. dec 2025

Mne by bolo trápne prísť bez darčeku prw bábätko
Veď zas nemusíš kúpiť dar za tisícku, ale prísť s prázdnymi rukami sa fakt nehodí

zuzubb007
11. dec 2025

Na krst by som doniesla darček, aj keby som išla kamoške alebo sesternice z 25teho kolena, proste prepadla by som sa od hanby nič nekúpiť

janka1224
11. dec 2025

Ja by som doniesla určite nejaký darček pre bábätko. Nebolo by vhodné prísť naprázdno.

anonym_803242
11. dec 2025

@pettom19 Na žiadnu oslavu nechodím naprázdno. Takže určite by sa patrilo niečo doniesť pre bábätko. Nemusíš kupovať zrovna zlato, šperky, diamanty 😀

anonym_960643
11. dec 2025

To vazne ste chceli ist na krst, oslavu bez darceka, ked sa nad tym zamyslas? Ved za tym je hostina, torta, kolace. Normalna oslava. A na oslavu sa nosia darceky. A aj obliest sa treba slavnostne.

anonym_13a275
11. dec 2025

@pettom19 a vy ked ste robili krstiny, tak nedoniesli vsetci pozvani darcek? Pises, ze svagrina je krsna Tvojmu synovi, tak krstiny ste uz riesili, ci nie?

januska12323
11. dec 2025

Na prijímanie či narodeniny tiež chodíte bez darčeka? Ste rodina bez ohľadu na to, že si vás nevybrali za krstných rodičov.

mima172
11. dec 2025

Jasné, že áno.

anonym_ff9f27
11. dec 2025

@pettom19 samozrejme, snáď nechceš prísť na hostinu bez darčeka. A ak ona je krstná tvojho syna, tak by som jej dieťaťu dala darček v rovnakej hodnote ako dala ona. Bez ohľadu na to, že ty nie si krstná. A navyše, tu sa nejedná o vzdialenu príbuznu. Je to blízka rodina, tvoja švagriná, manzelova sestra a krstná tvojho dieťaťa.

maryetta
11. dec 2025

Hodi nehodi. Aj ked nie ste krstni rodicia je to váš synovec/neter.
My sme boli pozvani tiez na krst -prvemu sme krstni druhemu uz nie a tiez sme kupili dar.

anonym_9d0415
11. dec 2025

Akože....to ozaj je potrebné sa tu niektoré veci pýtať??samozrejme, že sa patrí priniesť darček pre bábätko !!

uctovacik123
11. dec 2025

Tvoj syn je bratranec daného bábätka, manželov synovec/neter, úplne blízka rodina. Keby sa tvojej sestre narodilo dieťa, tiež by si mu nič nedala? Či už ozaj, keď je to od manžela strana rodiny, tak nič nikomu?

jaskolka
11. dec 2025

Samozrejme,že sa patrí niečo doniesť,aj keby len maličkosť pre bábätko,to je úplne normálne.

sevrin
11. dec 2025

Daj do obálky stovku, to bude akurát tak stačiť.

katulienocka999
11. dec 2025

@pettom19 určite áno, niečo pre bábätko- podla financií poukazku do DM, nejaké oblecko, hrkalku alebo piskaciu knizku alebo čosi

sisska96
11. dec 2025

Jasne. Nejakú drobnosť, alebo niečo s krížom, holubom atď.

anonym_c1688a
11. dec 2025

@pettom19 My sme boli a doniesli sme darčeky aj tortu na oslavu a za mamu plienkovú tortu.