icon

Máme krstiť dieťa, keď nie sme veriaci?

7. jún 2025

Svokra na nás stále tlačí ohľadom krstu. Mala má skoro 6 mesiacov a stále hovorí,že na čo čakáme čo bude z malej. Vôbec nechce pripustiť, že by sme ju nedali. My stále o tom uvažujeme či áno či nie. Do kostola nechodíme ani sa nejak nemodlime. No prvé dieťa sme dali lebo sa to tak patrí aj sobáš máme v kostole. Rodina je ale rozhadana ani z mojej strany ani z ich o vnučku nie je záujem. Moji rodičia ju ani nevideli a svokrovci raz. Krstili by ste alebo nechali na nej až keď bude väčšia ? Máte skúsenosti s krstom starších detí ?

Strana
z2
nikol789
7. jún 2025

Svokra ju za pol roka videla raz a ide ti diktovať co máš robiť, super. Vy ste rodičia, na vás je rozhodnutie

maranta_leuconeura
7. jún 2025

Dve deti mate a stale sa nespravate ako dospeli. Na vlastnych detoch si date robit s cim nesuhlasite alebo o com nie ste presvedceni, lebo svokra povedala? Ked svokra povie aby si vyskocila z okna, inak sa s tebou prestane bavit, tak to urobis?
Krstia sa aj dospeli ludia

glorikarebeka
7. jún 2025

Vy rozhodne či dáte dieťa pokrstiť, ale ja vo vašom prípade by som dala,ale iba s krstnými rodičmi alebo so svedkom ...načo niečo siliť a robiť nejakú oslavu?
Len je smutné, že to robíte s vedomím, že sa to patrí.....a keď už máte poksrtene jedno dieťa,tak by som dala aj druhé

kavasmliekom
7. jún 2025

A kto potom na vás tlači, keď vlastne ani nepoznáte rodinu? Suseda?
Nie, nedala by som. Krst je cesta ku viere, Bohu, nie len kvôli bielej košieľka, sviecke a oslave s darčekmi.

autor
7. jún 2025
@glorikarebeka

Vy rozhodne či dáte dieťa pokrstiť, ale ja vo vašom prípade by som dala,ale iba s krstnými rodičmi alebo so svedkom ...načo niečo siliť a robiť nejakú oslavu?
Len je smutné, že to robíte s vedomím, že sa to patrí.....a keď už máte poksrtene jedno dieťa,tak by som dala aj druhé

@glorikarebeka navrhla som to mužovi teda, že pokrstiť v tichosti, keďže pri prvom nám svokra aj vybrala krstného švagra, ktorý sa vôbec nezaujíma. Ona stále hovorila aký bude dobrý krstný a nic. Kúpi za neho na narodeniny malému prívesok povie, že to je od neho a vybavené. Pritom stále robí len zle a naprieky nemá pekného slová na mňa ani na moju rodinu. Vkuse sa kôli nej hádame z mužom. Teda som povedala mužovi, že pokrstime ale bez oslavy a nemusí byť ani krstný keď nemáme koho dať a on to odmietol. Ja zasa odmietam sa pretvarovat a robiť pre nich oslavy. Neviem teda ako to vyriešiť každý deň na to myslím čo robiť ďalej.

sissy27
7. jún 2025

Naco krst ked ani vy dvaja do kostola nechodite, to ma aky vyznam?

autor
7. jún 2025
@kavasmliekom

A kto potom na vás tlači, keď vlastne ani nepoznáte rodinu? Suseda?
Nie, nedala by som. Krst je cesta ku viere, Bohu, nie len kvôli bielej košieľka, sviecke a oslave s darčekmi.

@kavasmliekom svokra mu stále vyvoláva a dáva rozumy, že prečo už není že dávno mala byť, že na čo stále čakáme.

kavasmliekom
7. jún 2025

Tak čakáte kým vyrastie a sam sa rozhodne.

ktobytobolpovedal
7. jún 2025

Nie, nemam pokrstene deti… nebudem robit nieco, co je mimo mojho presvedcenia len preto, ze sa to “musi” (kto povedal, ze je to povinnost)…nas nikto netlacil, ale ak ano, tak by sa mohol aj na hlavu postavit a usami mavat 🤷‍♀️
Ja rozhodnutie nechavam na detoch

pribinak
7. jún 2025

Ty si sem už písala …že? Tu nie je problém či krstiť alebo nekrstit, teba serie niečo úplne iné

katica06
7. jún 2025

Áno krstila by som, ale to som ja nie kvôli pekným fotkám ani kvôli svokre , babke či sesternicu z tretieho kolená. Ani svadbu sme nemali v kostole lebo sa patrí alebo kvôli pekným fotkám. Tak moje deti majú všetky sviatosti....
Čo spravíš ty je na tebe, más slobodnú vôľu ... Či?

zuzubb007
7. jún 2025

Nekrstila by som naco? Nechodíte do kostola a chces mat krstných a sľubovať, že dieťa bude vychované vo viere, keď nebude, to je za mňa hneď klamstvo, za mňa trápne, ani by som neuvažovala nad krstom, podľa mna dieťa sa môže rozhodnúť samé v dospelosti či chce či nechce

komplikovana
7. jún 2025

na co chcete krstit, ak vieru nepraktikujete? Aby bola svokra spokojna? No ani by ma nehlo. Vy ste rodicia vy rozhodujete. Tam nie je co diskutovat. Spravajte sa ako dospeli. Povedat nie rodicovi, je tiez znakom dospelosti. A da sa to aj normalne. " mama, so zenou sme sa rozhodli nekrstit, tymto je tato tema pre nas uzatvorena. Tak nas uz ohladne krstu nekontaktuj. " ak to nepochopi tak je to jej problem. Sa boji, ze vas nebude mat rada? Uz teraz nema, lebo vas nerespektuje.

lossless
7. jún 2025

Nekrstila by som uz to prve. Ale kebyze pokrstim prve, tak aj druhe.

januska12323
7. jún 2025

Nepíše sa náhodou v biblii ako muž a žena opustia pôvodnú rodinu a založia si vlastnú? Keď už máte kresťanský sobáš za sebou aj sa tak správajte, nie ako malé deti, ktorým bude mamička rozkazovať.
Nie, nedala by som ani prvé keby som o tom nebola presvedčená.

zapalkazapalkova
7. jún 2025

Vo vacsine reformovanych cirkvi sa nekrstia male deti, ale az potom,ked sa rozhodnu

zuzanaete
7. jún 2025

Co cakas od opakujucej sa temy? Nic nove nebudes citat. Vztahy v rodine vam MK neporiesi.

guiseppinka
7. jún 2025

Nie, nekrsti.. na co. Nepraktizujete vieru ani jeden, krstneho nemas koho dat. Naco cirkus okolo toho? A to som praktizujuca

sense
7. jún 2025

Kritika by som len v prípade vlastného presvedčenia, nie pretože sa patrí alebo preto čo povie svokra

deti95060810
7. jún 2025

pokrstila by som . a to čím skôr. je jedno dieťa - bude aj druhé krstené.
len môže byť krst dieťaťa bez krstných rodičov? to som ešte nepočula.
samozrejme veľkolepá oslava by nebola. Však oslava môže byť aj pre vás domácich - pôjdete do reštiky, niečo si dáte a v tichosti pôjdete domov.
svokre by som len oznámila že krstiny už boli. A nech sa hnevá koľko chce.

belllinka
7. jún 2025
@glorikarebeka

@glorikarebeka preco pises, ze v ich pripade by sa dala pokrstit? Ved ani nechodia do kostola, tak naco ten cirkus? Milujem ked sa do svadby v kostole a krstu hrnu ludia, ktori predtym ani v kostole neboli. 🤦‍♀️

777januska777
7. jún 2025

Svokre by som povedala, ze až vtedy keď jej syn bude do toho kostola aj chodiť a bude vnimat vieru. Lebo pri krste sa sľubuje výchova k viere. Spýtala by som sa jej ci chce aby ste Bohu sľúbili niečo co ani ty ani jej syn a ani ona sama robiť nebude. Ze ci jej nevadí, že budeš klamať pred Bohom. Lebo klamstvo a prísaha pred Bohom je veľký záväzok.
Btw. Som praktizujuci krestan katolík.

guiseppinka
7. jún 2025
@belllinka

@glorikarebeka preco pises, ze v ich pripade by sa dala pokrstit? Ved ani nechodia do kostola, tak naco ten cirkus? Milujem ked sa do svadby v kostole a krstu hrnu ludia, ktori predtym ani v kostole neboli. 🤦‍♀️

@belllinka raz bol jeden moj znamy knaz, zaniest papiere zo sobasov na civilnu matriku a mi vravel, ze tam boli nejaki snubenci a ze hlavne ona riesila, ze ci svadba v kostole alebo urad, ale ze asi kostol, lebo to je krajsie. Tak ze jej povedal, ze ak pride k nemu na faru s tymto, ze sobas v kostole, lebo je to krajsie, tak ju vyrazi... ze nechape kvoli comu to ludia robia pokial to nie je pre nich sviatost

gov
Odpoveď bola odstránená
sara07
7. jún 2025

nedala by som krstit, to má byt rozhodnutie rodičov a navyše ak svokru zaujima dieta len aby bolo pokrstene a potom žiadny zaujem , tak to absolutne nie

bambieblue
7. jún 2025

Jednoznačne nekrstiť !!! Je to celé podvod ako aj kresťanstvo samé. Tie reči,, lebo sa to patrí,, mi príde ako pohanský rituál. Nežijeme v stredoveku našťastie sami sa rozhodujeme a nenecháme aby druhý nám riadili život preboha

eleanor2510
7. jún 2025

Autorka, druhykrat za tri dni ta ista tema. Akoze je uz asi nacase, aby si odovzdala obciansky, lebo nemas ani stipku svojpravnosti. Uvedom sa, pre Krista, si matka a mas sa postavit za svoje deti! Ako to chces urobit, ked sa nevies postaviť sama za seba???

sova7
7. jún 2025

Ďalšia čo udržiava vadne vzťahy lebo sa to tak patrí a žije s chlapom čo sa neodstrihol od mamičky

sova7
7. jún 2025
@eleanor2510

Autorka, druhykrat za tri dni ta ista tema. Akoze je uz asi nacase, aby si odovzdala obciansky, lebo nemas ani stipku svojpravnosti. Uvedom sa, pre Krista, si matka a mas sa postavit za svoje deti! Ako to chces urobit, ked sa nevies postaviť sama za seba???

belllinka
7. jún 2025
@guiseppinka

@belllinka raz bol jeden moj znamy knaz, zaniest papiere zo sobasov na civilnu matriku a mi vravel, ze tam boli nejaki snubenci a ze hlavne ona riesila, ze ci svadba v kostole alebo urad, ale ze asi kostol, lebo to je krajsie. Tak ze jej povedal, ze ak pride k nemu na faru s tymto, ze sobas v kostole, lebo je to krajsie, tak ju vyrazi... ze nechape kvoli comu to ludia robia pokial to nie je pre nich sviatost

@guiseppinka ved presne toto mi povedala aj kamoska, co mala svadbu v kostole, ze preto lebo je to tam krajsie. A dieta potom krstili kvoli oslave, torte, fotkam 🤦‍♀️

Strana
z2