Máme krstiť dieťa, keď nie sme veriaci?
Svokra na nás stále tlačí ohľadom krstu. Mala má skoro 6 mesiacov a stále hovorí,že na čo čakáme čo bude z malej. Vôbec nechce pripustiť, že by sme ju nedali. My stále o tom uvažujeme či áno či nie. Do kostola nechodíme ani sa nejak nemodlime. No prvé dieťa sme dali lebo sa to tak patrí aj sobáš máme v kostole. Rodina je ale rozhadana ani z mojej strany ani z ich o vnučku nie je záujem. Moji rodičia ju ani nevideli a svokrovci raz. Krstili by ste alebo nechali na nej až keď bude väčšia ? Máte skúsenosti s krstom starších detí ?
@belllinka kvôli tomu,že je prvé dieťa pokrstené tak nech je aj druhé, ostatné sviatosti nech sa rozhodnú deti,či budú pokračovať.....
A ženy to,že niektorí ľudia nechodia do kostola,tak to neznamená, že sú horší ako tí čo chodia....
@glorikarebeka to nikto nespochybnuje. Paradoxne vacsina mojich blizkych znamych su neveriaci a su to spravni ludia. Na druhej strane poznam aj vela veriacich, ktori su otrasni...
@belllinka kvôli tomu,že je prvé dieťa pokrstené tak nech je aj druhé, ostatné sviatosti nech sa rozhodnú deti,či budú pokračovať.....
A ženy to,že niektorí ľudia nechodia do kostola,tak to neznamená, že sú horší ako tí čo chodia....
@glorikarebeka to je aky dobod, ze lebo je prve, musi byt aj druhe? 😀 Preco?
A tvrdi snad niekto, ze ludia, co nechodia do kostola su horsi? Ved o tom vobec nediskutujeme. Riesime, preco krstia a beru sa ludia v kostole, ak su neveriaci a inak do kostola nechodia. Aky to ma vyznam?
presne tak by som to urobila, kedze je ptve dieta pokrstene, pokrstila by som aj druhe ale bez rodiny. Krstni rodicia byt nemusia. Potom uz by som iba oznamila ze je pokrstene.
Kks toto 🙏 "lebo sa to patrí" 😠😠 to ma vie tak naštvať zakaždým, "lebo sa to patrí" 🙏🙏 žiadne kresťanské hodnoty, nič...len "lebo sa to patrí"🤦♀️
zase to isté😨
Nekrstila by som naco? Nechodíte do kostola a chces mat krstných a sľubovať, že dieťa bude vychované vo viere, keď nebude, to je za mňa hneď klamstvo, za mňa trápne, ani by som neuvažovala nad krstom, podľa mna dieťa sa môže rozhodnúť samé v dospelosti či chce či nechce
@zuzubb007 výchovu vo viere sľubovali pri sobáši
Žiaden krst preboha! Svokru pošli nech na sa dá liečiť asi to nemá v hlave v poriadku. Nech ona sa dá aj nech z nej vyženú toho diabla z tela ktorý jej tára tie šarlatanske dristy.
Rozum sa mi zastavuje. Dávno sa krstilo čím skôr dnes je často najdôležitejšie na krste hostina a darčeky. Medicína nebola na dnešnej úrovni a bola vysoká úmrtnosť novorodeniat tak chceli, aby sa dieťa stalo členom cirkvi, ak by náhodou zomrelo. Keby si bola praktizujúca kresťanka tak.... Čo to pre teba znamená? Len zvyk, čo sa môže, alebo nemusí dodržať. Ide o niečo celkom iné dôležité ba to najdôležitejšie v živote.
@zuzubb007 výchovu vo viere sľubovali pri sobáši
@malary je uplne jasne, ze cely sobas v kostole bol len jeden velky cirkus pre spokojnost divakov. Ked rodicia neveria a starsie dieta zjavne ku viere aj napriek pokrsteniu nevedu je uplne zbytocne robit paripe aj pri druhom dietati. Ked uz tak stara mater chce aby bolo pokrstene, moze suplovat rodicov v krestanskej vychove a starat sa o jeho duchovno, ale zjavne aj tej prudko veriacej svokre je uplne jedno ci dieta veri alebo neveri, dolezite je aby pan farar videli, ze vnucata su pokrstene🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️

@glorikarebeka preco pises, ze v ich pripade by sa dala pokrstit? Ved ani nechodia do kostola, tak naco ten cirkus? Milujem ked sa do svadby v kostole a krstu hrnu ludia, ktori predtym ani v kostole neboli. 🤦♀️