icon

Máte už vyzdobený domov Vianocami ?

ona12
26. nov 2019

Ahojte mate už vyzdobený domov Vianocami? ❤️🤣🤣🤣🤣🎉

Strana
z2
petulda333
29. nov 2019

@majusska202 o 2dni zacina advent, cize akurat

h2
29. nov 2019

@petulda333 Predpokladám, že mala na mysli Vianočnú výzdobu v obchodoch.

petulda333
29. nov 2019

@h2 nemam pocit, ze je to mierene na vyzdobu v obchode

h2
29. nov 2019

@petulda333 Ja neviem, ako to myslela, len tipujem, lebo teda myslím, že nikto nemá Vianočnú výzdobu už v októbri. Možno okrem jedného Angličana, ktorého som raz videla v telke. Ten má Vianočnú výzdobu vrátane stromčeka celý rok. 🎄😁

petulda333
29. nov 2019

@h2 neviem sice na koho narazas ci na majusku ci markaterka, ale obe pisu o vyzdobe doma. Tiez som nikoho tak nevidela zdobit

h2
29. nov 2019

@petulda333 Majuška október nespomínala, takže myslím Markaterku. Ale už to radšej nechajme, je to úplne jedno.

petulda333
29. nov 2019

@h2 no ved ona prave spominala, ze kazdy robi doma vyzdobu mesiac a pol pred vianocami. Ale mas pravdu je to jedno. Vianoce su krasne a nechapem ludi, co este aj pri takom peknom musia rypat a utocit. Kazdy nech robi ako mu to vyhovuje. My zdobime na mikulasa 🥰

sense
29. nov 2019

Nie teda ak neratm rozrobeny adventny kalendar pre dceru

h2
29. nov 2019

@petulda333 Dúfam, že to s Mikulášskou výzdobou nepreháňate, dnes som videla, ako z jedného balkóna viseli 3 Mikuláši. 🙃

dankolia
Autor odpoveď zmazal
markaterka
29. nov 2019

Október som myslela v obchodoch. A polovica novembra som myslela domácnosti. Veď už dva týždne tu nič iné človek nevidí a nečíta len o výzdobach.

petulda333
29. nov 2019

@h2 mario 😁 na mikulasa stromcek a par veci na chodbu.. Nemam rada prehnane vela dekoracii

majusska202
29. nov 2019

@petulda333 však od pondelka pomaly začnem to neznamená ze v nedeľu budem byť ako dnešné obchodaky

hefo
29. nov 2019

A nie je už najvyšší čas začať pripravovať valentínsku výzdobu?

Vážne, podľa mňa by sa mala výzdoba na akýkoľvek sviatok pripravovať až tesne pred ním. A potom zostať nejaký čas po tom sviatku (pri sviatkoch ako Vianoce kľudne aj dva či tri týždne. U katolíkov je oficiálne vianočné liturgické obdobie od vigílie Narodenia - noc z 24. na 25.12. - do "Troch kráľov"). Nie ako dnešný komerčný štýl, výzdoba dva mesiace pred a pomaly hneď ako prejde Štedrý deň, prejdeme na silvestrovskú rétoriku...

vroni
29. nov 2019

Zaciname zdobiť týždeň pred adventom. Takže záhrada vysvietena, adventné kalendáre a veniec kúpené a Mikuláš v telefónnej budke už stojí na gramofóne (naozajstnom retro a nefunkcnom). Keď nájdem v podkroví ozdobu na dvere, zavesím aj tu. Ešte nejakú zasnežené krajinku a svetielka okolo zrkadiel a zábradlia a hotovo. Stromec až 24., tu ešte ani nepredávajú, až 2 tyzdne pred Vianocami (umelé sú pre nás no go)

maciatkolulu
29. nov 2019

@hefo ale ved v nedelu sa zapaluje uz prva adventna sviecka, tak si myslim, ze je na mieste uz mat aspon zakladnu vyzdobu, ale ved nakoniec nech si kazdy zdobi kedy chce a kolko chce..... Neviem, nevidim na tom nic zle ked tyzden pred zaciatkom adventu sa zdobi domacnost a nakoniec ako som pisala u nas sa zdobilo aj mestecko, su tu uz vianocne trhy. Ale naozaj nech si kazdy robi ako uzna.... nemusis cumiet na pekne vyzdobene zahrady a okna, nam to robilo radost, maly sa tesil, nakoniec u nas je tato malo doma, takze robil to vtedy ked mohol....

kamitomi
29. nov 2019

Ja milujem Vianoce, mám rada keď máme nazdobený stromček, a večer nám svieti miesto lampy. Zdobievam byt väčšinou na prvú adventnú nedeľu, a tiež aj stromček. Hoci nie vždy sa podarí. Každý to má rád inak a tak to má byť. Nevidím dôvod zvaľovať to na komerciu v obchodoch. Ja si to vôbec nevšímam. Ani na Valentína, ani na Veľkú noc ci Halloween. Je mi jedno že už majú výzdobu neviem koľko dopredu. Minule som to aj mojej sestre vysvetľovala, kedy ju majú dať? Začiatkom decembra? Nie každý má možnosť kúpiť všetko naraz, je fajn mať na to aspoň zo dve výplaty. Nie je to vždy len o tom od kedy do kedy je advent a či je to normálne. Pre každého je normálne niečo iné 😉

Strana
z2