Meno Ondrej
Ahojte maminy,budem mať dieťa,pre dievčatko mám meno vymyslené,ale pre chlapcA mi nič nenapadá.Vždy som rozmýšľala iba nad dievčatom.Nechcem nikoho uraziť,je to každého vec,ale nemám rada také tie obľúbené mená- Jakub,Samko,Adam a spol.,nepáčia sa mi ani zahraničné-Lucas,Mathias,Tobhias a mena tohto druhu,chlap má mať meno,ktoré bude aj pre malého aj dospelého,takže mená ako Filip, Nicolas a podobne,tiež nie. Prosím vás,aké chlapcenske meno sa vám páči,a spĺňa takéto kritériá?Jediné,ktoré si viem ako tak predstavit,je meno Ondrej.Aký máte názor na toto meno?ďakujem🙂
Meno mám Anetka,neohukane,dospele,nedá sa mu povedať škaredo🙂 Adrian je v pohode🙂 dakujem za tip🙂
@ave17 praveze mne to skôr ide k starsiemu cloveku ako k chlapcovi-Šimon....
Tak keby ludia takto uvažovali,nemohli by sa rozne mena dat...napr je zvlastne(aspon podla mna) aby 80r babicka sa volala Veronika,Bibiana a pod..
Ak raz budem rozmýšľať nad menami deti,urcite nie tymto stylom ako ty....samozrejme tym sa ta nechcem dotknut...je kazdeho osobna vec ake meno a podla coho da....
Aj ked my s muzom uz poriadok v menach mame...uz nam chyba len to dieta 🙏🙏
@ave17 dakujem 😉
My mame uz vymyslene meno pre dievca a napr muzove krsniatko dalo take iste meno svojmu zajacikovi 😂😂 najprv ma skoro porazilo ale prdim na to 👍 hned som sa pýtala kolko taky zajacik zije...ze 8 rokov....tak je možné ze zajac a aj moja dcéra sa budu volať rovnako
Ja som Janka /nie Jana/,asi som ani vyrásť nemala...a babka Janka asi celkom sranda budem😉
Akonáhle človek hľadajúci meno nezadá aj priezvisko,tak je to bezpredmetné...inak znie Ondrej Kováč a inak Ondrej Navarro
Ja som vždy chcela mať Ondrejka a Danielku ale mám Františka a Stanku. Takže za mňa Ondrej určite áno. Mne sa toto meno vždy páčilo. Ale samozrejme sa mi páči aj Ferko a Stanka.
Mne sa Ondrej páči... A inak sú podľa pekné Branislav, Rastislav, Miroslav, Vladimír... Dajú sa pekne skrátiť a podla mňa sa hodia aj starým
My máme Andreasa ako inšpiráciu
Ondrej je pekné meno, poznám dvoch chlapcov s týmto menom, je fajn, asi sa mi páči aj viac než Andrej. Inak čo sa týka mien, uvažovali sme podobne a máme Richarda.
Ked sa Ti paci Ondrej tak ho pomenuj Ondrej. Nepytaj sa nikoho, je to Tvoje dieta. Vzdy sa najdu ludia ktory to meno (hociktore) nejak prekaza a ini, ktorym lahodi a na verejnom fore Ti tazko zodpovedaju cudzie osoby. Napr my mame Mojmira a zas by soms la do krasnych slovanskych mien- no pre ostanych to bolo "preco take divne meno?" a "to sa hrate teraz na strasnych slovanov?" Fakt nech si mysli kto chce co chce- ty si rpedstav ako ho budes oslovovat (Ondrej, Ono, Onko, Ondro...) ako Ti to znie a rozhodni sa 😉
Ondrej je kraaaasne meno 😍
Krasne meno. Mala sa tak volat moja dcera keby bola chlapec 😀 a volali sa tak moj otec aj moj deduso.
@ave17 Ondrej je úplne super meno, za mňa určite áno... mne sa páči ako rozmýšľaš, vlastne človek je väčšinu života dospelý a starne, takže meno by sa malo vyberať aj s týmto aspektom. Väčšina ľudí, keď myslí na svoje budúce deti si predstavuje rozkošné batoľatá, maximálne škôlkárov a takto vyberá mená pre svoje deti a často sú to potom u pubertiakov a dospelých rôzne infantilne vybrané kombinácie mien, ktoré znejú niekedy na dospelákovi alebo teenagerovi prečudesne...
my sme mali pre chlapčeka širší výber: Michal, Ondrej, Radoslav, Matúš, Matej.
no na naše prekvapenie budeme mať dievčatko a tu zvažujeme slovAnské mená, lebo také sa nám páčia. a nech si každý hovorí, čo chce. celý život som nespokojná a nestotožnená so svojim menom, takže teraz rozmýšľam poriadne 😉
@ave17 ja mám Ondreja, pre mňa krásne meno. Andreja som nechcela. Jednak kvoli sebe - som Andrea 🙄 a už vidím jak by pokrikovali Aďo (čistý hnus).
Navyše tu v okolí je môj syn jediný Ondrej 😉
Meno Ondrej sa mi páci mozno preto lebo ho má moj brat. on sa nikdy nestazoval ze by sa mu nepácilo volali ho v skole väcsinou Ondro.
Nositelia tohto mena su podla mna múdry a dobrý ludia.
Ondrej je pekné meno. Ja mám Andrejka a Aďo ho nevolajú, keď tak Andy. Ale väčšinou iba Andrej. Je jediný v triede a široko ďaleko v okolí 🙂
Baby dakujem,som rada,ze ľuďom sa pácia ešte aj klasické mená,čakala som horšie reakcie;)že je to zastarané,nemoderne atd.Pekný deň🙂

@ave17 každá ti tu môže napísať jedine ake mena sa páčia jej....za mna je to napr Michal,Jakub,potom sa mi páčia aj Tomáš či Martin,ale to už v rodine máme...sestra ma Sama a osobne sa mi to tiež nepáči,len vtedy malo to meno veľký boom a tuším každý druhy chlapec sa tak volal ☺
A ake mas vybrate dievcenske meno?