Meno pre dievčatko - Chloe alebo Aylin
Ahojte, celé dni hľadám na nete tieto mená, či sú v našom kalendári a nič také som nenašla. Myslíte, že môžeme jedno z týchto mien by sme radi vybrali ako druhé krstné meno, len nevieme či je to možné a či nám to naše úrady povolia. Ďakujem
Kamaratkina sestra dala meno ,,ajlin,, - neviem ako to pišu lebo tých možnosti je asi viac ale muža ma z UK takze to korešponduje s priezviskom. Ak ma dieťa rýdzo slovenské priezvisko pride mi komické davat mu nejake zahraničné meno...ako napr. Rosalinda Némethová pripadne Jesicca Nováková...proste je to také ,,ciganske,, ale proti gustu...Na slovenských školách som nejako nepostrehla vela ,,iných,, mien ako slovenských. Nech si každý nazve dieťa ako sa mu páči ale ak neberie do uvahy aspon nejaky zakladny sulad medzi menom a priezviskom tak prečo sa čuduje ze to iným ,,do ust,, neleze...proste s tým treba počitať, že nie každemu to ,,ulahodí,,.
Ja som presvedcena a stale to tvrdim, ze meno dietata zavisi od inteligencie jeho rodicov.
Co vam budem, dievcata, rozpravat, byvame v obci, kde je cca 2000 obyvatelov, dcera chodi do skolky, kde ich je 19 v triede a maju tam 4 Sofinky a 2 Thobiaskov. Co viac k tomu dodat... 😝
@jana_eyre mali sme vytipovaných zopár mien a vybrala som na základe toho, ako som (na aké meno), dieťa v sebe cítila... 🙂 Asi sa ti to bude zdať čudné, ale pýtaš sa, tak odpovedám. A vyberali sme z klasických mien používaných na Slovensku aj za hranicami. Nejaké "uletené" som nechcela práve kvôli tomu, aby nakoniec nebolo v úplnom kontraste s osobnosťou dieťaťa. Napr. mne sa ohromne páči meno Ribana, ako tá indiánka 😉 a...proste znie mi krásne, ale ani na sekundu som ho pre deti nezvažovala 😀
No a s tou poslednou vetou sa do určitej miery dá súhlasiť, nevyhneš sa tomu, aby si názormi nevplývala na deti, ale vždy keď to ide, sa snažím podporovať ich v tom, aby mali vlastné.
@katie555 no na prvom sme sa zhodli, že to bude Šarlota.
@bleskovka3 v tomto pripade ja by som povedala Sarlota Ayilin.. podla mna to znie ovela lepsie nez Sarlota Chloe ....ale tak to je moj nazor ...
@bleskovka3 k sarlotke sa hodi alzbetka:D:D
@sardinka333 Ja by som u dievčat príliš neriešila, či sa meno hodí k priezvisku, však väčšinu života budú mať aj tak iné priezvisko... teda pravdepodobne, ak sa vydajú 🙂
Mne zasa taká Aylin Nováková nepríde ako divné meno... úplne v pohode práveže 🙂 Inak veľmi krásne mená sú obe podľa mňa.
moc by som sa na to nespoliehala ze sa im zmeni priezvisko, ja som sa vydala za taliana a priezvisko si tu zeny nemozu menit. inak mne sa s tych dvoch mien viac paci aylin
@lavinis Čo ja viem? Však známi a rodina a kamoši ju budú volať Chloe... Keď sa bude predstavovať v práci a kde kade tak bude slečna Kováčová. Kde reálne v živote používate obe mená naraz stále? 🙂 Ako viem, že to znie vtipne, ale naozaj... kde reálne hovoríš meno a priezvisko v bežnom styku naraz... mne sa to deje tak raz za rok. A keby aj, nie je to vôbec strašné, úplne v poho
no vacsia pravdepodobnost ale je, ze zas vyfasuje slovenske priezvisko a fakt nepoznam vela ludi, ktori by si ho zmenili na uplne nejake ine. Ale tak....kazdemu jak je libo 🙂 mne sa pacia aj zahranicne mena, ale urcite by som sa priezviskom riadila 😎
@lavinis No vidíš a ja mám práve to netradičné zahraničné meno, nie je ani v našom kalendári a ako sa mi bude hodiť k zahraničnému priezvisku a keď som mimo SR tak nemusím hláskovať a vysvetľovať. Niekedy to vyjde, ale je pravda, že moja mama s tým nejako počítala a chcela mi dať medzinárodné meno 😵 Ale ani v kombi s rýdzo slovenským s tým nemám problém... Takže budúca Chloe Kováčová, smelo do toho 😀
@bleskovka3 ked uz zahranicne druhe meno, tak by som volila aj to prve. Mne by sa pacilo
Charlotte Aylin
Ako ja osobne by som takéto mená svojim deťom určite nedala, na Slovensku už vôbec nie, ale to neznamená, že ich nemôže dať @bleskovka3, ak sa jej tie mená páčia, tak nech ich dá, to že sa nepáčia mne, neznamená, že ich nemôže dať ona, lebo určite môže a ľudia budú mať vždy s niečim problém, so zapisovaním a tak, tak fajn, možno budú mať problém zapísať meno Chloe, ale ja sa volám Sláva a aáno v rodnom liste mám napísané Sláva, xkrat som musela vysvetľovať, že prečo je t Slávka a nie Slávka ( lebo v tom roku v kalendári nebolo Slávka a tak sa to nedalo) vysvetľovať, že nie, nie som Slavomíra, tak isto ako prezvisko.. Mihalčiková, žiadne Michalčiková ani Mihalčinová a ľudia to aj tak komolili a písali zle a čo sa nedá pochopiť na mene Mihalčiková, že tam musia dať to ch alebo n? Jednoducho ľudia budú mať problém vždy...
@bleskovka3 ahoj.... To ako pomenujes svojho krpca zalezi len a len na tebe.... Ked mozu nasi romsky spoluobcania volat svoje deti Vinetou ci Armani tak take krasne meno ako Chloe nikoho neprekvapi.... Ja som na tom horsie.... Moj muzicek je Anglican a on chce chlapca pomenovat Stanislav!!!!! Predtym som to brala celkom ako srandu ale teraz sa fakt ze modlim za dievcatko.... 😉
ak nemas zahranicne priezvisko....co sa k tomu hodi, by som take mena nedavala
my mame anglicke priezvisko, tak by som si to mohla dovolit, ale aj tak som to neurobila, zijeme na slovensku
@wiganer ja som videla meno ze Stanislav Topor
prosim pekne!!!
@mircalla jasne ja by som si tu prisla tosku divna s niektorymi typickymi menami kde su makcene a dlzne (napr kristinka je pekne meno len hned automaticky kazdemu je jasne ze ste cudzinci )
Ja fakt vela tolerujem co sa tyka mien ale napr na svk mi 'vadia' mena typu Jessica co sa kopletne inak citaju a pisu ...
ale tak ked sa nikeomu paci , tak preco nie ..A navyse podotykam autorka to riesila ako stredne meno takze je to viacmenej jedno .

@alaguema a podla coho si vyberala meno pre dieta ty? ja som vyberala podla toho, co sa mi paci.. bohuzial malokedy sa mi paci nieco bezne..
mala som mu dat meno po babke, len preto, lebo sa to tak robilo? bolo by to pre dieta, buducu osobnost lepsie, ako meno, ktore sa paci jeho rodicom? nemalo by si koniec koncov dieta vyberat meno samo? a kym sa nauci rozpravat a rozhodovat, budem ho volat napriklad cislom?
to, co sa ti paci tvori tvoju individualitu.. ale aj ty, tvojim vyberom, nazorom a postojom ovplyvnujes individualitu svojho dietata, ktore sa zivotom formuje do osobnosti..