Meno pre dievčatko - Chloe alebo Aylin
Ahojte, celé dni hľadám na nete tieto mená, či sú v našom kalendári a nič také som nenašla. Myslíte, že môžeme jedno z týchto mien by sme radi vybrali ako druhé krstné meno, len nevieme či je to možné a či nám to naše úrady povolia. Ďakujem
No baby on to tvrdil cely cas odkedy sme spolu zacali chodit ze to je tradicne meno Stanley ale uplne povodne to pocul ako Stanislav... A ked zistil ze to je slovenske meno tak bolo dohovorene... 😉 a povedal ze pre dievcatko mozem vybrat ja Stanislava 😉
@sense som vedela zse ty mas ale viem ze vy tiez nebyvate doma ..no s tym ova tiez sme mali problem ...ale tak na svk niekedy je problem vsetko ....
@wiganer stanley teraz doslo do mody teraz ....stan nie je zle inak ..ale stanley ako celok moc sa mi nepaci ...odbocim od temy ja mam susedov doma s dvomi detmi Stanislav a Stanislava. ...neskutocne originalne hahah
Ani jedno ani druhé...ja nechápem tieto mená...Chloe, Kiara, Kevin, Lilien, Sandy a k tomu priezvisko slovenské ako Kiara Srnková, Kevin Kováčik, Sandy Ošková a podobne ved to je hrôôza...
@wiganer no to ten junior to je take typicke ....Jonathan je pekne meno ...my sme nikdy nevedeli sa na chalanskom zhodnut ..teda nic najst co by sa nam pacilo..tak chvalabohu mame babu , to sme vedeli v podstate od zaciatku ze bude Chloe ...teraz planujeme druhe ,no amen ked bude chlapec to bude tradedia najst meno co sa paci obom ....mne sa paci Filip ale to by hned skratili na Phil ...to sa mi zase nepaci
@26kikuska26 rýdzo slovenské priezvisko a zahraničné meno - ja ked to počujem tak ma napadnu naši počerní spolobčania, tam to chapem ze jednaju ,,pudovo,, a bez rozmyslu na další zivot potomka s menom Vinetou alebo Onur...
Kazdy sme iny, tak nechapem komentare typu "ja nechapem, ako si niekto moze.....". Kazdy z nas je jedinecna bytost a kazdemu sa paci nieco ine. Chuti vasej dcere, alebo synovi presne to, co vam? Nie? To nechapem..........ako je to mozne? Vy sa netrapte a dajte svojmu dietatku take meno, ake sa paci vam. Ved vy dceru budete oslovovat najviac zo vsetkych a vam a vasej dcere by to malo byt prijemne. Ak sa rozhodujete medzi tymito menami tak mne sa viac paci Aylin.t
Ahojte baby stsle rozmyslam no neviem sa rozhodnut nad menom mojek dcerky.co poviete na mena Natalia a Rebeka.rozhodujem sa medzi tymito dvomi no neviem sa rozhodnut.ktore sa vam paci viac? 🙂
@monika123654 no..ja mam doma Nataliu to si vydupal manžel ze chce - som mu hovorila ze Nataliek je už dost, ale nakoniec som ustupila lebo on mi ustupil pri druhom dieťati to som si ja ,,vydupala,, meno 😀 a da sa to meno pekne povedať Naty, Natali, Natulka...a ked je ,,zla,, tak je ,,Natala,,.
Rebeka je tiež pekne kamoška ma Bekynu...podla mna závisí od priezviska....jedna vec je ktore sa ti pači a druhá vec ako to znie s priezviskom. Tak za mna Natalia to je take ze sa hodi ku všetkému...ale aj Rebeka je pekne. Len niekedy sa hovorilo ,,jazyčniciam,, ze ,,ty rebeka,,... 🙂
@katie555 ja pevne verim ze bude dievcatko 🙂 inak fakt neviem.... Este mam pol roka tak sa budem snazit ho ukecat.... A ak nie tak Aj ked som neni moc zastanca dvoch mien tak na druhe meno Stanley by som pristupila 😉 inak sranda ked mam chute alebo mi je na dve veci tak on automaticky na brusko prevrava ako na Stanka 😉 mozno si nakoniec Aj zvyknem 😉)))
moj nazor je, ze dajte hocijake meno ak sa to hodi k priezvisku.
ahojte...mi mame aj Filip a Ondreja...prave pri tom druhom sa stretavam len s kladnymi ohlasmi, ze ake pekne slovenske meno...a ako pekne to znie Ondrejko...hned v porodnici mi bolo povedane..."no konecne nieco krasne nase a na matrike by mali za taketo mena davat odmeny 🙂" a to meno sme vybrali ozaj na poslednu chvilu este cestou do porodnice sme sa dohadovali ci ano alebo nie...v rodine s takymto menom nemame nikoho... Ale inak si myslim, ze je to kazdeho osobna vec ake meno pre svoje dietatko vyberie...ono vsetky su pekne, ak ho pekne volate 🙂
@sisaka nemozem s tebou uplne suhlasit, ze ak "chce mat niekto doma chlapca s menom Jimmy tak mu da meno Jimmy do rodneho listu a nie James. Ak chce mat dievcatko Amy, tak ju nenazve Amelia ....
takze ak by niketo chcel volat dieta Edi, tak ho tak nazve a neda mu meno Edgar..."
Beriem, ze to tak asi je (neviem ci u vacsiny, alebo mensiny - vzhladom na tie skomoleniny, ktore niektore maminky pouzivaju, ako pises).
Ja som sice viac zastanca "slovenskych" mien, nez zahranicnych, no neskuticne sa mi paci meno Lili (Lilly, Lily, Lilli). Druha vec je, ze sa neviem rozhodnut, ktora pisana verzia je krajsia, a za dalsie rodina by to neprekusla a ja chcem mat klud 😀
Takze som hladala meno, ktore by sa tomu "najviac podobalo", resp. bolo by mozne pouzit Lili ako zdrobnelilu, pripadne nahradu...
Komedia je natom asi to, ze mame baby dvojicky, mne sa paci to Lili ako som uz spominala, a muzovi Mirax 😀
Pre klud v rodine sme to vymysleli takto: Lenka a Mirka (ehm, teda Miroslava).
Ale pre nas su to Lili a Miri 🙂
@saza007 dobry postreh
Preco davate dve krstne mena na Slovensku? Toto fakt nechapem. Ved tu sa to nerobi. Opicite sa po zahranici tam je to bezne a vlastne v kazdom formulari je kolonka na middle names tak ako u nas na cislo OP 😀
Neznasam toto opicenie sa po zahranici. Ani jedno meno na Slovensku neznie dobre, priam otrasne. V zahranici ok ale tu sa to ako bude vyslovovat. 😕
opravujem "Heňko"

@katie555 s aylin na slovensku problem nie je ...mame Aylin a problem nebol akurat priezvisko nema s ova s tym na slovensku mali trochu problem ale to som im raz dva vysvetlika ze pre zahranicne urady by sme boli traja kvazi rozlicny ludia...kedze dcera dostala meno po muzovi...