Meno Sandra
Ahojte co hovorite na toto meno?kedy sa vlastne oslavuje???a co hovorite na jej vyznam?davate aj podla mena dietatku????
Sandra je Sandra,takto sa volá malá mojej kamošky a v pohode 🙂
Podla mna velmi pekne meno, ja som mala Sandru spoluziacku na vyske a ona bola este o rok starsia ako ja. Takze to nie je nejako nove meno, len sa az tak nepouzivalo mozno. A je aj v pohode na vyslovenie ci doma, ci v cudzine...
@milagrosss20 Podľa českého kalendára by Sandra mala mať meniny 23.8. Sandra je Sandra a nie Alexandra. Možno majú nejaký spoločný pôvod. Sú to ale dve odlišné mená. Ja mám dcéru Terezu podľa českého kalendára a neoslovujem ju Terézia.
@cerez ale aj na sk je terezia vsak?ci?
@milagrosss20 Áno je, ale mne sa páčila česká verzia mena Tereza. U nás je len tá výhoda, že meniny sa oslavujú v rovnaký deň ako na Sk, tak na ČK.
@cerez noo to je super potom 😀 ja by som tiez skor dala tereza ako terezia...
Sandra je odvodena od mena Alexandra. Napr. v rustine sa pise Aleksandra. Cize tu je to odvodenie viditelnejsie ako vo verzii s x. Ale pouziva sa aj ako solo meno. Ci ma meniny v kalendari neviem. Vyznamovo je meno Alexander ci Alexandra ochranca/ochrankyna muzov. 🙂
@cerez sandra je odvodená od Alexandry a v SR oslavuju naraz... 2.januára 😉
Ahojte, ja som oslavovala meniny celý život na moje druhé meno /Helena/, ale moja Krstná dcéra, ktorá je tiež Sandra oslavuje na Alexandru 2. januára.
Ja mám dcéru Sandru bude mať štyri roky a my oslavujeme meninky tiež 2.januára.Meno sme dali preto Sandra,lebo to bolo jediné meno na S na ktorom sme sa s manželom vedeli zhodnúť.Máme tiež syna ten sa volá Simon,preto toS. 😀
@najjulinka Veď som napísala, že môžu mať spoločný pôvod, ale ide o dve odlišné mená. Nie všetky Sandry sú Alexandry. Väčšinou sa Alexandre skráti podomácky meno Sandra. Ale Sandre málo kto povie Alexandra. To máš ako s Maťom. Maťovi povedia aj Martinovi, Matejovi, Matúšovi.Ale sú to oslišné mená. Proste malo by sa to odlišovať. A ak chce oslavovať 2. januára nech si ho oslavuje. Ale keby som ja mala dcéru Sandru, tak si vyhľadám kedy má v ktorom kalendári meniny a vtedy ho oslavujem.
Ja sa volám Sandra a oslavujem 23.8 na Filipa, podľa českého kalendára
Ahoj, ja sa volám tiež Sandra a meniny oslavujem tiež podľa cz kalendára 23.08. na Filipa. Niekedy si ľudia myslia,že som Alexandra , ale nie je to tak, lebo v rodnom liste som zapísaná ako Sandra. Význam mena Sandra : Ženské meno talianskeho pôvodu, ktoré vzniklo skrátením mena Alexandra. V dnešnej dobe sa na meno Sandra skracuje ako meno Kasandra, v Taliansku Cassandra. Jej meno je spojené s ochranou života. V gréckej mytológií bola dcérou Trójskeho kráľa, ktorá sa zaľúbila do boha Apollóna, ten jej dal dar proroctva, avšak potom na ňu vrhol zlorečenie, aby nik neuveril jej predpovediam. Je nazývaná ako „ochrankyňa mužov“. Meno Sandra sa spája s otvorenosťou, kamarátstvom a neskazenou radosťou. Alternatíva mena Sandra je Alexandra.
sandra je v slovenskom kalendári skratka Alexandry. Sandru nájdeš vo švédskom kalendári a meniny oslavuje 17.2 🙂
Sandra je v slovenskom kalendári, ale v rozšírenom. Meniny má 2.1.
mrk: http://calendar.zoznam.sk/nameday-sksxhor.php#J...
Mne sa Sandra veľmi páči, aj som pre dcérku o ňom uvažovala, ale nehodí sa k nášmu priezvisku 🙂