Meno v kombinácii s priezviskom
Dobrý deň mamkám, či už budúcim alebo existujúcim.
Na prelome októbra a novembra čakáme naše prvé dieťa chlapčeka. Ako väčšina rodičov máme dilemu nad menom 🙂 Našťastie sme zúžili výber. Ešte keď sme ani nečakali tak sme sa rozhodovali aké mená by sme dali deťom. Pre dievča sme sa rozhodli Vivien a Melánia a pre chlapca Bruno. Vždy sa mi páčilo to meno. Keď sme sa dozvedeli že bude chlapec tak sme viac uvažovali nad chlapčenským menom. Vyšli nám dve mená: Bruno a Leo. Hodilo sa nám to podľa nás aj k priezvisku. Ešte sa nám páčil Denis ale toho sme vylúčili vzhľadom k tomu že by mal narovnako meniny aj narodeniny 🙂
Bruno Baran (Brunko, Brumík, Brumino, Branko...)
Leo Baran (Leoško, Leuško, Lejko... )
Neriešime významy mien či nejakú numerológiu ale rád by som vedel aké sú vaše názory, postrehy, ktorá kombinácia s priezviskom sa Vám viac páči a pod... Koľko napríklad poznáte ľudí s menom Bruno či Leo.
Ďakujem.
Lea sme chceli aj my. Len kolega mal psa Lea 😂 tak som sa s tym nevedela stotoznit .. 😂 inak Lea a ani Bruna nepoznam ziadneho. My sme potom nakoniec vybrali Tobias.
K priezvisku mi nejde ani jedno meno. Skôr by som volila iné, tradičnejšie.
Ešte ak môžem dodať, Bruno nie je Branko. Branko je skôr k menu Branislav - Braňo.
@palibecko Leo Baran? Skús si to povedať viackrát za sebou....🙂 vyznieva ako levbaran, to asi nie, budú sa mu neskôr smiať. Ani Bruno Baran nie je moc dobré, veľa " r", také "drsné".
Skôr by som volila, aby meno trošku "zjemňovalo" aj tak už výrazné priezvisko, teda skôr bez " r". Matej, Šimon, Denis, Pavol, Samuel, Damian.....
@candii no áno, aj u nás sused ma psa Lea a oproti majú syna Lea a minule sused kričal
" Leo, ľahni!" , tak som sa musela smiať....ale Leo je asi skratka z Leonard? Ale také divné meno mi to pripadá, zasa taká na chvíľu móda. Za mňa, keď som ja rodila, boli zasa samí Martinovci a Matejovci a Simony a Laury 🙂.....
@mima4 presne ma toto hned napadlo ze Martin,Matej Baran... 🙂
A Vivien Baranová? No cigáni su šuvix!!! Uplne ciganska kombinacia...ale tak proti gustu ziaden dišputát...kazdemu ako sa pači, jednemu tak a druhemu inak...
Ďakujem za vaše postrehy ;)
Neuvažovali ste nad klasika slovenským menom: Martin Baran, Juraj Baran, Z okolia mám príklady kedy rodičia chceli super moderné meno, len to nedomysleli napr. Kevin Kováč a vedľa máme bernardína Bruna. Ale vaše dieťa, vaše rozhodnutie. Pekný deň.
Ja som isla minule po meste a pocujejem ze nejaka maminka krici ze Šara Šarla no tak neviem ci dievcatko bolo Sara alebo Charlotte ale zdrobnenina za 100 bodov
@sabina1975 alebo Šarlach 😀

Bruna nepoznám ani jedného, Leov asi 20, je celkom v móde poslednú dobu 🙂 ale obe mená sú pekné...veď nemusíte vybrať hneď, počkajte keď sa narodí a uvidíte čo sa mu bude viac hodiť 🙂