Meno v kombinácii s priezviskom
Dobrý deň mamkám, či už budúcim alebo existujúcim.
Na prelome októbra a novembra čakáme naše prvé dieťa chlapčeka. Ako väčšina rodičov máme dilemu nad menom 🙂 Našťastie sme zúžili výber. Ešte keď sme ani nečakali tak sme sa rozhodovali aké mená by sme dali deťom. Pre dievča sme sa rozhodli Vivien a Melánia a pre chlapca Bruno. Vždy sa mi páčilo to meno. Keď sme sa dozvedeli že bude chlapec tak sme viac uvažovali nad chlapčenským menom. Vyšli nám dve mená: Bruno a Leo. Hodilo sa nám to podľa nás aj k priezvisku. Ešte sa nám páčil Denis ale toho sme vylúčili vzhľadom k tomu že by mal narovnako meniny aj narodeniny 🙂
Bruno Baran (Brunko, Brumík, Brumino, Branko...)
Leo Baran (Leoško, Leuško, Lejko... )
Neriešime významy mien či nejakú numerológiu ale rád by som vedel aké sú vaše názory, postrehy, ktorá kombinácia s priezviskom sa Vám viac páči a pod... Koľko napríklad poznáte ľudí s menom Bruno či Leo.
Ďakujem.
Lea sme chceli aj my. Len kolega mal psa Lea 😂 tak som sa s tym nevedela stotoznit .. 😂 inak Lea a ani Bruna nepoznam ziadneho. My sme potom nakoniec vybrali Tobias.
Ešte ak môžem dodať, Bruno nie je Branko. Branko je skôr k menu Branislav - Braňo.
@palibecko Leo Baran? Skús si to povedať viackrát za sebou....🙂 vyznieva ako levbaran, to asi nie, budú sa mu neskôr smiať. Ani Bruno Baran nie je moc dobré, veľa " r", také "drsné".
Skôr by som volila, aby meno trošku "zjemňovalo" aj tak už výrazné priezvisko, teda skôr bez " r". Matej, Šimon, Denis, Pavol, Samuel, Damian.....
@candii no áno, aj u nás sused ma psa Lea a oproti majú syna Lea a minule sused kričal
" Leo, ľahni!" , tak som sa musela smiať....ale Leo je asi skratka z Leonard? Ale také divné meno mi to pripadá, zasa taká na chvíľu móda. Za mňa, keď som ja rodila, boli zasa samí Martinovci a Matejovci a Simony a Laury 🙂.....
@mima4 presne ma toto hned napadlo ze Martin,Matej Baran... 🙂
A Vivien Baranová? No cigáni su šuvix!!! Uplne ciganska kombinacia...ale tak proti gustu ziaden dišputát...kazdemu ako sa pači, jednemu tak a druhemu inak...
Neuvažovali ste nad klasika slovenským menom: Martin Baran, Juraj Baran, Z okolia mám príklady kedy rodičia chceli super moderné meno, len to nedomysleli napr. Kevin Kováč a vedľa máme bernardína Bruna. Ale vaše dieťa, vaše rozhodnutie. Pekný deň.
Ja som isla minule po meste a pocujejem ze nejaka maminka krici ze Šara Šarla no tak neviem ci dievcatko bolo Sara alebo Charlotte ale zdrobnenina za 100 bodov

Bruna nepoznám ani jedného, Leov asi 20, je celkom v móde poslednú dobu 🙂 ale obe mená sú pekné...veď nemusíte vybrať hneď, počkajte keď sa narodí a uvidíte čo sa mu bude viac hodiť 🙂