Môže byť 5-ročná medovina stále dobrá?
Ahojte všetci.Potrebujem poradiť či môže byť cca 5 až 6 ročná medovina s príchuťou dobrá keď nebola ešte otvorená.Kedze nepijem netuším absolútne.Chcem ju dať známej na oslavu keďže nám to tu stojí.Dakujem za odpovede
Ak bola normalne skladovana (a vyrobena), nemalo by jej byt nic. Dokonca by mala byt "lepsia". Doma asi mam aj starsie.
Ono ide aj o to že tam nieje dátum spotreby napísaný ak vôbec má na alkohole byť preto neviem či nemôže uškodiť.Má korkovy vrchnák,skladovana bola vždy v skrini na tmavom mieste.Dakujem ináč za odpoveď 🙂
@anonym_autor na posratie áno 😆👍👍👍
@ivicatolic ale no, to zas preco? Ak nie je nejak podomacky urobena, ale normalne, clovekom, co ma spravny technologicky postup vyroby vina, tak co sa tomu ma stat? Je zatvorena, ma korkovu zatku. Len raz sme mali pokazene vino z obchodu, a to sme sli pit "cerstve". Ocividne nejaka chyba, necistota pri plneni.
Archivne vina nic? To by sa vsetci z tych starych vin "posrali" podla Teba 🫣.
Najlepšie bude ju otvoriť, ovoňať a troska si chlipnut...otráviť sa nemôžeš. Uvidíš ako bude chutiť, podľa mňa super 👍
Najlepšie bude ju otvoriť, ovoňať a troska si chlipnut...otráviť sa nemôžeš. Uvidíš ako bude chutiť, podľa mňa super 👍
@7miriam77 A potom ju načatú daruje tej známej k narodenimám .... super. 😨😨
Fuj hanba by ma fackovala, stariny posúvať ďalším, mala si ju darovať, keď si ju dostala nie po 6tich rokoch, smer kôš
Tu medovinu odomna známa pýtala a ja som jej povedala že neviem či môže byť ešte dobrá.Mam ich asi 10 fliaš.Na upresnenie pre niektorých ktorý ma tu urážajú o hanbe atď.Za normálne odpovede ďakujem ostatným
Ak by niekto planoval vyhodit staru medovinu, tak sa hlasim. Kludne aj vina pripadne nejake destilaty. Rad vas toho zbavim.
Tu medovinu odomna známa pýtala a ja som jej povedala že neviem či môže byť ešte dobrá.Mam ich asi 10 fliaš.Na upresnenie pre niektorých ktorý ma tu urážajú o hanbe atď.Za normálne odpovede ďakujem ostatným
@anonym_autor ak ich máš 10, jednu otvor a okostuj ako som písala vyššie. Poprípade daj posúdiť niekomu, kto sa vyzná a vie ako má chutiť
@ivicatolic ale no, to zas preco? Ak nie je nejak podomacky urobena, ale normalne, clovekom, co ma spravny technologicky postup vyroby vina, tak co sa tomu ma stat? Je zatvorena, ma korkovu zatku. Len raz sme mali pokazene vino z obchodu, a to sme sli pit "cerstve". Ocividne nejaka chyba, necistota pri plneni.
Archivne vina nic? To by sa vsetci z tych starych vin "posrali" podla Teba 🫣.
@anonym_4cedeb kurňa teda... šak otváraj, prídem 😁👍💋
@anonym_autor ak ich máš 10, jednu otvor a okostuj ako som písala vyššie. Poprípade daj posúdiť niekomu, kto sa vyzná a vie ako má chutiť
Zrejme to tak spravím ďakujem
Zrejme to tak spravím ďakujem
@anonym_autor
Alebo este lepsie, daj to vsetko tej znamej, ked pyta, a ona nech si jednu otvori a ochutna predtym, nez to bude rozlievat. Ked ty nepijes, tak naco sa nutit ochutnavat pre ineho

Ak bola normalne skladovana (a vyrobena), nemalo by jej byt nic. Dokonca by mala byt "lepsia". Doma asi mam aj starsie.