icon

Môže byť trojtýždňové dieťa na svadbe?

janulka5988
7. jún 2024

Isli by ste na svadbu s 3tyzdnovym bábätkom ? Samozrejme ono by bolo na izbe,babku na stráženie mám zabezpečenú ☺️ a ja by som odbiehala na svadbu / nakojit maximálne do polnoci 🙂) Myslite že je to pre babatko riskantne z nejakého hľadiska ? Poprosím bez nejakých veľkých hejtov, keby to neni pre mna svadba veľmi blízkej osoby tak to vôbec neriesim ☺️ Dakujem za každý názor ☺️

Strana
z2
mikadooo
8. jún 2024

@janulka5988 takto, ako to máš naplánované, by som asi išla. V krajnom prípade môžeš byť celý čas na izbe (keby bábätko bolo pri babke nepokojné, alebo čo)

dory11
8. jún 2024

@janulka5988 normálne by som išla veď aj tak by bolo predsa v kočíku a na izbu by stého išli na kojit .a mohla ho dať aj späť do kočíka predsa aj tak vedsiu čas ešte prespí + si zaobstarať protihlukové slúchadlá .a není problém veď nikto nebude cumiet do kočíka ani si ho nebudete podávať ako hračku fakt tam nevidím žiadne riziko

princezna_bosorka
8. jún 2024

@janulka5988 jasne, v pohode

janage
8. jún 2024

@janulka5988 poradila by som sa s pediatrom.

lienka.7
8. jún 2024

@janulka5988 nesla by som. Aj kvôli sebe a aj kvôli bábätku.

mima1608
8. jún 2024

Nešla by som. Nie kvôli bábu, ale kvôli sebe. 3tt po pôrode som ešte len začala chodiť s malou von okolo ulice. Mlieko sa mi rozbehlo na 5. deň po pôrode. Malá bola na 🐐🐐 nalepená vkuse, vložky do podprsenky som menila 3x denne čo mi brutálne tieklo mlieko a mala som tvrdé prsia, až ma občas boleli a stále som krvácala. Vzhľadom k tomu ako som bola pozašívaná tam dole som stále sedela na popôrodnom vankúši len. Aj dcérine novorodenecké fotenie sme zrušili v tom týždni, lebo by som to nedala (malo trvať 2-3 hod).
To len pre predstavu čo ťa môže čakať. Samozrejme, môžeš byť na tom lepšie. Ak sa budeš cítiť 💯 fit, tak to skús 🤷

nyphadora
8. jún 2024

@janulka5988 s takym scenarom ako mas v plane určite ano, a ešte keď to je tretie dieťa uplne v pohode, svadbu siň užijete rodičia aj deti, najmladši sa musi prisôsobiť 👌🏻.

linda117
8. jún 2024

@janulka5988 ja som bola v podobnej situacii a nesla som. Samozrejme aj kvoli sebe ale hlavne kvoli babatku. Vnimam to tak, ze 3tyzdnove babatko este nevie dostatocne bojovat s virusmi a bakteriami, a malo by si na vonkajsi svet zvykat pomaly a postupne..

evaplev
8. jún 2024

Ty najlepšie vieš či áno alebo nie. Ak sa ty cítiš dobre tak fajn, bábätko na izbe z babkou vydrží. Každá sme iná a inak to po pôrode zvládame. Niekto je rozbitý dlhý čas iná je fit skoro. Dieťa je tiež každé iné, ale ako matka vieš iba ty či máš ísť alebo nie. Tu ti každá napíše inak , lebo každá z nás to prežíva inak. Ja by som rozhodne išla keďže všetky moje tri deti iba spali a jedli. Ja tiež po troch cisárskych som bola po týždni celkom fit. Po treťom som dokonca išla na štvrtý deň domov z pôrodnice a úplne super mi bolo vôbec nič ma nebolelo. Nuž ale každá to máme inak. Ak si ty aj dieťa v pohode tak choď a uži si svadbu.

lauricka
9. jún 2024

Bábätko doma alebo na izbe, nevidím rozdiel. Ak nebude medzi ľuďmi. Ale žena po pôrode v šestonedelí na svadbe? Myslím, že po tom by väčšina z nás, čo sme rodili, až tak netúžila 🙂. Tak to už je na tebe.

ailiba
14. jún 2024

@janulka5988 podla mna to nie je dobry napad. Ani pre maminu, ani dieta. Sestonedelie ma svoj vyznam. Oddych po porode, zzivanie sa s babatkom, hojenie poporodnych ran, aj unavena, ubolena budes a tahat ta to bude stale k babu... Nebodaj bude uplakane, este nieco chytite. Za mna teda urcite nie.
Ale tak to je moj nazor, je to samozrejme na tebe.

22tanulka
16. jún 2024

@janulka5988 môj synček umrel ako dvojtýždnové bäbatko, dala by som vlastný život v tej chvíli za neho!!! Je to maximálna nezodpovednosť čo i len uvažovať o tom tam ísť. Môžeš sa tam nakazit hoci čím a nakaziť potom bábätko. Precitaj si aj niečo o herpese ako je nebezpečný pre batoľata. Bud vďačná za zdravie a neriskuj.

mandarinka555
16. jún 2024

@22tanulka Dieťa bude celý čas na izbe, takže so žiadnym herpesom do styku nepríde! Nechápem, čo ju tu strašíte s kravinami...
@janulka5988 Kľudne choď, ak je ti fajn...Niektoré sú tak rozmaznané, že potrebovali sedieť šesť týždňov na "popôrodnom vankúši" 🙈 čo som teda ešte o takej hovadine ani nepočula👎

22tanulka
18. jún 2024

@mandarinka555 ty zlý človek!

Strana
z2