Môže žena bez cirkevného sobáša byť krstná mama?
Dobry den
Mozem byt krstna mama aj ked nemam zatial svadbu v kostole? Mame v plane az o rok svadbu ..zatial mame iba civilny sobas a 2 pokrstene deti. Dakujem
Ja som slobodná a som krstná mama, stačí birmovka
Nie nemôžeš!!
A preco nie? Moja sestra nie je vydata a je krstna mama.
Ja môžem byť krstná mama aj bez toho aby som bola ja pokrstená.. vždy sa treba opýtať farára niektorý za peniaze povolia hocičo
Páči sa, tu je to bez dohadov nekompetentných 😉
https://zastolom.sk/kto-moze-byt-krstny-a-birmo...
A ja nesom vubes zoz sobašena mám 2 deťi s priateľom žijeme spolu 7 rokov a krstnými rodičmy sme sa stali 3 ďetom a farár to vôbec neriešil
Sú tu rôzne skúsenosti, kde vidno, že mnohí nerozumejú, o čo vo sviatosti krstu v katolíckej cirkvi ide, k čomu sa rodičia i krstní rodičia zaväzujú a z čoho sa budú raz tvárou v tvár Nebeskému Otcovi zodpovedať. Boh vidí do duše každého človeka - vie, čo vedie rodičov k tomu, aby dávali pokrstiť svoje deti a čo vedie farárov k tomu, aby to (ne)robili. My vidíme vonkajšie okolnosti, Boh to vidí v celistvosti. Avšak katolícka cirkev má k prijatiu vsetkych sviatostí jasne určené, kto, kedy a za akych okolností ich môže prijímať. Toho sa treba držať.
@milk234 prosím ťa zober do rúk gramatiku slovenského jazyka. Ďakujem.
@lucopeda krstná nemusi byť vydatá, len nesmie žiť v hriechu. Tj civilný sobáš a žitie s mužom
@smochi kde je napísané, že slobodná žena to nemôže byť? Len nesmieš žiť v hriechu
Záleží od kňaza. Pri prvom krsniatku, to nevadilo. Pri druhom, bol iný kňaz a už sme museli sľúbiť že do roka to dáme do poriadku. Pritom viem o tom, že ten isty iným nedovolil, ani keď sľúbili že sa zoberú potom.
ja som krstná (krst v kostole), a nie som ani pokrstená, ani veriaca, ani som nemala svadbu v kostole😉 všetko sa dá, keď sa chce, ale u katolíkov to asi neprejde

Nemôžeš, nás s manželom nechceli rímskokatolíci zosobášiť a ani evanjelici. Svoje vlastné pravidlá postavili nad Božie, môžu sa hanbiť.