icon

Môže žena bez cirkevného sobáša byť krstná mama?

20. mar 2025

Dobry den
Mozem byt krstna mama aj ked nemam zatial svadbu v kostole? Mame v plane az o rok svadbu ..zatial mame iba civilny sobas a 2 pokrstene deti. Dakujem

Strana
z3
alica110
25. mar 2025

Nemôžeš, nás s manželom nechceli rímskokatolíci zosobášiť a ani evanjelici. Svoje vlastné pravidlá postavili nad Božie, môžu sa hanbiť.

smochi
26. mar 2025

Ja som slobodná a som krstná mama, stačí birmovka

katarinka963
26. mar 2025

Nie nemôžeš!!

lucopeda
26. mar 2025

A preco nie? Moja sestra nie je vydata a je krstna mama.

reni666
26. mar 2025

Ja môžem byť krstná mama aj bez toho aby som bola ja pokrstená.. vždy sa treba opýtať farára niektorý za peniaze povolia hocičo

klaridka
26. mar 2025

Páči sa, tu je to bez dohadov nekompetentných 😉
https://zastolom.sk/kto-moze-byt-krstny-a-birmo...

milk234
26. mar 2025

A ja nesom vubes zoz sobašena mám 2 deťi s priateľom žijeme spolu 7 rokov a krstnými rodičmy sme sa stali 3 ďetom a farár to vôbec neriešil

maja22
26. mar 2025

Sú tu rôzne skúsenosti, kde vidno, že mnohí nerozumejú, o čo vo sviatosti krstu v katolíckej cirkvi ide, k čomu sa rodičia i krstní rodičia zaväzujú a z čoho sa budú raz tvárou v tvár Nebeskému Otcovi zodpovedať. Boh vidí do duše každého človeka - vie, čo vedie rodičov k tomu, aby dávali pokrstiť svoje deti a čo vedie farárov k tomu, aby to (ne)robili. My vidíme vonkajšie okolnosti, Boh to vidí v celistvosti. Avšak katolícka cirkev má k prijatiu vsetkych sviatostí jasne určené, kto, kedy a za akych okolností ich môže prijímať. Toho sa treba držať.

katarinka963
26. mar 2025

@milk234 prosím ťa zober do rúk gramatiku slovenského jazyka. Ďakujem.

katarinka963
26. mar 2025

@lucopeda krstná nemusi byť vydatá, len nesmie žiť v hriechu. Tj civilný sobáš a žitie s mužom

katarinka963
26. mar 2025

@smochi kde je napísané, že slobodná žena to nemôže byť? Len nesmieš žiť v hriechu

mima1988m
26. mar 2025

Záleží od kňaza. Pri prvom krsniatku, to nevadilo. Pri druhom, bol iný kňaz a už sme museli sľúbiť že do roka to dáme do poriadku. Pritom viem o tom, že ten isty iným nedovolil, ani keď sľúbili že sa zoberú potom.

tiezjedna
26. mar 2025

ja som krstná (krst v kostole), a nie som ani pokrstená, ani veriaca, ani som nemala svadbu v kostole😉 všetko sa dá, keď sa chce, ale u katolíkov to asi neprejde

natalka13
26. mar 2025

@tetapetra aky prezitok? stale to v rc plati.

tetapetra
26. mar 2025

@natalka13 nerozumiem

Strana
z3