icon

Možnosť krstu dieťaťa bez sobáša v kostole

8. okt 2024

Ahojte, čoskoro sa nam s manželom narodí dieťa a chceme ho dat pokrstiť. My sme sa však zobrali iba na úrade, cirkevný sobáš sme nemali a zatiaľ ani neplánujeme. Neviete ako to chodí keď rodičia nie sú zobratí v kostole? Pokrstia nam dieťa alebo nie? Ak ano, treba k tomu aj nejake papierovačky vybavovať? Ja som totiž cudzinka a som pravoslávna (čiže je trosku problém s tym ak by boli potrebné nejake potvrdenia že ja som pokrstena atd, keďže u nás na dedine nikde nikomu nedávali žiadne papiere o krste😄proste pokrstili ma a vybavené), manžel je katolik. V podstate je nam jedno ci by bolo dieťa pokrstené v pravoslávnom alebo katolickom kostole, hlavne aby bolo pokrstené.
Mate niekto s tym skúsenosť? Zaujíma ma hlavne východne Slovensko
Vopred dakujem

Strana
z2
nevenka
9. okt 2024

@lonely66 jaj, ano, pomylila som sa, prepac. Dieta si nic nebude mysliet, lebo vlastne k viere vedene nebude, ani nebude tusit, ze je pokrstene. Tak naco ta parada cela vlastne? O toto mi ide. Naco to cele?
Ja osobne si myslim, ze Boh si cloveka najde, ak clovek bude hladat, tak ci tak. Sama som toho dokazom.
Ale tak ja som nieco v kostole slubovala a snazim sa podla toho zit. Uz len voci sebe by mi bolo blbo hrat divadielko.

petronela1305
9. okt 2024

My nie sme zobraty a obidve deti mame pokrstený. Ú nás farár nechcel tak sme šli inam. Čo je farára do toho či ho chceme dať pokrstiť

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2