icon

Musí byť na krste meno na košieľke?

monakotlarova
12. apr 2022

Dobrý večer chcem sa spytat či na krste musi mat košielka meno .. bola som dnes vybavit no už mi nechceli vziat objednavku tak teraz neviem ako dalej?🤔

riskoh
12. apr 2022

Nemate v blizkosti faru a sestricky,u nas vysivaju s ochotou prave sestricky

veronika33
12. apr 2022

@monakotlarova nemusí, môže byť úplne čistá

monakotlarova
autor
12. apr 2022

@veronika33 košielky su obe peknee maju vyšivany vzor len som nevedela že či to tam musi byt , môžem sa naozaj na to spolahnut? Mate skusenost?

veronika33
12. apr 2022

@monakotlarova určite tam nemusí byť nič, to len mamičky si chcú tie košieľky skrášliť na pamiatku, ale kvôli samotnému krstu, tam nemusí byť nič, je to symbol čistoty, preto by mala byť čistá biela

monakotlarova
autor
12. apr 2022

@veronika33 dakujem za info pekný večer

fidka79
Odpoveď bola odstránená
zorkahorka
12. apr 2022

Ak bude krst evanjelicky,nemusi byt ani kosielka

tamichloe
13. apr 2022

@monakotlarova musí tam byť meno,a dátum krstu

tamichloe
13. apr 2022

@monakotlarova môžem ti odfotiť košieľky z krstu mojich detí

tamichloe
13. apr 2022

@veronika33 toto je blbosť čo píšeš

1mata
13. apr 2022

@monakotlarova my sme mali kosielku uplne cistu. Na poslednu chvilu sme krstili a este bol aj sviatok, takze nebola sanca. Dodoatocne si date na pamiatku meno a mozno ani nedate 😉

1mata
13. apr 2022

@tamichloe nemusi, ale moze.

veronika33
13. apr 2022

@tamichloe čo je blbosť? že tá košieľka môže byť čistá? to nie je žiadna blbosť, to čo ty píšeš je blbosť....

siska25
13. apr 2022

@monakotlarova na kosielke nemusi byt meno a ani datum. Tak isto ani na sviecke.Je to iba na tebe, nikde to nie je predpisane. Moje deti maju a pri poslednom krste sa knaz cudoval, ze ako pekne to mame spravene, ze sme si dali zalezat. Takze asi to nie kazdy ma vysite.

monakotlarova
autor
13. apr 2022

My to davame zvyčajne tlačit len mi to teraz nestihi spravit lebo som prišla neskoro ked že krst mame na velkonočný pondelok

tamichloe
14. apr 2022

@veronika33 3 deti mi krstili traja rôzny farári a každý to vyžadoval......pred mesiacom sme krstili vnučku,tiež iný pán farár a tiež to tak chcel

monakotlarova
autor
14. apr 2022

Volala som už na farnost a povedal že stači čista košielka ale mi mame s obraskom dakujem za radi 🤗

veronika33
14. apr 2022

@tamichloe tiež mám 3 deti a tiež sme ich krstili a nikto to nevyžadoval, vždy bolo povedané len biela košieľka a sviečka, v žiadnom kanonickom zákone to nie je, dokonca aj na prvé sväté prijímanie deti nesú na vankúšiku len čisto bielu košieľku, ako symbol, že boli pokrstené, maximálne je tam vyšitý krížik

luccija
14. apr 2022

@veronika33 každý farár má iné požiadavky.My sme mali cistu

siska25
14. apr 2022

@tamichloe prepacte, ale Vam knaz vyslovene povedal, ze doneste si kosielku s vysitym menom a datumom? My sme teda tiez krstili v rodine uz vela deti a ani jeden knaz to od nikoho nechcel, max povedal doneste kosielku a sviecku, to je vsetko. Naozaj to nie je nikde v ziadnych pravidlach....