icon

Musím byť plnoletá na zápisnicu v kostole?

12. jan 2025

Ahojte baby, videla som že, keď sa so snúbencom chceme brat v kostole, tak si musíme dať spraviť u farára zápisnicu a preto sa chcem spýtať že, v utorok tam ideme a neviem či so mnou to uzavrie, keď ešte nemám 18... lebo 18 mám až v auguste a snúbenec bude mať 21, a vziať sa chceme v októbri...
Ďakujem za každú odpoveď❤️
(Prosím žiadne narážky na to že, takto skoro chceme svadbu🙏🏻🙏🏻 žiadam a prosím vás o to🙏🏻 sme rozhodnutí na 100% a sme si vedomí do čoho ideme). Ďakujem💓

stastnamamulka
12. jan 2025

Do 18r pravdepodobne len s tvojim zákonným zástupcom (predpokladám ) by mal komunikovať...ale zbytočne si to komplikujete,prečo tam nejdete napr.až v deň tvojich 18narodenín ?🤔

loliki
12. jan 2025

Veď v utorok uvidíš a dáš nám vedieť. 🙂

januska12323
12. jan 2025

Ako nedospelá nemôžeš nič podpisovať. To vieš hádam aj sama.

autor
12. jan 2025

@januska12323 áno, to jasne že viem... Len nám ide o dátum aby sme mali. no nuž, som nerátala a zabudla že sa robí aj zápisnica... No nejako to s ním hádam dohodneme, keby to priateľ zatiaľ vypíše tak to bude super..

nika_val
12. jan 2025

Zoberte so sebou aj jedného z tvojich zákonných zástupcov (otca, matku) a myslím že problém nebude žiaden

miskajerry
12. jan 2025

ja sa nepamatám na zápisnicu, až pri sobáši

mikadooo
12. jan 2025

Jj choďte tam, dohodnite termín a prípadne sa dohodni s kňazom, že zatiaľ podpíše len snúbenec a ty to podpíšeš dodatočne, v deň svojich narodenín, alebo po tomto dni, že sa tam zastavíš, že vám ide čisto len o termín, aby bol voľný... Za mňa by to teoreticky nemusel byť problém, keď to takto podáš, ale teda neviem, samozrejme. Môže kňaz sa seknúť a povedať, že pravidlá sú pravidlá a blabla. Držím palce. PS - ináč tiež si nepamätám, že by sme niečo takéto oficiálne podpisovali... Teda, v deň sobáša áno, ale pri dohadovaní termínu si to tuším len zapísal kňaz a povedal nám podrobnosti o ďalšej príprave. Nespomínam si, že by sme museli čosi podpisovať.

eva08
13. jan 2025

Aj mi sme sa tak brali,keď sme sa boli zapisovať mala som 17 a u nás problém nebol,18 v júni a svadba bola v auguste,záleží asi na farárovi, držím palce 😊

bielasovicka
13. jan 2025

Musíš tam ísť s rodičmi v prvom rade.