Musíme priniesť na svadbu kyticu?
Ahojte, ideme na svadbu a vznikla taká dilema ,nejdeme iba gratulovať ideme normálne na hostinu a na všetko no jedna strana tvrdí ,že kyticu treba zobrať tak či tak a ja som na strane druhej ,že načo mám brať kyticu keď im berieme finančný dar proste nejdeme iba gratulovať pri kostol chápete ma. No uraziť ich tiež nechcem , ak by sa patrilo brať kyticu ..poraďte
My ideme budúci týždeň a kyticu neberiem
My sme dávali obálku a každý jeden kvietok. Neboli sme jediní
My berieme obálku a mini kyticu.
Tiež si myslím, že kyticu alebo kvet neveste a obálku ženíchovi sa patrí.
Ja neberiem kyticu, nevesta ich bude mat dost a neuzije si ich. Vacsina parov si ich uz ani nezela. Ja som dala kamaratke namiesto toho svadobny fotoalbum.
Vzala by som 1 ružu každý.
Ja som v zivote nebola na svadbe bez kytice. To si ani predstavit neviem. Sak po obrade gratuluju pred kostolom vsetci, aj tí co idu na hostinu aj tí co nie a prisli len na obrad a zagratulovat. Ako, neviem si predstavit, ze gratulujem neveste a nedam kvety. Teda aspon jeden z nas ked gratulujeme ako par ( ja a manzel). Mne to pride uplne samozrejme. Ako, sak urcite sa da zagratulovat len s obalkou. Ale mne sa tam proste kvety fakt hodia.
Podľa mna každý apson jednu ružu do ruky a k tomu obalka, tým nič nepokazíte, ale kytica sa naozaj dáva.
Podľa situácie a zvykov......keď je zvykom po kostole blahoželám,kúpte jednu ružu....a zablahozelajte
Priznám...ze aspoň bez ruže som nikde na svadbu nesla
Ja som kvet nebrala iba keď nás o to nevesta vyslovene požiadala, že nechce dostať milión kvetov... inak vždy aspoň symbolicky jeden dozdobený kvet 🙂 ja som milovník kvetov, mne to k tomu patrí a všetky, ktoré som ja dostala ma potešili... ale zase ja som mala menšiu svadbu, takže to nebolo neviem aké obrovské množstvo...
Ja som bola na niekoľkých svadbách a kytice sú už prežitok. Dokonca sme mali aj pri niektorých vyslovene uvedené (v pozvanke) kvety nie. Naposledy som bola ako svedok a kvety nevesta podávala rovno mne. A nemala vôbec žiaden prehľad o Tom, kto jej kvety dal a kto nie. To dostala tak od 10% hostí
Ak im dáte dar, stačí 1 kvet. Nemusí byť kytica. Aj tak s tým bude mať starosť,, kam ich všetky dá
Ďakujem za Vaše názory zoberiem teda asi menšiu kyticu alebo flower box ten ani “neumre” v tom teple a vie si to vyložiť hocikde na stôl 🙂
Boli sme minuly rok, kyticu som kupenu mala ale zabudli sme ju doma. Na popravkach sa mi nevesta postazovala, co bude s tolkymi kyticami robit lebo ich dostala fakt vela a mala ozaj bohatu kvetinovu vyzdobu. Domov som odchadzala s kyticou. O tyzden ked sme u nich boli si len vzdychla, kolka skoda kvietkov, mala to vsetko v jednej izbe a napoly mrtve. Tak ja som urobila rozhodnutie, ze uz na svadbu s kvetmi nie.
Ja som pri pozyvani kazdemu povedala, ze kvety nechcem (ani peniaze), lebo su to zbytocne vyhodene peniaze len preto, ze "sa patri". Aj tak nevesta netusi, ci a kto jej aku kyticu dal. A potom doma halda hynucich kvetov. Zbytocne. Mala som len svoju kyticu. Byt tebou, kvety neberiem.
Ja som mala velku svadbu, dostala som kopu kytic, polovicu som vedela od koho,polovicu nie, ale mna teda velmi potesili vsetky, po hostine som pekne vsetko pobrala, potriedila, nieco si nechala doma nieco som dala svokre, nieco mame, nieco sestre a nieco do kostola na vyzdobu som odniesla. Neviem, ja som sa kvetom velmi tesila. Tak samozrejme ze vsetky nakoniec zvadnu, tak to uz u rezanych kvetov byva. Ale tak asi je teraz iny trend, kvety prezitok...no tak uz aj kvety su asi out.
Samozrejme, že idete aj gratulovať. Ci ty budeš štát v tom druhom rade, kde sa bude len jesť? Za mňa sa patrí kytica. Nemusí byť drahá, ale gratulovať s obálkou 🙄 ako chceš.
Samozrejme, že idete aj gratulovať. Ci ty budeš štát v tom druhom rade, kde sa bude len jesť? Za mňa sa patrí kytica. Nemusí byť drahá, ale gratulovať s obálkou 🙄 ako chceš.
@kavasmliekom normálne som sa pýtala či je to ešte v móde ,ja nemám problém zobrať kyticu nemusíte ma urážať ,že sa tam idem iba najesť 😀
Kyticu beriem vždy ….proste sa to k slávnostiam hodi ….vsak zas nemusíš kúpiť kyticu za 80 eur, ale teraz je leto sú všelijaké roztomilé kyticky
Mne sa páči nápad, že objednať donašku kvetov, ktoré potom chodia priebežne počas roka.
Na poslednych x svadbach bolo v obalke, ze kvety nie, na dvoch sa dala objednat kytica a bude chodit neveste pravidelne niekolko nasledujucich mesiacov. Ak nie je instrukcia zvyknem zobrat jednu ruzu. Pomaly na kazdej svadbe som odchadzala s kyticou, lebo neveste to bolo luto. Tolko penazi a zbytocne 😅
casto buduci manzelia napisu na pozvanku, ze si nepraju kvety a vybavene, ale ak to tam nedali tak asi by som kupila
My kvety nikdy nedavame.
Jedna vec,potom s tym maju starost,pri kostole to musi niekto zbierat,väcsinou to aj tak skonci v kostole...ja myslim,ze ti ktori pridu len zablahozelat,prinesu kvety,to uplne staci.
Boli svadby,kde mladi vyslovene "zakazali" nosit kvety
patrí sa doniesť kvet pokiaľ si vyslovene nevesta neželala inak.
my sme mali svadbu v lete, dostali sme vela kvetov a v tom teple zvädli za den, skoda velka, aj kvetov, aj penazi.
Uprimne, kvetov tam bude vela, iba je s tym ostara a starosti.
Patrí sa, nosí sa, ale... Za mňa nepraktický zvyk, moje kytice ani netuším, ako skončili.
99,9 ľudí kvety nechce. Potom tie kvety dostanú, je ich za kufor, samozrejme ostara, v nedeľu ich dávaš na cintorín, v utorok vyhadzujes do smetiaku.
Ja som vyslovene každému povedala pri pozývani , že kvety nie. Našťastie si nedalo povedat len zopár ľudí , tak som s tým nemala skoro žiadne starosti.

Zvykne sa dávať kytica aj "obálka". My sme napríklad na našej svadbe všetkým povedali že nechceme žiadne kvety (pre nás je to zbytočne vyhadzovanie peňazí), ale patrí sa priniesť aj kvety