icon

Musíme priniesť na svadbu kyticu?

14. jún 2025

Ahojte, ideme na svadbu a vznikla taká dilema ,nejdeme iba gratulovať ideme normálne na hostinu a na všetko no jedna strana tvrdí ,že kyticu treba zobrať tak či tak a ja som na strane druhej ,že načo mám brať kyticu keď im berieme finančný dar proste nejdeme iba gratulovať pri kostol chápete ma. No uraziť ich tiež nechcem , ak by sa patrilo brať kyticu ..poraďte

Strana
z2
oliviakatka
14. jún 2025

Beriem malú kyticu vždy, pre predstavu, fakt malú (vždy sa zmestim do sumy 6-8€) zviazané gypsomilky alebo harmanček 😄 lebo tie mám osobné najradšej

oblecenie99
14. jún 2025

Potešil ma každý jeden kvietok, každý jeden človek, ktorý prišiel zablahoželať, ale spomínam si, ako tie kytice skončili: v našej kúpeľni v rohovej vani. Nikde inde sa nám takáto kopa nezmestila a to sme mali maličkú svadbu do 50 pozvaných hostí.

katulienocka999
14. jún 2025

Osobne som zatiaľ bez kvetov gratulovať nebola ale keď som bola tak to bola menšia kytica alebo jedna ozdobená ruža, tou fakt nič nepokazís 🙂 aj ja ako nevesta som bola rada,že nie každý niesol kyticu ale iba po ruzicke, tie som si potom vysusila a mala chvíľku takto vysušené vystavene 😁😁

bg92
15. jún 2025

Kvety na svadbu su najvacsia hlupost a vyhadzovanie penazi. Niekto nosi namiesto kytice 1 kvet/ruzicku ale aj tak mi to pride zbytocne. Ja ked som sa vydavala tak som proprosila kvety nenosit. Aj tak par ludi donieslo (kytice alebo po 1kvete) a popravde som ich nemala vobec kam dat takze ostali tam na mieste hostiny ani som ich nebrala domov. V tom navale 130 hosti ani netusim kto tie kvety daval.

bonboniera
15. jún 2025

Nosiť kvety mladomanželom je absolútny prežitok a priniesť ich ked si to niektorí vyslovene neželajú a nápisu to na pozvánku je podľa mňa vyslovene drzosť (nehovorím ze tvoj prípad, ale vidíš tu v komentároch 🙂)

zuzinka888
15. jún 2025

My ideme na svadbu v auguste a na pozvanke je pisane ze kvety nechcu. Dnes je moderne robit vyzdobu na stoly zo zivych kvetov- co ma potom nevesta s tym vsetkym robit??? Niekto donesie niekto nie. Urcite nik nebude urazeny/ nahnevany

mantilka
16. jún 2025

My sme nedonieli kvety, pretože sme cestovali z ďaleká. Chcela som kúpiť cestou ale nepodarilo sa.Miesto toho sme dali dezert a obálku, aby to nebolo trápne.
Určite by som aspoň jednu ružu doniesla. Kvety sa nenosia len na výslovne želanie novomanželov. Ak o tom upovedomia hostí vopred.

kvety_navzdy
Odpoveď bola odstránená
srdeenko19
24. júl 2025

Boli sme už na pár svadbách za posledné 2 roky a nedávali sme kvety, lebo si to novomanželia neželali. Dokonca na pozvánke mali napísané, že chcú mlsky a granule pre útulok a druhí mali, že namiesto kvetín si želajú žreby. Tak sme splnili želanie 🤣🥰

Strana
z2