icon

Na detskej oslave zaúčtovali viac detí, než prišlo. Je to bežné?

Dnes o 07:45

Dobrý deň, riešim niečo podobné prvý krát, potrebujem poradiť. Na oslavu sme nahlásili 15 detí, nakoniec ich prišlo 11. Podnik nám aj tak naúčtoval pôvodný počet, vraj platíme rezervovanú kapacitu. Jedlo však pripravovali podľa skutočného počtu. Je toto pri detských oslavách bežné? Ďakujem.

anonym_1cd410
Dnes o 07:51

@anonym_autor Neviem, či je to bežné na detskej oslave, ale na dospeláckej áno, pokiaľ v dostatočnom predstihu nezmeníš počet hostí. Veď oni musia nakúpiť suroviny na jedlo pre nahlásený počet ľudí, nemôžu vedieť, že ich príde menej. Ale teda na dospeláckej oslave sa mi ešte nestalo, že by sa porcie navyše nedali zabaliť a vziať domov. Vypýtali ste si všetko, čo ste zaplatili navyše domov?

anonym_2d606e
Dnes o 07:53

Tak to zvyšné jedlo ,ktoré ste si zaplatili mali ste zobrať domov. Nahlásili 15 deti tak jedlo bolo pre 15 deti. Mali ste si vypýtať to jedlo.

tykat
Dnes o 08:06

@anonym_autor moja skusenost, vzdy je nejaky termin dokedy sa da nahlasit presny pocet porcii, ak sa nestihne odhlasit urcity pocet porcii tak to zabalia a odnesiem si to.

anonym_184c0c
Dnes o 08:07

Je to bezne, ved podnik musi nakupit suroviny, ak ste mali vopred vybrane menu tak nachystat ale ja by som pytala aj tie 4 porcie navyse za ktore som zaplatila, inak ten zvysok je bezdovodne obohatenie ked sa tam stravovalo 11 deti.

sisska96
Dnes o 08:07

A? Prečo ste nevypítali aj tie ďalšie 4 jedlá ak bolo zaplatené?

januska12323
Dnes o 08:29

Mali ste si vypýtať zvyšné jedlo alebo dostatočne dopredu nahlásiť iný počet.

anonym_54226b
Dnes o 08:49

prečo si mala pani vypýtať jedlo? Nemala rešt. snáď zaplatené porcie zabaliť a pri vyučtovaní autorke podať?
jednoducho chceli pani odrbať.
Napísala by som im pravdivú recenziu

babina_33
Dnes o 09:02

Tak nech odpocitaju tie deti zo sumy alebo nech vam tie ostatne jedla dodaju. Ved to sa neda takto polovicne a len k ich dobru riesit.

anonym_45e1a4
Dnes o 09:15

zvyšné jedlo ti mali zabaliť

anonym_5d3c3e
Dnes o 10:33

Tiež som toho názoru. Keď ste počet vopred neupravili tak zaplatiť ste mali plnú sumu a jedlo navyše ste mali dostať tiež