Na Silvestra každý sám

25. nov 2019

Chcem sa spýtať ako by ste Vy reagovali. Mám priateľa s ktorým som od februára tohto roku. Ja mám dcérku a on je bezdetný, žijeme spolu od augusta a všetko klape na 100%.

Len riešime teraz Silvestra. Ja som sa tešila, že budeme spolu aj dcérkou. Priateľov kamarát, ktorý žije dlho v Nórsku je na Silvestra na SK a pozval nás na chatu. No je problém že tam by nemohla ísť s nami dcérka, lebo tam bude kopec dospelákov, žiadne deti a viem ako to na takýchto chatách chodí. Veľa chlastu a hurhaj do rána. Jednoducho nie vhodné prostredie pre dieťa. Tak ja som mu povedala, že to nie je vhodné pre dcéru a tak ja nepôjdem a budem s ňou doma. On je sklamaný, lebo sa tešil, že tam pôjdem s ním. Ja som mu na jednej strane povedal, že ak chce (lebo viem, že kamarát mu chýba) nech tam teda ide sám, k čomu sa zatiaľ nevyjadril, no na druhej strane, že budem smutná ak budeme bez neho. Neviem ako sa rozhodne, no mňa to trápi. Nechcem aby mal pocit, že ho dusím, na druhej strane chcem aby sme boli spolu. Čo by ste spravili vy? Ako toto vyriešiť?

Ešte chcem dodať, že dcérka je pre mňa na prvom mieste. Niekam ju odložiť a ísť bez nej nie je pre mňa riešenie. Ako nemám s tým bežne problém, naši ju radi postrážia no nie na Silvestra.

tinka_21
25. nov 2019

Ja ti úplne rozumiem a myslím si, že nemáš čo riešiť. Sama si si odpovedala 🙂 A zvyšok je už len na ňom, ako sa rozhodne. Tvoje rozhodnutie bolo úplne jasné od začiatku a aj si mu to jednoznačne povedala. Tvoja dcéra bude pre teba vždy na prvom mieste, a tvoj priateľ to musí akceptovať. Úplná výhra bude, ak rovnaký pocit nadobudne aj on... že VY DVE ste pre neho na prvom mieste. Potom si vyhrala a už nebude čo riešiť 🙂 Zladiť dva životy, ktoré boli odlišné na začiatku (jeden s dieťaťom a druhý bez dieťaťa) do jedného spoločného môže byť náročné. Môžem ti len držať palce, aby sa Vám to podarilo. 🙂

wena
25. nov 2019

Ja by som dcérku dala niekomu strážiť. Koľko má rokov? Veď zrejme aj tak bude spať a nebude s tebou hore, nie?

mondolina
25. nov 2019

Silvester nič neznamená, vôbec by som nebola smutná keby išiel bezo mňa keď všetko ostatné je ok.
A rozhodla by som sa aj podľa toho ako je riešená chata, moje dieťa nezobudil ani petardy.
Hlavne mu nevyčítaj keď sa rozhodne ísť.

aleshka_supermama
25. nov 2019

My sme mali minulý rok tiež Silvestra u nás v podniku naša malá mala 1,5r na jeden deň sme ju zobrali k mojim rodičom s tým ze nám ju na nový rok na večer prinesú späť. Spala prvý krát bez nás mimo zvládla to úplne super aj my 😉. Aj pre mňa je malá na prvom mieste ale tak tiež potrebujem psycho hygienu byť medzi dospelakmi zabaviť sa.

sissy27
25. nov 2019

robíš problém tam kde nie je.
Nechceš byť bez dcéry, ktorú ale nechceš zobrať na chatu, zároveň chceš byť s priateľom na chate...
Hlavne prosím ťa priateľa prestaň citovo vydierať, že nech ide sám ale ty budeš smutná. Sama si si vybrala, nenúť ho sedieť s tebou doma na zadku pri telke.
Neviem koľko rokov má dcéra, ale si si istá, že tak veľmi ocení fakt, že si zostala na silvestra doma a pozerala sa ako ona spí? Starých rodičov nemá, ktorí by sa jej potešili a ona s nimi? Prípadne nemáš kamošku s deťmi, s ktorými by ste sa spojili a nesedela by si sama doma s malou a tvoj priateľ by nemusel mať výčitky?
Silvester nie je žiadny rodinný sviatok, to sú vianoce a silvester je ozaj len o zábave s kamošmi alebo s kým kto chce.

veronikaszabova
25. nov 2019

Daj malu strazit a uzi si to s priatelom na chate. Mala bude aj tak spat - chce sa ti samej pozerat telku?

kvetinka75
25. nov 2019

tiež si myslím, že Silvester nie je žiadny sviatok, iba koniec jedného roka a začiatok druhého. Dcéru daj k rodičom a choď s priateľom. Určite by som ho nenútila zostať doma. Ak by aj išiel sám, neber to tak že mu na tebe nezáleží. S tebou je stále s kamarátom málokedy. Tak je jasné, že chce byť aj s ním.

eliska13
25. nov 2019

A preco nemozete ist spolu?ved mozno tam budu aj ine deti, mozno tak malu niekde vonku unavis, ze vecer hned zaspi.Ale asi by som nebola sklamana, ked to je kamarat zo zahranicia a volal Vas spolu

autor
25. nov 2019

dcéra má 9 rokov a chceme byť spolu na Silvestra. Ak priateľovi poviem, že budem smutná bez neho to je vydieranie??? Divné, ale OK. A verte mi na tú chatu ju nemôžem zobrať.

autor
25. nov 2019

na chate by bola jediné dieťa to viem na 100%, neviem čo by tam robila, naviac by sme ani nemali vlastnú izbu iba pre seba.

klarik707
25. nov 2019

je pekne, ze dcerka je u teba na prvom mieste a myslim, ze si sa dobre rozhodla. uvidis ako sa priatel rozhodne. mozno zbytocne len stresujes a budete vsetci spolu pekne na silvestra. drzim palce, aby to dobre dopadlo a boli ste spolu.

kvetinka75
25. nov 2019

nie je to vydieranie ale ako keby si mu vnucovala že má mať výčitky a pritom neviem prečo. Má mu prísť kamarát, ktorého dlho nevidel, tak prečo by nemohol byť s ním.

h2
25. nov 2019

Myslela som, že sa bavíme o oveľa mladšom dieťati. Dcérku zober pokojne so sebou, bude sa tešiť, že strávi Silvestra s dospelákmi na chate, určite to bude pre ňu zážitok. A určite nepôjde spať o ôsmej. 😀

kvetinka75
25. nov 2019

@h2 tak to by som asi nerobila. Viem si predstaviť ten zážitok. Kopa opitých, možno nie na mol, ale pripitých ľudí áno, tie reči a pod. Neviem, či by to bolo pre ňu vhodné.

erickatt
25. nov 2019

Koľko má dcéra rokov??

autor
25. nov 2019

@erickatt už som písala 9

mondolina
25. nov 2019

Som myslela že sa tu rieši mimino. Zoberte si spoločenské hry, sane, všetko sa dá keď sa chce.
Mne keby povedal partner že keď pôjdem tak bude smutný, by som to brala ako výčitku.

mm2008
25. nov 2019

Možno to vyznie divne, ale nechaj priateľa, nech sa rozhodne sám. Ty si mu svoj názor povedala a ked sa rozhodne ako sa rozhodne, určite by som sa nezožierala jeho neprítomnosťou.. Ved ak vám to klape, tak spoločných silvestrov si ešte užijete až až... A ešte - hoci 9 ročné dieťa je už dostatočne veľké, no na na takúto akciu by som ho tiež neťahala.

h2
25. nov 2019

@kvetinka75 Predpokladám, že sa bavíme o ľuďoch 30+ , takže by som to tak dramaticky nevidela.

petkaaa
25. nov 2019

Tak keď mu povieš, že ti bude smutno bez neho, tak samozrejme, že už hráš na city a chceš dosiahnuť svoje. Vôbec by som to nedramatizovala... ak tam nechceš ísť bez dcéry, tak buď v pohode s tým, že on tam pôjde sám a v žiadnom prípade mu to podobnými rečami neznechucuj. Je to kamoš s ktorým sa často nestretáva kvôli diaľke, tak si myslím, že nie je taký problém nesprávať sa ako pubertiačka a normálne ho nechať ísť.

autor
25. nov 2019

určite je tam brať nebudem. Nie je to vhodné. To nie je chata, že sa stretnú páriky a oslávia Silvestra. Hneď som písala, že na chatu ju nemôžem zobrať, tak neviem načo mi tu píšete nech ju zoberiem.

eliska13
25. nov 2019

A teda co cakas, ze napiseme, ze je sebec?chapem ho ty mas zavazok a zial ine deti nejdu, bez nej nejdes....tak ide sam ja by som to nevidela ako tragediu.Volal Ta....

ankaevka
25. nov 2019

no ak nechceš ísť bez dcérky na chatu, tak priateľ nech ide sám, veď s tebou je skoro stále, s kamarátom raz v roku možno..silvestra by som nebrala tak tragicky, veď sa opakuje každý rok, tak raz nebudete spolu..mňa by štvalo, že zostane so mnou a pritom viem, ako strašne tam chcel ísť a stretnúť sa s ním

kvetinka75
25. nov 2019

@h2 no ja áno, na veku nezáleží, kde je alkohol, tam sa pije a oslavuje. Netvrdím, že budú všetci ako telce, ale pripití určite a potom keď to má vidieť a počúvať 9 ročné dieťa,

mondolina
25. nov 2019

Tak potom čo chceš počuť?

maminkasisa
25. nov 2019

@mm2008 ak ostane priatel doma, co budete robit? porerat telku? ja by som vobec nebola sklamana, keby isiel na chatu, urcite si maju s kamosmi co povedat, ked je dlhodobo v zahranici. Dôlezite je, ci ma vztah k tvojej dcere a ako sa chova k tebe, nie ci jeden den bude s kamaratmi, a Vianoce ako budete travit? Spolu ci on u svojich rodicov?

kvetinka75
25. nov 2019

@eliska13 teiž to tak vidím, to že si našiel priateľku s dieťaťom neznamená, že on sa má všetkého vzdať.

mm2008
25. nov 2019

@maminkasisa prečo to píšeš mne? 🙂 ...

erickatt
25. nov 2019

A nema nejaku dobrú kamarátku?? Moja ma v 9 tich rokoch uprosila a bola u kamošky zo školy a spala tam... Baby boli strasne šťastné....

0silvia0
25. nov 2019

skús dcére urobiť program na silvestra so starými rodičmi, s rodinou, niečo zorganizuj aj pre ostatnú rodinu a ty choď na chatu s priateľom. Možno sa dcéra poteší programu viac ako byť so smutnou mamou pred TV...