icon

Nápady na darček pre vnučku na krst

mius33
10. aug 2025

Co navrhujete starym rodicom kupit vnucke na krstenie? Nejake prekvapenie? Navrhnite, poradte. Dakujem

Strana
z2
anonym_466ed9
10. aug 2025

peniaze, a rodicia vyberu darcek

pe_mi
10. aug 2025

@mius33 zlatý/strieborný prívesok na ručičku s vygravirovanym menom vnučky

viestta
10. aug 2025

kojencovi sperk na rucku?

jar_ka
10. aug 2025

Peniaze, alebo sa opýtať rodičov dieťaťa, čo potrebujú, aby sa nekupovali nepotrebné veci. Novorodenec šperky nepotrebuje, za mňa zbytočnosť.

janinah
10. aug 2025

Prakticku vec po porade s rodičmi. Na prekvapenia bude cas ked malá podrastie.

maris5
10. aug 2025

Peniaze, plienky c. 3, hraciu podlozku...

44janica44
10. aug 2025

Peniaze.... založiť nejaké investičné sporenie...
Šperky- total blbost hlavne detské veľkosti...
Každý rodič si sam vyberie co potrebuje.

lucia13022023
10. aug 2025

Môj muž a aj jeho bratia dostali zlaté retiazky s príveskom. Nosili ich? Nie. Ale všetci ich majú odložené ako pamiatku na starých rodičov a krstiny. Ja by som išla tiež asi do zlata.

pe_mi
10. aug 2025
@viestta

kojencovi sperk na rucku?

@viestta áno,my sme tak dostali a nosili sme, čo je na Tom divné.
Veď aj červené náramky sa nosia na ručke,kvôli urieknutiu a od narodenia

anonym_be2c53
10. aug 2025

Založiť sporenie a vložiť peniaze. Ak pôjdu rodičia po vzore žien z koníka o 6 rokov sa budú psychicky rúcať, že nemajú na výbavu do školy. Peniaze sa zídu vždy. Kadejaké čačky mačky, veci na pamiatku sú len lapače prachu a je to nanič.

viestta
10. aug 2025
@pe_mi

@pe_mi k cervenym naramkom sa radsej nevyjadrujem, lebo by som vyvolala burku v pohari vody, ale sperky na kojencovi mi pridu primerane len v jednej specifickej kulture urcitej casti slovenskych obcanov.

kacena4
10. aug 2025

zo sperku dieta nebude mat nic... za mna knizku na sposob "moja prva biblia" tieto knihy su formou leporela a su velmi pekne pre veriace rodiny aj dieta na prve oboznamovanie sa s vierou

rivini
10. aug 2025

@mius33 spytat sa rodicov dietata…Toto je skvele na mojich svokrovcoch, vzdy sa spytaju, co maju darovat dietatu a drzia sa nasich priani
Investicne sporenie je inak skvely napad. Nase dieta dostalo ku krstu a teda naozaj sme sa velmi potesili.

miskamisiq
10. aug 2025

Keď sme krstili malého, starí rodičia aj z jednej strany aj z druhej strany sa pýtali co kúpiť. My nie sme fanúšikmi šperkov, každý dal malému peniažky do obalky, ktoré sme odložili a kúpili časom, čo mu bolo treba plus dostal drobnosť (deku s menom a dátumom krstu, ktorú sme využívali v chladnejšie dni do kočíka, hračku, pamätnú tabuľku, atď).

weleda123
10. aug 2025

My sme dostali od starých rodičov pokračovaciu autosedačku na krst. Síce čakala ešte 6 mesiacov v skrini, ale jesť nepýtala a bolo super, že sme ju nemuseli riešiť my s mužom, keďže je to celkom dráha vec.

nykkushka
10. aug 2025
@pe_mi

@mius33 zlatý/strieborný prívesok na ručičku s vygravirovanym menom vnučky

@pe_mi akože vnučka,malá, par tyždňová/mesačna ma na svojej ruke nosiť naramok so svojim menom? Prepac ale to aby všetci vedeli ako sa vola ako psík keď ma známku? Sa nebudu ani rodičov na meno pytat 😀 kuknu na paprčku a hneď vedia

luccija
10. aug 2025

@mius33 peniaze a kúpia čo budú raz potrebovať a bude toho požehnane😉ten šperk retiazka, krížik a podobne je milá vec, ale dcéra to nikdy nemala na krku.Ale, keď už tak sa pýtaj lehátko, ohradku, nosič nie milé, ale prakticke.Moja dcéra dostala tortu, krížik retiazku a peniaze a od krstnej bibliu, fotenie u fotografa

tetapetra
10. aug 2025
@viestta

@pe_mi k cervenym naramkom sa radsej nevyjadrujem, lebo by som vyvolala burku v pohari vody, ale sperky na kojencovi mi pridu primerane len v jednej specifickej kulture urcitej casti slovenskych obcanov.

@viestta ja som sa s tým stretla len na západe Slovenska 🤷🏻‍♀️. Dokonca sú aj také prípady,že na každe narodeniny kúpia zlato 🤷🏻‍♀️. Nechápem, ale neriešim

viestta
10. aug 2025
@tetapetra

@viestta ja som sa s tým stretla len na západe Slovenska 🤷🏻‍♀️. Dokonca sú aj také prípady,že na každe narodeniny kúpia zlato 🤷🏻‍♀️. Nechápem, ale neriešim

@tetapetra nemyslela som zapad Slovenska, tych co mysim mame aj na vychode, vela ich je na juhu

tetapetra
10. aug 2025
@viestta

@tetapetra nemyslela som zapad Slovenska, tych co mysim mame aj na vychode, vela ich je na juhu

@viestta hej viem, ja len,že taký "zvyk" je aj na západe a nejde o našich 😁😉

anonym_a9d5d3
10. aug 2025

Mne kupili na krstiny naramok, ale vacsi, ze budem nosit ked budem vacsie dieta, ani po 35 rokoch mi nieje dobry 🤣🤣 Naramok neodporucam 🤣

anonym_8fa10b
10. aug 2025
@pe_mi

@pe_mi Človek čo rieši urieknutia a cervene náramky a masle asi nie je kresťan, cize ten nerieši ani krst.

zuzubb007
10. aug 2025

Náramky, retiazky a podobne kraviny určite nie, nikdy to nebude nosiť, peniaze a rodičia kúpia čo uznajú za vhodné

michelle567
10. aug 2025

Dala by som peniaze. Bábätku je to úplne jedno. Darčeky budete vymýšľať keď podrastie a budete pozerať keď sa bude z nich tešiť 🙂

tykat
10. aug 2025

@mius33 chces prekvapenie? Co tak napr.bitcoin 😀

mius33
autor
10. aug 2025

Dakujem velmi pekne dievcata, pomohli ste 🫶🏻🫶🏻🫶🏻

pe_mi
10. aug 2025
@nykkushka

@pe_mi akože vnučka,malá, par tyždňová/mesačna ma na svojej ruke nosiť naramok so svojim menom? Prepac ale to aby všetci vedeli ako sa vola ako psík keď ma známku? Sa nebudu ani rodičov na meno pytat 😀 kuknu na paprčku a hneď vedia

@nykkushka @viesta prep pána Jána, to som nevedela ,že takéto pohoršenie vyvolam.
my sme náramok nosili a nie sme počernej pleti
Náramok nás potešil ,aj teší naďalej 👊

pe_mi
10. aug 2025
@anonym_8fa10b

@pe_mi Človek čo rieši urieknutia a cervene náramky a masle asi nie je kresťan, cize ten nerieši ani krst.

@anonym_8fa10b červené naramky som napísala pre @viesta , ako príklad.
Keď sa nosia tie,prečo by nie šperky

viestta
10. aug 2025
@pe_mi

@nykkushka @viesta prep pána Jána, to som nevedela ,že takéto pohoršenie vyvolam.

@pe_mi nosila si ho aj ty, aj tvoje deti na striedacku ci mam tomu rozumiet ako materinslemu pluralu a nosili ho len tvoje deti?
Ale aj ked ste ho nosili cel rodina nic to na veci nemen, pre mna je naramok pre dojca neprijatelny. Je neesteticky, nehygienicky a dokonca aj nebezpecny.

nykkushka
10. aug 2025
@pe_mi

@pe_mi mňa si pobavila 😀 nepohoršila, ja nevidim zmysel v tom aby mesacne babatko nosilo na ruke zlaty naramok so svojim menom 😀 k comu je to dobre?

Strana
z2