Nápady na darček pre vnučku na krst
Co navrhujete starym rodicom kupit vnucke na krstenie? Nejake prekvapenie? Navrhnite, poradte. Dakujem
kojencovi sperk na rucku?
Peniaze, alebo sa opýtať rodičov dieťaťa, čo potrebujú, aby sa nekupovali nepotrebné veci. Novorodenec šperky nepotrebuje, za mňa zbytočnosť.
Prakticku vec po porade s rodičmi. Na prekvapenia bude cas ked malá podrastie.
Peniaze, plienky c. 3, hraciu podlozku...
Peniaze.... založiť nejaké investičné sporenie...
Šperky- total blbost hlavne detské veľkosti...
Každý rodič si sam vyberie co potrebuje.
Môj muž a aj jeho bratia dostali zlaté retiazky s príveskom. Nosili ich? Nie. Ale všetci ich majú odložené ako pamiatku na starých rodičov a krstiny. Ja by som išla tiež asi do zlata.
Založiť sporenie a vložiť peniaze. Ak pôjdu rodičia po vzore žien z koníka o 6 rokov sa budú psychicky rúcať, že nemajú na výbavu do školy. Peniaze sa zídu vždy. Kadejaké čačky mačky, veci na pamiatku sú len lapače prachu a je to nanič.
@viestta áno,my sme tak dostali a nosili sme, čo je na Tom divné.
Veď aj červené náramky sa nosia na ručke,kvôli urieknutiu a od narodenia
@pe_mi k cervenym naramkom sa radsej nevyjadrujem, lebo by som vyvolala burku v pohari vody, ale sperky na kojencovi mi pridu primerane len v jednej specifickej kulture urcitej casti slovenskych obcanov.
zo sperku dieta nebude mat nic... za mna knizku na sposob "moja prva biblia" tieto knihy su formou leporela a su velmi pekne pre veriace rodiny aj dieta na prve oboznamovanie sa s vierou
Keď sme krstili malého, starí rodičia aj z jednej strany aj z druhej strany sa pýtali co kúpiť. My nie sme fanúšikmi šperkov, každý dal malému peniažky do obalky, ktoré sme odložili a kúpili časom, čo mu bolo treba plus dostal drobnosť (deku s menom a dátumom krstu, ktorú sme využívali v chladnejšie dni do kočíka, hračku, pamätnú tabuľku, atď).
My sme dostali od starých rodičov pokračovaciu autosedačku na krst. Síce čakala ešte 6 mesiacov v skrini, ale jesť nepýtala a bolo super, že sme ju nemuseli riešiť my s mužom, keďže je to celkom dráha vec.
@mius33 zlatý/strieborný prívesok na ručičku s vygravirovanym menom vnučky
@pe_mi akože vnučka,malá, par tyždňová/mesačna ma na svojej ruke nosiť naramok so svojim menom? Prepac ale to aby všetci vedeli ako sa vola ako psík keď ma známku? Sa nebudu ani rodičov na meno pytat 😀 kuknu na paprčku a hneď vedia
@mius33 peniaze a kúpia čo budú raz potrebovať a bude toho požehnane😉ten šperk retiazka, krížik a podobne je milá vec, ale dcéra to nikdy nemala na krku.Ale, keď už tak sa pýtaj lehátko, ohradku, nosič nie milé, ale prakticke.Moja dcéra dostala tortu, krížik retiazku a peniaze a od krstnej bibliu, fotenie u fotografa
@pe_mi k cervenym naramkom sa radsej nevyjadrujem, lebo by som vyvolala burku v pohari vody, ale sperky na kojencovi mi pridu primerane len v jednej specifickej kulture urcitej casti slovenskych obcanov.
@viestta ja som sa s tým stretla len na západe Slovenska 🤷🏻♀️. Dokonca sú aj také prípady,že na každe narodeniny kúpia zlato 🤷🏻♀️. Nechápem, ale neriešim
Mne kupili na krstiny naramok, ale vacsi, ze budem nosit ked budem vacsie dieta, ani po 35 rokoch mi nieje dobry 🤣🤣 Naramok neodporucam 🤣
Náramky, retiazky a podobne kraviny určite nie, nikdy to nebude nosiť, peniaze a rodičia kúpia čo uznajú za vhodné
Dala by som peniaze. Bábätku je to úplne jedno. Darčeky budete vymýšľať keď podrastie a budete pozerať keď sa bude z nich tešiť 🙂
Dakujem velmi pekne dievcata, pomohli ste 🫶🏻🫶🏻🫶🏻
@pe_mi akože vnučka,malá, par tyždňová/mesačna ma na svojej ruke nosiť naramok so svojim menom? Prepac ale to aby všetci vedeli ako sa vola ako psík keď ma známku? Sa nebudu ani rodičov na meno pytat 😀 kuknu na paprčku a hneď vedia
@pe_mi nosila si ho aj ty, aj tvoje deti na striedacku ci mam tomu rozumiet ako materinslemu pluralu a nosili ho len tvoje deti?
Ale aj ked ste ho nosili cel rodina nic to na veci nemen, pre mna je naramok pre dojca neprijatelny. Je neesteticky, nehygienicky a dokonca aj nebezpecny.
@pe_mi mňa si pobavila 😀 nepohoršila, ja nevidim zmysel v tom aby mesacne babatko nosilo na ruke zlaty naramok so svojim menom 😀 k comu je to dobre?

peniaze, a rodicia vyberu darcek