icon

Názor na vinšovanie

10. aug 2021

Prosím vás sme veľká rodina, chodili sme si vinsovat nonstop skoro každý týždeň 🍻🍻🍻a poviem to úplne otvorene ide to do peňazí a času😱😱....ide o to že sa snažím spájať sviatky, naše s mm čo sú 2 mesiace medzi nami a podobne
...už aj v rodine sme začali spájať viac ľudí na jeden deň, tak,e rodina s tým súhlasí.....máme malé dieťa iba my,..mal meniny ...pozvala som celú spoločnosť na konkrétny deň,prišli len starkí, že pôjdeme my mladší na chatu a tam mu zavinsuju,navrhla švagriná,ktorá si svojim deťom a mužovi dala zavinovat na veľkú noc u svokry, svojej mamy 😨😨....roku ok...včera sa ozval synovec či môže prísť vinsovst s frajerkou, zaskočilo ma to ale dali sme to,sedeli u nás do 22:30, mladí mali akciu no muž ráno do práce a ja okolo dnes malého....dnes pise švagriná či môže prísť zavinovat ....ako ja som skoro odpadla....lenže sa mu dnes už nechce piecť a ísť na nákup po 3ti krát na jednu vinsovku !!!ale to od kedy sa ľudia sami pozývajú na oslavu???veď keď som ich ja pozvala odmietli s tým že sa bude vinsovat na chate a zrazu keď majú asi nudu tak chcú prísť.....do toho u finišuje dom a nemám čas ísť ani k zubarke nie ku kadernícke, cítim sa ako ťažny kôň,chcem mať pokoj!!!, Ale žeby malého zobrali na aspoň 30 min prechádzku to nie, prísť a sadnúť si a komentovať čo robí malý, že napr behal okolo stola a že ona vy svojho za to zbila že môže nieco strhnúť, pritom jej syn má už 13 rokov, sere naňho, je nonstop na pc spí do 12 hod a celé noci drvi hry 😨😨😨....to je All right 🙈tak ako prebieha vinsovanie u vás???pri rodine okolo 20 členov....v úzkom kontakte...je to muzova strana...... moja je menšia a absolútne sa dá korektné dohodnúť, prídu na čas, donesú veľké dary a ide to ako po masle....

rodinku, to

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
mon895
10. aug 2021

U nas ked niekto ide vinsovat a predtym bol pozvany ale nemohol prist tak uz sa nerobi neviem ake pohostenie. Chrumky (ak su doma) kava, nieco na pitie a hotovo ved sa nejdu najest ale zavinsovat dietatu co mozu aj bez chystania naokolo

luccija
10. aug 2021

Tak povedz, že ste sa dohodli vinsovat na chate.A ideál by bolo všetko zrušiť a sláviť len narodeniny

panelacikova
10. aug 2021

v prvom rade napíšem: ako si si zariadila, tak máš.... neviem, čo znamená "vinšovanie", mne sa to spája tak akurát s Vianocami a Veľkou nocou, ale ak ide o klasické blahoželania k rôznym typom sviatkov, tak platí moja prvá veta. no a čo sa týka napríklad nás, tak je to jednoduché. zavoláme si, poprajeme si cez telefón a vieme, že ak sa niekedy najbližšie stretneme (niekedy je to do mesiaca, inokedy aj o tri mesiace), tak si proste posedíme, dáme poldeci, pivo, víno, čo má kto rád, nejaké chlebíčky. neriešime okamžité vzájomné návštevy ani povinné návštevy, ani chaty, ani nič. proste kedy príde, vtedy je. už dávno máme dohodnuté, že ani dary, nič. jednoducho, keď máme chuť, stretneme sa a posedíme. to by ma šľak trafil, keby som mala sústavne riešiť to, čo ty. veď na nič iné by mi už ani čas neostal. ale toto sú veci, ktoré si musíš odkomunikovať s rodinou jedine ty sama alebo teda vy s mužom.

evkamotka
10. aug 2021

My sme zrusili vsetkych voci vsetkym a vsetky sviatky. Zostali len narodeniny detom (na meniny nie). A absolutne to tak staci. Nie kazdy to uplne prijal ale smola. Aj vianoce darceky. Dospeli si proste zagratuluju len v ramci svojej rodiny. Je nas vela a liezlo to do casu do penazi....

simca06022011
10. aug 2021

No tak u nas sa vinsuje telefonom 😂 oslavu robime cielene, planovane a vela ludi naraz. Navstevy, ze chcu prist a vidiet nas, vybavim hocikedy 😂 preziju aj bez nakupuj a vypekania a dokonca prepadovky ked robia tak si donesu aj kolac ku kave 😂

marzuz89
10. aug 2021

Robit meninovu oslavu "s pozvanim celej spolocnosti" mi osobne pride poriadne prehnane. Su to iba meniny, v tom pripade si sice vsetci gratulujeme v dany den (telefonat, sms..), ale osobne s nejakou naozaj drobnostou si zagratulujeme pri najblizsej naplanovanej navsteve. Narodeniny pozyvame na konkretny den, ked to nevyhovuje viacerym, vyberieme taky termin, aby mohli vsetci. Ale hlavne, rada pohostim, neberiem to ako zataz, ved upiect kolacik, pripravit zopar jednohubiek a zaliat kavu, to je najmenej 🙂 ak by sa mi mali navstevy pozyvat takto jedna cez druhu, slusne by som vysvetlila, ze mame program, a dohodla by som iny datum

marcellka32
10. aug 2021

Ale oni vedia, že ty to všetko dovolíš, preto to robia, daj rázne stop, zadas termín kedy všetci prídu, ak niekto nepríde náhradný termín sa nekoná...

deti95060810
10. aug 2021

ako zomrela moja mama všetko sa zmenilo. zrušili sa všetky sviatky - otec o tom nemá ani prehľad ani náladu po strate svojej polovičky... každý si oslavuje doma so svojimi deťmi... Liezlo to do peňazí, času ...a nie každému sa zavďačíš darom, pohostením, témou pri káve a pod. hlúposťami....
A v tvojom prípade poviem nemám čas, nie sme doma, máme svoj program - ideme s deťmi na výlet , oslava už bola... Dovi

snehulak77
10. aug 2021

Neoslavujeme narodeniny ani meniny. S rodinou sa stretávame, keď máme čas a náladu. Vopred sa dohodneme. Vzťahy mame pekne. Nevidím dôvod oslavovať sviatky a dávať si dary ako na povel...

mpg
10. aug 2021

@deti95060810 My sme tiež robili oslavu narodenín len jeden deň (obyčajne sobotu) a kto neprišiel, tak nabudúce. Ale dobre je to obmedziť, robili sme len deťom a my len také napr. päťdesiatku.

snowflake07
10. aug 2021

Vinšovat?Už keď, tak gratulovať.To sa s tým vinšovanim až ťažko číta.

mandarinka555
10. aug 2021

Prečo si zamieňaš blaholežanie s vinšovaním ? Sú to úplne odlišné termíny ☹

tncka
10. aug 2021

Neriesime. Zagratuluju nam ked sme my u nich na navsteve. Ja rodicom a svokre tiez v den sviatku a hotovo. Ziadne velke pozyvacky a gratulacie. Jedina velka oslava byva na narodky mojej dcery,ale to vedia ze bude torta,termin maju mesiac vopred a zidu sa vsetci u nas. No co som uz ozaj aby som kazdu chvilu chystala pre 2-3 ludi co sa doma nudia? Alebo ked uz uplne vynimocne ozaj nevyjde oslava,stretneme sa v restike,decka sa vyhraju vonku na hojdackach a preliezkach pri restike,zaplatim a dovi.

simca_13
10. aug 2021

A prečo im to presne takto nepovieš? Povedz, že nemáš kedy, že máte iné veci, že bude lepšie keď to presuniete, je lepšie to takto na rovinu a potom sviatky spájať. My sme si už s niektorými aj prestali vinšovať, dary kupovať, stačí keď si spomenieme, zavoláme, stretneme sa.

zuvelyn
10. aug 2021

Nechodíme si vinsovat 🤣 stretávame sa často, nikdy nechystáme žiadne pohostenie (kávu varí ten kto kto ma na ňu najväčšiu chuť 😅) ak ma niekto akurát sviatok donesie fľašku vína alebo kvet, neriešime vobec žiadne gratulácie. Po dlhšom čase sme mali menšiu oslavu ked mal syn prvy rok a na dlhú dobu to bude posledná organizovaná akcia.

evica17
10. aug 2021

Svagrina tak mala, ze ku.nim sa na meniny, narodeniny a vianoce vzdy chodilo a gratulocalo, kupovali darceky. A bolo to dost, lebo.oni su velka rodina, viac deti. A ja som na take nebola zvyknuta. No a prisla korona a bolo po oslavach, teda ja som na ne odmietla chodit kedze bol lockdown a akosi sme s muzom od toho upustili a je nam tak lepsie, ze ideme na navstevu ked chceme my a oni pridu ked chcu a nemusim rozmyslat co komu kupit alebo co pripravit. Ale ked boli prve vianoce , este pred koronou, a mali sme ist k svagrinej po veceri, tak svagrina povedala, asi zo slusnosti, ze netreba ziadne darceky kupovat. Tak sme nic nekupili a oni hej, a potom uz aj oni od toho na dalsi rok upustili a nic nam nekupovali. Ale ist k nim sme aj tak museli, no teraz to bude uz ine kedzw mame dieta a nebudem s nim na vianoce chodit po navstevach, budem chciet aby sa vyhral doma s hrackami ktore doatane a nie cestovat hore dole

kkovacovak
10. aug 2021

Ani som to nedočítala lebo je to veľmi svojsky napísané 😄 ale u nás si oslavy spájame dokopy. Sme veľká rodina a logisticky ani nie je možné to zosúladiť ak by sme mali oslavovať po jednom. Vždy sa zídeme v období kedy má viac ľudí spolu narodky a meniny (cca obdobie 2-3mes). Nič si nekupujeme lebo je hlúposť dať niekomu napr fľašu a on ti vráti fľašu naspäť lebo aj ty máš zrovna narodky. Dohodneme sa kto aké jedlo/pitie zabezpečí a vybavené. Jedine deťom si dávame po 10e. Ak by mi niekto volal v pondelok že mi príde v utorok gratulovať tak ho pošlem kade ľahšie. Takéto veci sa u nás plánujú dopredu keďže sme všetci pracujúci ľudia a hostiť každého po jednom je hovadina. Ale aké ste si určili pravidlá, také máte. Normálne všetkým pošli info kedy ako sa oslavuje, zhodnite sa na dátume a ak niekto nepríde má smolu.

21anjelik19
10. aug 2021

My sme sa s manželom dohodli....oslavy robíme len keď je vo veku v čísle na konci 5 alebo 0 ...tak ako u nás tak aj u deti to bude tak a u detí ešte aj prvý rôčik života ....pozvaní budú len na krstiny, prvé sväté prijímania, birmovky, svadby a inakšie oslavy nerobíme.... a ked chcu prist zagratulovat v iný vek alebo prist len tak na navstevu tak sa dohdonem termin kedy budeme moct a nie dnes pridem ....dohafuje sa aspon tyzden vipred....a urcite nebudem chystat hody ale dam čipsy keksy chlebicky alebo kolac a to je vsetko (mimo osláv) ....toto su nase plany buducnosti kedze sme este zacinajuca mlada rodinka .....ale nebudem zo seba robit otroka ...😊

marcela64
13. aug 2021

Zvykneme oslavy a gratulácie spájať. v rodine to máme tak, že väčšina sviatkov, či meniny alebo narodeniny máme skoro po sebe. Keby mám chodiť pomaly každý víkend niekomu gratulovať, asi by som ošedivela