Nechceme byť využívaní. Ako slušne odmietnuť byť krstnými rodičmi?
Ako slusne odmietnut byt krstnymi rodicmi? Je to velmi delikatne kedze ide o blizku rodinu a nechceme sa s muzom v tomto smere angazovat. Sme krstnymi uz jednemu ich dietatu ktore ani poriadne nevidame a hlavne svagrina sa extremne vyhyba navstevam. Okrem narodenim menin a vsetkych prilezitosti pri ktorych sa ocakavaju hlavne financne dary. Nase deti od nich dostavaju dary za max.20 eur aj to sa obcas na ne zabudne. Od nas sa ocakava viac kedze viac zarabame. My to ale nechceme. Ide hlavne o to, ze odmietaju (dovod sa vzdy najde) sa s nami stretavat okrem spominanych sviatkov.
@mamamasama radi nás nemajú lebo by sa k nám takto nespravili. Dary dávame dobrovoľne a aj švagriná veľakrát ukáže že čo chce. A ich dieťa nás ma rado a veľakrát sa pýta prečo k ním nejdeme. A keď prídeme tak ledva čakajú kedy odídeme. To človek vycíti. My sa stretávame len kvôli krsnatu ktoré mame radi a aj ono nás.
Myslela som, ze byt krstnymi rodicmi obnasa okrem cirkevnych zalezitosti najma to, ze keby sa rodicom nieco stalo, postaraju sa o deti. Je preto dolezite, budovat si vztah s krstniatkami - nie je to o daroch, ani navstevach, ale o spolocne stravenom case. Mozete brat deti k vam sa pohrat, na vylety, sportovat. My sme si s krstnymi navzajom nikdy nedavali bombasticke dary, len drobnosti, zato sme sa navstevovali na sviatky, i mimo nich. Na Vianoce sme mali dohodu, ze si navzajom nic nekupujeme, iba sme sa stretli, pohostili, zabavili. Mam s nimi pekny vztah aj teraz v dospelosti, rovnako aj s ich detmi.
A to si sa ich nikdy priamo neopytala prečo sa s deťmi nestretavate? Keď aj vy máte deti aj oni, tak by som sa pýtala prečo nechcú vytvárať vzťahy medzi deťmi?
No a ku krstu - normálne povedať pravdu, pokiaľ budeš slušne formulovať vety aj pravda vyznie slušne.. či sa urazzia alebo nie, ti asi môže byť jedno keď máte vzťahy tak divne nastavené..
Mna velmi prekvapuje kolko je tu kazdy den tem v podstate s rovnakou podstatov a to je neschopnost vykomunikovat otvorene co chce/nechcem. Ved im normalne povedzte s muzom to co pises tu a preco by si teda asi mali radsej vybrat inych krstnych rodicov 🤷🏼♀️
@jana_eyre_2 ale spýtala. Lenže oni nie sú schopní priamo komunikovať. Povedia že aby sme prišli na návštevu a potom neotvoria dvere alebo sa správajú ako by sme boli na obtiaž. Keď sa priamo opýtam tak povedia že si namyslam… tak ale čo si mám myslieť keď pozvú nás a neotvoria, tak odišli sme …a to nie raz bolo. A keď ich my pozveme tak neprídu alebo prídu len vtedy keď švagriná chce niečo obzerať u nás. Od nás sa očakáva že budeme krstní tak je to zaužívané v našej rodine. Takže neviem ako to zoberú, lebo tam je tlak zo strany starých rodičov. Švagriná by sa aj potešila keby sme odmietli. Ona napríklad sa s nami ani nebaví keď sa stretneme u rodičov alebo iných príbuzných na návšteve. Iba keď mám niečo nove alebo nejakú novinku v živote tak sa vypytuje. Inak nás ma u riti, s prepáčením. Jej slova len z iného zdroja😇
Tak by som to povedala priamo starým rodičom a pravdivo.. načo byť krstným rodičom, keď sa s tebou ani švagriná nebaví.. musí to byť nepríjemne..
@jana_eyre_2 tak oni to vedia aj vidia. Je to cele veľmi nepríjemne lebo oni stále dúfajú že sa niečo zmení. Ale ona je zlý a zákerný človek. A takí sa nemenia. Ona tak bola vychovaná ze peniaze sú na prvom mieste a podľa toho aj ľudí berie.
Toto nejako slušne neodmietnes, veď píšeš, že sa s nimi nedá komunikovať. Len by som povedala nie - nikomu vysvetlenie nedlzis. Prečo nie? Lebo nie.
Mňa by zaujímalo, čo v prípade smrti tých rodičov. Jedno dieta pôjde vám a druhé niekomu inému, či to v tom prípade máte sa ako krstní nejak dohodnúť? Viem, že rozhoduje súd, ale aj tak uvažujem
A mna napríklad zaujíma, že keby ste neboli krstný a budete naďalej chodiť gratulovat tak co? Krsniatku kúpite dar drahy lebo to očakávaju a tomu druhemu dieťaťu len drobnosť? Ja neviem ale nepodporujem robiť rozdiely v deťoch.. Ja som krstna mama 2 detom, sama mam dve deti ale co sa tyka sviatkov alebo nejakych spolocnych stretnutí nerobim rozdiely medzi svojimi a krstnými detmi. A to su deti z mužovej strany. Rovnako keby sme neboli krstný druhému dieťaťu, aj tak by sme sa rovnako správali ci sme alebo nie... Ako aj oni su krstný synovi ale dcere uz je muziv druhy brat s priatelkoi a tiez nerobia rozdiely.. Kuouje sa rovanko kolko kto uzna za vhodne
ja som tiež mala byť krstná a situácia podobná. Že potrebujú krstnú iba ,,naoko,, že žiadne stretávania sa nebudú. Žiadne rodinkárčenie. Tak som povedala, že rada by som bola krstná, ale žaiľ, ako krstnej by mi to nedalo, nezaujímať sa o krstnú dcéru, nestretávať sa, tak ak to chcú takto, žiaľ, musím odmietnuť. Pochopili. Stretávame sa, ale veľmi málo, a mne by to vadilo nemať kontakt s krstnou dcérou.
Mame 3deti. A vsetky maju tych istych krstnych. Vzdy som im ale prizvukovala ze nechcem aby to brali ako sponzorstvo. Naopak.
Proste chcem aby to ozaj bolo o tom aki su to pre mna vzacni ludia.
No ale u nas je to skor opacne. Ze sme teraz od seba dost daleko a vidime sa pomenej.
Tuto tvoju situaciu ale tiez chapem a ako nie v zlom. Ak by som toto mala mat ako dospela rovno poviem-je mi luto ale nie. Ved ani s tym prvym nam neumoznite sa stretavat tak ako by sme chceli.
Pripadne nech oni sa vyjadria ze preco chcu znovu vas… ked… je ten pristup z ich strany taky aky je.

@h2 áno. Pozvaní. Nepozvaní prídu len oni k nám aj mimo pozvania a to hlavne keď mame niečo nove a švagriná to chce vidieť. To sa normálne sama pozve. 🤦♀️ teraz to už nerobia lebo pri poslednej návšteve mi začala liezť do skriniek v kuchyni a pozerať čo kde mám. Tak to sa mi nepáčilo, lebo ja to u nikoho nerobím. Celkovo ona sa strašne porovnáva s nami a potom svojmu mužovi pili uši.