icon

Neviem sa dočkať Vianoc. Cítite to tiež?

19. dec 2023

Aj vy to tak máte? Pri deťoch zažívam znovu to čaro. Neviem sa dočkať až si budú rozbalovať darčeky. Najradšej by som im to všetko dala už teraz. Úplne sa cítim ako to 7r dievčatko ktoré rátalo koľko krát sa ešte vyspí.
Milujem Vianoce

Strana
z2
katariiinkaa
19. dec 2023

@lubkovaandrejka prave preto je to tak že zo všetkého pár lyžíc a potom po oficiálnej “večeri” kedy každý otvára darčeky si už každý vezme to, čo má najradšej 😊

lubkovaandrejka
19. dec 2023

@katariiinkaa a tebe co z toho najviac chuti? Idem si vygooglit,co je to macanka a jucha, lebo toto som v zivote nepocula a zaujima ma to 🙂

katariiinkaa
19. dec 2023

@lubkovaandrejka jednoznačne babkina legendárna hrachova polievka (všetci sme ju skúšali robiť podľa jej receptu ale nikdy nebola taká ako ta jej 😅) a potom klasika pirohy. Uecite si pozri, je to zaujímavé. Väčšinou to sú lacné jedla, keďže prababka veľa peňazí nikdy nemali, fungovali z toho čo bolo a čo sa dalo doma dopestovat. Budúci rok oslavuje prababka okrúhliny a minule sa pochválila že narátala cez 220 hostí 😂

lubkovaandrejka
19. dec 2023

@katariiinkaa inak s receptami je to sranda,ze aj ked dvaja ludia robia ten isty recept vacsinou to chuti u kazdeho inak :D ta hrachova polievka znie fajn. Mne sa pacila aj macanka podla fotiek na googli, ked je to z hub. A kolko bude mat prababka rokov??? Skvele,ze ma tolko kontaktov a nedrzi sa mimo spolocenskeho vyzitia. Paci sa mi to 🙂

xckaret
19. dec 2023

Som naozaj smutna z tychto prispevkoch ( okrem jednej prispievatelky). Ako vsetky musite pretrpiet Vianoce. Ale ani jeden prispevok neopomenul podstatu vianoc.

lubkovaandrejka
19. dec 2023

@xckaret ale no. 🙂 najde sa nas tu urcite viac, ktore Vianoce mame rady a aj napriek tomu,ze nemame taku druznu rodinu ako katariinka, aj tak sa stretneme spolu pri jednom stole a tesime sa, ze spolu mozme byt. ;)

xckaret
19. dec 2023

@lubkovaandrejka
Co nenavim okolo vianoc je komercia a reklamy, ked pocujem KAUFLAND a Brychtovu je mi zle.

annm81
19. dec 2023

@xckaret Asi sa treba zmieriť s tým, že Vianoce dávno prestali byť kresťanským sviatkom. Tak ako si kedysi sprivatizovali kresťania oslavu zimného slnovratu, tak sa Vianoce stali omnoh viac kultúrnym ako náboženským sviatkom. Ťažko sa dá očakávať niečo iné, keď počty veriacich neustále klesajú.

zuzanka.zuzu
19. dec 2023

nie, najradšej by som sa zbalila ako muž autorky z inej témy, ktorý chodí kdesi do ázie na mesiac preč do tepla a donesie odtiaľ hromadu peňazí... potom by sme ich so synom a manželom v novoročných výpredajoch minuli 😀

dupinka
19. dec 2023

@katariiinkaa mačanku máte s kapustnou šťavou alebo takú krémovú? Lebo ja od mamky máme rusínsky zvyk takú omáčku s hubami a vajíčkom
Tiež som pôvodom vychodniarka, šarišské -rusínske korene, manžel zase Zemplín, tak sme si zmixovali menu, čo sa nám páčilo.
Takže si u nás, na západnom Slovensku, robíme okrem jabĺčka, cesnaku s chlebom, oplatky s medom, bobaľky (opekané s makom), hubovú mačanku, kapustnicu a rybu so šalátom.

Nie je toho veľa, jedavame zopár lyžíc z každého.
Mám rada Vianoce - pre tie vône, pohodu, koledy. A vediem k tomu aj našich synov. Nech nevnímajú tieto sviatky cez materiálne veci.
Neznášam davy ľudí v obchode, keď kupujú aj to, čo nezjedia, len aby to proste bolo.

jessica6
19. dec 2023

@barbora0308 samozrejme su aj vynimky..ale uznaj, tolko ludi pretrpi Vianoce, ved to sa s ludmi, ktorych mas rada ani neda ze pretrpiet a ani sa nemusime pretvarovat, ze sa mame radi..a ak ano, potom sa im necudujem, ze Vianoce nemusia..

katariiinkaa
19. dec 2023

@dupinka mačanku krémovú 😊 nie je to moje obľúbené jedlo, ale na Vianoce si pár lyžíc dam.

xckaret
20. dec 2023

@dupinka bobalky zboznujem

maryetta
20. dec 2023

Nieeeee. Ja neviem ale roky sa tesim kedy uz bude po sviatkoch. Neviem pre mna je to skor zhon. Vsetci doma. Vkuse v pohybe. 🙈 a tym ze som 3tyzdne do porodu tak…. Ozaj nech uz je 8.1. 😂

alazala
20. dec 2023

My sme ateisti a Vianoce máme veľmi radi! Všetci sa stretneme, vypekáme, varíme si, rada vymýšľam vianočnú výzdobu a slávnostné prestieranie. Dáme si malé darčeky , počúvame hudbu, pozeráme filmy, prechádzky … super pohoda . Prípravy nepreháňam, reklamy nepozerám . Za mňa je to krásny rodinný sviatok . (A pravý význam Vianoc je pohanský - čo si budeme nahovárať - kresťania si prispôsobili 😉)

Strana
z2