icon

Obnovenie manželského sľubu na 10. výročie svadby

pivonka07
5. mar 2022

Ahojte, chcela by som sa opýtať na váš názor, alebo skúsenosť (pokiaľ to už niektorá z vás absolvovala) na obnovu manželských sľubov na niektoré výročie svadby (napr. na 10. výročie), vo forme nejakého obradu v kostole a oslavy, niečo ako na svadbe ale v menšom prevedení.
Čo si o tom myslíte, robieva sa to, resp. plánujete to?
Vďaka za názory

Strana
z2
dkadar220
12. júl 2023

Rada by som pri tejto príležitosti napísala do tohto fóra, aj keď už asi "po funuse", že je úžasné, keď si ľudia chcú obnoviť manželské sľuby či už v kostole alebo "civilne", či je to okruhle vyrocie alebo len take obycajne, či je to iba vo dvojici alebo s rodinou aj deťmi. Príjemné chvíle si treba aktívne vytvárať a vzťahy utužovať. Ak obnovenie manželských sľubov by malo byť tiež jednou z takýchto príležitostí tak prečo nie? Nemám bohužiaľ skúsenosť s cirkevnou obnovou, no viem, že podobné obrady v menšom i väčšom sa robia bežne , na rôznych miestach - na horách, na lodi, na turisticky atraktívnych ale aj na odľahlých miestach. Záleží vždy na dvojici ako sa dohodnú alebo ako to jeden z dvojice naplánuje ako prekvapenie pre druhého.

bellovag
20. aug 2023

Ak Boh dá, tak v roku 2029 budeme spolu 20 rokov...budem mať 48 a manžel 52 rokov🙂 Plánujeme obnovu manželských sľubov v ruinách kostolíka v dedinke, kde žijeme so všetkým čo k tomu patrí 🙂 Svadobné šaty, jasné, že primerané okolnostiam a hostinu pre širokú rodinu a kamarátov 🙂 A potom svadobnú cestu 🙂 Verím, dúfam, že nám to vyjde 🙂

adka176
20. aug 2023

Logicky mi príde lepšie si obnoviť sľuby po 10 rokoch ako po 50 - 70 rokoch... načo by mi už len bolo v 70 rokoch si s manželom obnovovať sľuby, keď už sme tak dlho vydržali ....tak už by som to nepovažovala za nejaké výnimočné v 70 ke, ale po 10 rokoch mi to príde celkom logické.... veď najväčšie nástrahy číhajú na manželov práve po pár rokoch manželstva kedy už opadne zamilovanosť.... a neviem nooo ale veľkú oslavu by som asi nerobila.... skôr mi to príde ako také vyťahovanie sa pred ľuďmi....ak mám niekomu niečo sľúbiť tak to môže byť slávnosť pre nás dvoch (prípadne deti) na peknom mieste v príjemnej atmosfére, ale aby z toho bola druhá svadba sa mi zdá prehnané....ale samozrejme každý to môže cítiť inak....

Strana
z2