Organizovanie svadby s dieťaťom

20. jan 2024

Ahojte,
Bábätko je už na ceste a keďže som sa nechcela vydávať tehotná svadbu sme odložili na neskôr.
Mame však dilemu, ci ju spraviť co najskôr keď sa mala narodí, alebo keď bude už behať, pripadne bude už staršia ? Zatiaľ chceme jún, vtedy bude mať 1 rok 2 mesiace. Co myslite?
Odhliadnuc od individuality každého dieťaťa, hľadám nejaké univerzálne odporúčania alebo vaše skúsenosti kedy je najlepšie to zorganizovať, keďže tieto veci predsa len treba zariadiť v predstihu. 😊 (svadba štandardná, stredná cca 60 ľudí)

kitycat
20. jan 2024

Ja som sa vydavala tejotna a som za to velmi rada. My sme uz boli zasnubeni, aj miesto sme mali vybrate a cielene sme sa zacali snazit.

Svadba bola o nas dvoch a nemuseli sme riesit kde je male, ci je spokojne, prebalovat pokakane plienky v svadobnych satach (?), skratka to bolo o nas dvoch.
Mali sme krasnu svadbu na malom statku, takto s dietatom by sme uz riesili len malu svadbu na urade lebo ved babatko potrebuje kocik, vajicko, rastucu stolicku a ktovie co este 😂
Kym sa ti po porode stiahne brucho tie chvilu potrva, ak teda nie si od prirody krasne stihla a od stvrtejo mesiaca timpravdepodobne vypadne polovica vlasov...

No ja by som povedala, vezmite sa cim skor

nevenka
20. jan 2024

@kitycat ako matka 4 deti, davam Ti za pravdu. Uz len ked ideme na nejaku svadbu niekomu inemu, musis roesi xy veci, nie este vlastnu. Drblo mi ma...😅. Naozaj radsej sa vydavat tehotna.

uriva
20. jan 2024

Ja som bola na svadbe ako hosť, kde mali malé bábo cca do pol roka - no, nevesta si nič neužila. nonstop buď dojčila alebo išla uspávať, potom zas bola unavená. Za celú svadbu som ju videla asi 20 minút (obrad nerátam), dala jeden tanec s novomanželom a viac nič. Manžel tiež jej buď pomáhal alebo kočíkoval, prípadne niekto z rodiny - no, podľa mňa toto nebolo dobre, skôr len stres, aj na obrade.
Ak teda nie tehotná (inak som bola na troch svadbách, kde boli nevesty tehotné a bavili sa neskutočne), tak potom až tak naozaj, keď bude väčšie, rok-dva, ideálne 2,5 roka, to je bábo úplný parťák.
Zvládnuť sa ale dá všetko, zas odkladať to tiež neviem xy rokov či je úplne dobré tak dlho.

slavomira236
20. jan 2024

Jaby som sla ma urad a hotovo..naco hostinu a potom riesit len babatko.

k47
20. jan 2024

Ked si to predstavim podla nasho dietata, 1r 2m je fajn, iba co date tichsie hudbu alebo oddeleny parket a mozno budes musiet ist uspavat. S novorodencom by som do toho nesla.
Tou dobou uz pravdepodobne budete mat ustalene, kto vam ju obcas strazi. U nas by napriklad svokra bola ochotna sa pocas toho vecera starat o dieta, kym my sa bavime. A ked si popyta mamu, tak budes po ruke. Verim, ze z tych 60 ludi sa najde niekto iny na prebalovanie nez nevesta 😄.

yoxinka
20. jan 2024

Po skúsenosti s mojou svadbou s pomáhaním na svatbách kamošiek a s mojimi troma deťmi by som sa radšej vydávala tehotná 🤪. Jedna kamoška sa vydávala v 4. mesiaci, jedna v 8.mesiaci a brutálne si to užili. Keď chceš silou mocou až po narodení, tak počkať, kým bude bábo väčšie (2,5 a viac rokov, za mňa) a dať ho niekomu, kto sa mu bude celú svadbu na 100% venovať, aby si ty mala kľud. Moje deti, keď mali 1 rok a 2 mesiace boli ešte kojené, bolo ich treba uspávať, v noci sa budili celkom dosť. Mňa by drblo riešiť vlastnú svadbu s ročným dieťaťom.

heidy222
20. jan 2024

Ja som mala svadbu s 1 rocnym dieťatom a 70 ľuďmi a neodporúčam 😊 kebyzr sa mám znova rozhodnúť tak malú svadbu

januska12323
20. jan 2024

Radšej tehotná a poprípade si sadnúť a oddychovať ako riešiť mini dieťa. Keď nechceš tehotná tak potom až o pár rokov, určite nie s novorodencom takú veľkú svadbu. Bola som na svadbe kde bolo pár mesačné dieťa z blízkej rodiny nevesty a jej rodina z obradu veľa nemala. Bábo stále plakalo, nechcelo byť na rukách, musíš zabávať...

banalu
20. jan 2024

My sme mali len party ked mala nasa 10 mesiacov, a mala mat pestunku, ktora by s nou bola na izbe alebo v zahrade hotela, proste by sa o nu strala mimo velkeho diania. Ta nam vsak padla par dni pred party kvoli chorobe... prvu hodinu teda bola s mojou mamou a potom cely cas na mne v nosici. Nechcela ist k nikomu. Takze prve tanecne kolo som roztancovala s nou, aj tortu sme s nou nakrajali. Mala protihlukove sluchadla.
Nakoniec zaspala na izbe a celu noc ju strazili svokrovci, napisali mi ked sa mrvila a ked jej trebalo zarobit flasu. Nastastie, jej stacila flasa a spala dalej.
Celu svadbu si neviem predstavit, najlepsie by bolo nechat ju mimo diania s niekym koho mala pozna, na koho je zvyknuta. Bolo tam vela ludi, cudzie prostredie, kazdy sa jej chcel prihovarat, pohladit.... bola z toho nervozna, nechcela spat atd... nechcela byt s nikym len so mnou 🤷‍♀️
Brali sme sa ked som bola na prelome 1-2 trimestra a skoro som zaspala na stole o 9tej vecer, lebo som byvala hrozne unavena... takze velku svadbu by som asi prespala ako tehotna 😂
Kazdopadne po party som sama zhodnotila, ze chapem, preco by si mala mat deti az po svadbe 😀
Ale ako si pisala, mozno to prave vam dobre vypali 😀

miimss
20. jan 2024

My sme tiež chceli svadbu až keď sa dieťa narodí, no dieťa bude mať v marci dva roky a svadbu sme ani nezačali plánovať 😂 boli sme akurát na svadbe keď malá rok a 4 mesiace a teda nič som si neužila a to som bola hosť nie nevesta... V takom veku spí dieťa väčšinou dva krát do dňa... K tomu keď sa pridá že nechce v kočiari ale len v posteli o problém viac .... Keď dojčiš tak uspavat budeš výlučne ty.... Budeš z toho celého nervózna.... A v noci tiež keď nebude dobre spať lebo napr zuby.... Každú hodinu/dve hore.... No po pravde teraz by som sa isto vydávala radšej tehotná. Poprípade fakt ešte v tých prvých troch mesiacoch, kedy babo len v podstate spí a papa, kaká, a môže ho mať hocikto na rukách.

svetlonos
20. jan 2024

Ahoj,
bola som hosť na svadbe uz v 35 týždni. Uzasne som sa bavila do 3tej rána. Potom ako muž odisiel o deviatej s nasim 3rocnym spať. Maly bol ako neriadena strela a to vstaval rano o pol piatej - bez obedneho spánku.
Pri predstave, ze by som na vlastnej svadbe mala striehnut na neho, sa vydam za 10 minut na urade. Deti vo veku o ktorom pises su neustale v pohybe, takze zo svadby nebudes mat nic asi.
Vydavala som sa v 6 mesiaci a bolo to super. Mali sme 2 svedkov, s ktorymi sme den pred tym boli na veceru, potom obrad, vylet po meste a sup let domov. Úžasné.
Aj ak chces vacsiu svadbu, pokojne radsej ako tehotna, pokial nemas vazne problémy.

ailiba
20. jan 2024

Ja som tiez za, radsej tehotna sa vydavat, ako s malym babom. Boli sme na svadbe s dietatom (nie nasej) a stale sme len babo riesili. Ked nie tehotna, tak aspon tak 2,5 - 3 rocne dieta. Ale poverit niekoho, kto sa bude starat a pomahat.

pettom19
20. jan 2024

Ked si predstavim mojho 1,5 rocneho - ciste tornado, ani za svet by som nechcela riesit vlastnu svadbu 😄. Ja by som povedala tak, ze bud len mala svadba na urade, max ist potom na obed/veceru s par blizkymi a potom domov, alebo pockat do tych 2,5-3 rokov, ked uz bude dieta uvedomelejsie. Ja som sice s rocnym bola na svadbe len ako host, ale vydrzali sme ledva hodinu a pol a museli sme odísť. Ja som zo svadby nemala nic.

betulinka1
20. jan 2024

Bola som na par svadbach, kde uplne mali dieta novomanželia ale otras. Podla mna si to neužili vobec. Minuly rok sme boli, kde ich mala mala 7 rokov a to uz bolo v pohode. Ale ja to vnímam ako hosť a co som vnímala ako stale riesili dieta. Ako naschval deti nespolupracovali a nechceli byt ani so starými rodicmi. To som si povedala, ze urcite by som svadbu nerobila s malymi detmi do 3 rokov, max obrad, obed a hotovo. A bola som na svadbach, kde boli tehotné a tie sa veru zabávali do rana. Sesterka uz bola v 8 mesiaci ale nic jej nebránilo zábave. Ked si sadla a vyložila nohy, tak aspon za nou každý chodil a pokecal si s nou. A teda s tym velkym bruchom vo svadobných vsatach pre tehulky bola krasna.

elis248
20. jan 2024

Ja som sa vydávala s 10m bábenom. Iba krátko na úrade, zopár ľudí a doma obed, kvôli covid opatreniam. Počas 15 min obradu sedel vpredu s mojou mamou. A doma sa pokecalo, na striedačku sa so synčekom každý zahral a bolo fajn. Úplne to stačilo.

rorino
20. jan 2024

My sme mali svadbu,keď mal syn dva roky,a bol to úžasný zážitok,každému to odporúčam.Az na syna,ktorý mi doteraz vykrikuje(v rámci srandy),že prečo sme sa nezobrali,keď bol starší,že si malo z toho pamätá😂

lydion20
20. jan 2024

Ja som sa vydávala minulý rok, dcéra mala rok aj 5 mesiacov zvládla to perfektne, večer ju vzala sestra uspať o pol9 a do rána spala doma , skúšali sme aj tie slúchadlá a uspavat na sále ale nechcela

lydion20
20. jan 2024

A tehotná by som sa nevydávala , bola som kamoške tehotná na svadbe v 5 mesiaci a nemohla som ani tancovať nevládala som

alchemilkazltozelena
20. jan 2024

Ja som sa vydávala keď mala dcéra 3 mesiace a za mna odporúčam.. urobili sme rovno aj krst a mali sme 2v1... Nikdy by som sa nevydávala tehotná, aby si všetci hovorili že len preto sa berieme že som v tom 🤣

cervenaruza123
20. jan 2024

Ja by som asi tiez pockala, kym dieta vyrastie, ked uz chces s dietatom. Nikdy nevies co prave bude. Mozno bude mat kto strazit, ale moze dieta prave v ten den chciet byt len s tebou a bude zle spat a vyzadovat specificke podmienky. A ked sa nieco chysta v rodine, dieta nervozitu citi. Mne moja mala vzdy ochorie just vtedy, ked sa nieco deje, v strese je aj imunita slabsia. V strese zle spi, place, vystraja. Alebo vyzera byt fajn a uprostred noci zrazu horucky 39 a clovek netusi z coho. No a ked ti dieta zacne horuckovat, nechat ho cely den same, lebo sa vydavas, to nie je len tak. A ako nevesta predpokladam budes mat rano kadernicku, kozmeticku... Ako mala sanca ze prave vtedy dieta ochorie, ale ako vravim, moja mala ochorie vzdy vtedy, ked sa niekde chystame. A svadba sa len tak lahko presunut neda. A vlastna svadba sa vynechat neda vobec.