Originálne tipy na darček ku krstu pre dievča
Ahojte, idem za krstnú mamu dievčatku 9 ročnému a rozmýšľam nad darom. Určite nechcem dávať peniaze ani nič čo sa dá speňažiť ( zlato, elektronika...). Čo také by som mohla darovať? Napadli mi nejaké pekné šaty +kniha. Čo také by som ešte mohla kúpiť?
Sebe daruj takt...
@dadis máš pravdu, 500€ do obálky nech môže otčim nahádzať do automatu alebo do drog bude taktnejšie..
Predplat na cely rok jazykovy kurz alebo iny kruzok, ktory by slecnu potesil, tanecna, plavanie, kurz lyzovania, co by si zelala, mozno letny tabor
@dadis máš pravdu, 500€ do obálky nech môže otčim nahádzať do automatu alebo do drog bude taktnejšie..
@anonym_autor Ved dar davas dietatu..ked jej kupis retiazku s krizikom/nausnice do 100 eur, tak hadam sa mu nebude chciet to nosit do zalozne.. s panom sa nechce jej mama rozlucit?
9r to uz bude mat spojene aj s 1.sv ci? Ak ano dala by som modlitebnu knizku, ruzenec aj ked aj to sa da spenazit. Kytica by mala asi najmensi uspech na spenazenie alebo alebo cokolada. Pripadne pozvi ju na obed, zmrzlinu daj jej poukazku napr do DMky, kup pomadu...
Založiť jej nejaky investičný účet, kde nebude mať dotyčný prístup?
Ako mame vediet, co za pripad zije s matkou dietata? Zaplat jej jazykovku
@anonym_autor Ved dar davas dietatu..ked jej kupis retiazku s krizikom/nausnice do 100 eur, tak hadam sa mu nebude chciet to nosit do zalozne.. s panom sa nechce jej mama rozlucit?
@dadis je to zavislak, takže bude sa mu chcieť ..
Je začiatok skolskeho roka, dohodni sa s dievctakom a s mamou, že je zaplatíš krúžok na cely rok podľa jej výberu
Alwbo jej kúp lístky do ZOO, záplat jej nejaký kurz ….
Ak matka žije s nejakym kretenom tak nič vecne, lebo to sa ľahko a rýchlo preda
S tymi kruzkami sa mi to paci...take dievcatko, chudatko, nech je co najviac mimo dosah takeho kretena
9r to uz bude mat spojene aj s 1.sv ci? Ak ano dala by som modlitebnu knizku, ruzenec aj ked aj to sa da spenazit. Kytica by mala asi najmensi uspech na spenazenie alebo alebo cokolada. Pripadne pozvi ju na obed, zmrzlinu daj jej poukazku napr do DMky, kup pomadu...
@dadis to si píš ,že bude ! Kočík čo som pre mladšieho syna darovala predal za 20€ na internete.
@viestta nemusíš všetko vedieť, stačí zbytočne nerýpať. Ľudia majú na svoje konanie väčšinou dôvod, či si myslíš, že som hovädo chamtivé alebo aký mám dôvod nedarovať hodnotné dary?
@autumn1 nie, je to len krst, sme evanjelici, nemáme prijímanie. Ja by som chcela aj niečo čo jej zostane na pamiatku , ale ten tábor asi predplatím, máme tu v okolí biblický.
@dadis to si píš ,že bude ! Kočík čo som pre mladšieho syna darovala predal za 20€ na internete.
@viestta nemusíš všetko vedieť, stačí zbytočne nerýpať. Ľudia majú na svoje konanie väčšinou dôvod, či si myslíš, že som hovädo chamtivé alebo aký mám dôvod nedarovať hodnotné dary?
@autumn1 nie, je to len krst, sme evanjelici, nemáme prijímanie. Ja by som chcela aj niečo čo jej zostane na pamiatku , ale ten tábor asi predplatím, máme tu v okolí biblický.
@anonym_autor ja si nemyslim nic, ja som len reagovala na to aky si sa obula do tych, ktore tvoje dovody nechapali...
@anonym_autor vezmi ju niekde na výlet na dva dni, čo sa jej páči a bude len pre ňu.
Mozno aj nejaky pobyt na vikend pre nu a mamu, co su detske hotely/animacie pre rozne vekove skupiny. Pochybujem, ze maju príležitosť ist preč z domu
Alebo ten kruzok je fajn napad, to bude myslieť na ine, mozno najde kamosov tam
Nejaky zazitok, koncert, kultura
Daj je rôzne poukážky, podľa toho vo ju baví...kozmetika - poukážka to DM, knihy - poukážka to kníhkupectva, zážitkové poukážka podľa záľub, do obchodu s oblečením, lístky do kina, na koncert... Vezmi ju niekedy na super obed a opýtaj sa, co by ju potešilo.
Daj je rôzne poukážky, podľa toho vo ju baví...kozmetika - poukážka to DM, knihy - poukážka to kníhkupectva, zážitkové poukážka podľa záľub, do obchodu s oblečením, lístky do kina, na koncert... Vezmi ju niekedy na super obed a opýtaj sa, co by ju potešilo.
@viestta takže keď sa niekto obuje len preto, že niečo nechápe je to v poriadku, ale keď niekto rovnako stupídne zareaguje naspäť je to problém?... Ale dosť o tomto som sem neprišla...
@summer23456 ju by potešila taká klasika mobil, ten často spomína, ale to sa bojím, že ho dlho mať nebude. Ešte som rozmýšľala nad výbavou do školy, ide do druhého ročníka.
@viestta takže keď sa niekto obuje len preto, že niečo nechápe je to v poriadku, ale keď niekto rovnako stupídne zareaguje naspäť je to problém?... Ale dosť o tomto som sem neprišla...
@summer23456 ju by potešila taká klasika mobil, ten často spomína, ale to sa bojím, že ho dlho mať nebude. Ešte som rozmýšľala nad výbavou do školy, ide do druhého ročníka.
@anonym_autor nie, nic nie je problem. Pochopila som tvoje dovody a poradila. Nemusis moju poznamku dalej rozoberat, nechcela som sa ta dotknut.
Ja by som jej zaplatila peckovy tabor/ tanecnu skoku....
9-rocna ide do 2. rocnika? a socialku na nich zavolat nechces?
@summer23456 poukážky sa dajú speňažiť, predať za polovičnú cenu na inzerát
Založiť jej nejaky investičný účet, kde nebude mať dotyčný prístup?
@13uzivatelka11 moja reč založiť nejaký učet , kde jej bude prispievať mesačne nejaku čiastku napr 10 alebo 20 eur možno viac podla toho ako sa krstná mama cíti. A dať jej to k 18 narodeninám. Zabezpečiť aby ta mala nemala k tomu pristup ani otec myslím k učtu.
@summer23456 poukážky sa dajú speňažiť, predať za polovičnú cenu na inzerát
@anonym_ed633f tak to snáď už takého blbca nenápadne...
Tak potom niečo zážitkové... Urob jej ručne robené poukážky s tým, že to pôjdeš vybrať... Napr kozmetiku,knihy,oblečenie,kino,koncert
@anonym_autor tak si to mohla napisat hned takto,vyhla by si sa komentu.
Zalozila by som jej ucet, na ktorom by som bola vylucnym disponentom ja …. A davala jej tam nejake € pri kazdej prilezitosti. A k tomu bejaky kurz alebo tabor. Hlavne prec od toho co ma doma, aby sa nepomamila. To, ze ma nezodpovednu matku, kt asi zobrala prvy vadny kus z autobudovej zastavky ju poznaci na cely zivot, nejake € sa jej ako strtovne zide. Jej matke by som darovala jednu ranu lopatou medzi oci … panbozko ju nespasi ked nema rozum.
@anonym_ed633f tak to snáď už takého blbca nenápadne...
Tak potom niečo zážitkové... Urob jej ručne robené poukážky s tým, že to pôjdeš vybrať... Napr kozmetiku,knihy,oblečenie,kino,koncert
@summer23456 u nás v rodine syn ukradol rodičom obrúčky, odniesol do záložne a peniaze nahádzal do automatu
matka nepodala trestné oznámenie na syna
9-rocna ide do 2. rocnika? a socialku na nich zavolat nechces?
@anonym_cde679 staci ze jej zle vychadzaju roky a mala aj odklad
@dadis by si sa čudovala. Môj brat zobral všetko čo moje dostali deti ku krstu aby speňažil. Náušnice , retiazky zlato aj striebro. A to sme boli iba na tri dni preč z domu. Šlohol kľúče od mamy potom vrátil na miesto
@anonym_autor Kúpiť výbavu do školy, možno aj nejakej zakladnej garderóby je dobrý nápad
@anonym_cde679 staci ze jej zle vychadzaju roky a mala aj odklad
@gregik66 to by mala este 8 rokov

Sebe daruj takt...