icon

Originálne tipy na darček ku krstu pre dievča

31. aug 2025

Ahojte, idem za krstnú mamu dievčatku 9 ročnému a rozmýšľam nad darom. Určite nechcem dávať peniaze ani nič čo sa dá speňažiť ( zlato, elektronika...). Čo také by som mohla darovať? Napadli mi nejaké pekné šaty +kniha. Čo také by som ešte mohla kúpiť?

Strana
z2
hederamonstera
31. aug 2025

Mne hned napadol dovod preco chces taky dar. Spenazit sa da vsetko, jedine nejaky zazitok/kurz nie.

anonym_ddbf6c
31. aug 2025

@anonym_autor Ja by som vyrobila nejaký akože poukaz, na tábor, krúžok, kurz (jazykový, maľovania, tanečný, atď.) alebo nejaký zážitkový, podľa výberu dievčatka, prípadne na nejaký spoločný poznávací výlet že by ste šli. Aj pekné šaty a kniha sa dajú speňažiť, veď jej to môže zobrať a predať. Inak, je to hrozné...

minenkaa
31. aug 2025

@anonym_autor poukážku do kníhkupectva,do obchodu s oblečením alebo sprav svoju vlastnú na sumu 500€kde sa zaväzujem kúpiť v priebehu roka to čo bude dieťa chcieť a bude to spoločná dohoda alebo zober decko na peknú dovolenku

autor
31. aug 2025
@vladuska20

@anonym_autor tak si to mohla napisat hned takto,vyhla by si sa komentu.

@vladuska20 nechcela som sa už k tomuto vracať, ale je veľmi smutné, že človek sa musí už dopredu obhajovať. Vy vidíte v ľuďoch len to zlé? Vidíš na ulici chlapa s holou hlavou v maskáčoch a automaticky si o ňom pomyslíš, že je to nejaký obdivovateľ M. Kotlebu?Pritom to môže byť onkologický pacient čo sa vracia z húb preto má holú hlavu a maskáče. Ja takéto myslenie nemám, takže mi nenapadlo, že je potrebné obhájiť sa už v prvej vete. Nikdy by si nemala ľudí hodnotiť na základe prvého dojmu. Môžeš nechcene ublížiť. Ja to robím tak, že keď mi nie je niečo jasné tak sa opýtam,tak to robia aj moje deti a tak by to mali robiť všetci. Lebo nikdy nevieš aký príbeh sa za tou vetou, ktorá ťa pobúrila v skutočnosti skrýva. Je dôležité vnímať svet z každej strany.

vladuska20
31. aug 2025
@anonym_autor

@vladuska20 nechcela som sa už k tomuto vracať, ale je veľmi smutné, že človek sa musí už dopredu obhajovať. Vy vidíte v ľuďoch len to zlé? Vidíš na ulici chlapa s holou hlavou v maskáčoch a automaticky si o ňom pomyslíš, že je to nejaký obdivovateľ M. Kotlebu?Pritom to môže byť onkologický pacient čo sa vracia z húb preto má holú hlavu a maskáče. Ja takéto myslenie nemám, takže mi nenapadlo, že je potrebné obhájiť sa už v prvej vete. Nikdy by si nemala ľudí hodnotiť na základe prvého dojmu. Môžeš nechcene ublížiť. Ja to robím tak, že keď mi nie je niečo jasné tak sa opýtam,tak to robia aj moje deti a tak by to mali robiť všetci. Lebo nikdy nevieš aký príbeh sa za tou vetou, ktorá ťa pobúrila v skutočnosti skrýva. Je dôležité vnímať svet z každej strany.

@anonym_autor ale keby si to riadne vysvetlila hned,dostala by si chapave odpovede a velke rady,co si dostala ked si to vysvetlila.Pre takychto sa da spenazit naozaj vsetko.Zaniest do zalozne a hned maju prachy.Chces nieco len pre to dievcatko,myslim ked jej ozaj zaplatis ten tabor alebo kruzok,bude si to na cely zivot pametat aj to,ze si jej to dala ty,lebo maminka nemohla.

autor
31. aug 2025
@vladuska20

@anonym_autor ale keby si to riadne vysvetlila hned,dostala by si chapave odpovede a velke rady,co si dostala ked si to vysvetlila.Pre takychto sa da spenazit naozaj vsetko.Zaniest do zalozne a hned maju prachy.Chces nieco len pre to dievcatko,myslim ked jej ozaj zaplatis ten tabor alebo kruzok,bude si to na cely zivot pametat aj to,ze si jej to dala ty,lebo maminka nemohla.

@anonym_ddbf6c tie kurzy budú náročné, bývajú v zdialenej dedine, krúžky má v škole, bezplatné za všetkým ostatným by musela dochádzať a to určite nebude možné. Okrem nej sú v rodine ďalšie dve deti a sú odkázaní na hromadnú dopravu. Ale ten tábor na leto zaplatím určite. To je skvelý nápad, navyše to bude také tematické . Či predá šaty, knihu je otázne. Na Vianoce som kúpila bábiku a má ju stále, ale ruku do ohňa za to, že to nepredá veru dať nemôžem.

@vladuska20 opakujem sa, je smutné, že človek musí obhajovať a vysvetľovať dopredu ak chce aby k nemu iný bol slušný. Ja som neurobila nič, čím by som si zaslúžila takú hlúpu poznámku. Napísať "zaplatiť" kurz sa dá aj bez toho aby si niekoho počastovala. Nejdem to viac rozoberať.

anonym_689cd7
31. aug 2025

Tak po precitani mi hned prve napadlo, ze spenazitelny dar nechce kupit prave preto, ze by ho niekto z rodiny spenazil, neviem ci ste tu niektore take nedovtipne 🤦‍♀️ Super napad su kruzky alebo cokolvek zazitkove, idealne teda ak vies co ma rada. Mozno aj zazitok s tebou, vezmi ju niekam do divadla, na vylet…ak vypadne z domu este lepsie. A popritom by som mozno zaplatila jej mame pravnika, aby mohli vyriesit problem s tym blbcom…

bebebi
31. aug 2025
@anonym_autor

@viestta takže keď sa niekto obuje len preto, že niečo nechápe je to v poriadku, ale keď niekto rovnako stupídne zareaguje naspäť je to problém?... Ale dosť o tomto som sem neprišla...

@summer23456 ju by potešila taká klasika mobil, ten často spomína, ale to sa bojím, že ho dlho mať nebude. Ešte som rozmýšľala nad výbavou do školy, ide do druhého ročníka.

@anonym_autor k tej výbave do školy: poznám jeden prípad, keď dieťa bolo z profesionálnej rodiny vrátené k biologickej rodine a keď ho profimama prišla navštíviť a videla v akých podmienkach žije, tak mu nakúpila oblečenie, školské pomôcky, sladkosti. Ako to dopadlo? Všetko mu rodinní príslušníci ukradli, zjedli, zničili. Tak to nakoniec profimama vyriešila tak, že keď mu nakúpi školské pomôcky a sladkosti, tak ich dáva jeho učiteľke, ona to odložiť do kabinetu a on si kedykoľvek môže prísť po to, čo práve potrebuje. Tak možno aj v tomto prípade by som tie školské pomôcky riešila cez učiteľku, aby to nedopadlo tak, že doma jej to zničia práve preto, že to oni nemôžu speňažiť.

dadis
1. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Si trapna...naschval zo seba rovis chudatko a na seba putas ppzornost? Ak by si jednou vetou napisala dovod, tak sa usetris tohoto trapneho vylevu...mna napriklad vobec nenapadlo, ze by to mohlo byt z takehoto smutneho dovodu. Nikdy by taky clovek pri mojich detich nebol ani sekundu, tak mi to hned nedocvaklo..

bebebi
1. sep 2025
@dadis

@anonym_autor Si trapna...naschval zo seba rovis chudatko a na seba putas ppzornost? Ak by si jednou vetou napisala dovod, tak sa usetris tohoto trapneho vylevu...mna napriklad vobec nenapadlo, ze by to mohlo byt z takehoto smutneho dovodu. Nikdy by taky clovek pri mojich detich nebol ani sekundu, tak mi to hned nedocvaklo..

@dadis to snáď nemyslíš vážne, že púta pozornosť. Veď je tu anonymne, tak akú pozornosť na seba môže pútať? Nie, naozaj nie je povinná zdôvodňovať prečo chce darček aký chce. Vyjdi zo svojej bubliny dokonalého sveta a uvidíš, že nie všetky deti majú šťastné a dokonalé detstvo.

dadis
1. sep 2025
@bebebi

@dadis to snáď nemyslíš vážne, že púta pozornosť. Veď je tu anonymne, tak akú pozornosť na seba môže pútať? Nie, naozaj nie je povinná zdôvodňovať prečo chce darček aký chce. Vyjdi zo svojej bubliny dokonalého sveta a uvidíš, že nie všetky deti majú šťastné a dokonalé detstvo.

@bebebi Ver mi, su take typy, co potrebuju pozornost, vyplakavat a byt lutovani, hoci anonymne

sisulia
2. sep 2025

Moji chlapci boli naposledy strasne nadseni, ked dostali smart hodinky. To som ani nevedela, ze taketo nieco sposobi tolko radosti, keby som vedela, tak ich kupim uz davno 😀 My sme obom kupovali Carneo, maju rovnake, aby sa samozrejme nevadili, ze ten ma to a ten ma to.

13uzivatelka11
2. sep 2025
@sisulia

Moji chlapci boli naposledy strasne nadseni, ked dostali smart hodinky. To som ani nevedela, ze taketo nieco sposobi tolko radosti, keby som vedela, tak ich kupim uz davno 😀 My sme obom kupovali Carneo, maju rovnake, aby sa samozrejme nevadili, ze ten ma to a ten ma to.

@sisulia a ty aj si prečítala celý príspevok? Hodinky by sa podľa teba nedali speňažiť?

sisulia
2. sep 2025

@13uzivatelka11 A co sa neda spenazit? Kazdy darcek sa da spenazit.

Strana
z2