icon

Osobitné gratulácie k meninám

8. mar 2025

Ahojte, priatel mal meniny a jeho rodicia mu pridu zagratulovat iba ak ja som doma. Nemala som byt doma tak to chceli presunut o tyzden.
Zda sa vam to normalne ze rodicia prisposobuju navstevu svojho syna iba ak je jeho priatelka doma? Mne nie a preto sa hadame. Nemam problem s tym ze mu pridu zagratulovat, ale mam problem s tym ze si vyzaduju ze aj ja musim byt toho sucastou, lebo inac to presunu. Navyse oslavujete meniny posedenim s rodicmi? Dik za vase nazory.

reenie
8. mar 2025

Podľa mňa ťa berú ako súčasť rodiny, preto ťa tam chcú..ja by som bola naopak polichotená

guudy
8. mar 2025

Nemam problem, tak si ho vyrobim🙄
Rodicia vas beru ako par, nechcu, aby si sa citila odstrcena. A tebe to vadi🙄

januska12323
8. mar 2025

Ty ich nemáš rada či prečo sa kvôli takej kravine hádate? Ja bývam s rodičmi tak návštevy neriešim ale áno meniny oslavujeme čokoládou, vínom, nejaké slané, sladké zjeme a je po oslave 😁

prasiatko30
8. mar 2025

Je nepodstatne ako to maju vsetci ostatni - podstatne je ako to maju/te nastavene vy. Tak asi si chcu posediet s vami, aj s tebou aj so synom. To je na tom nieco take zvlastne. Kebyze pridu ked je on sam tak by si mala keci o tom ako ta nechcu vzat na vedomie, ze si sucastou zivota ich syna, a teraz je zle, ze ta chcu brat ako sucast ich rodiny. Podla mna je to velmi mile z ich strany, ze radsej pockaju jeden tyzden a mozte byt vsetci spolu a stretnut sa

gabus543
8. mar 2025

Horšie by bolo keby priateľovi prišli gratulovať len ak nebudeš doma 😀

ladybarbora
8. mar 2025

Keby chceli oslavovat len v pripade,ze nie ste doma to by bolo divnejsie 😆 (teda zamerne sa vyhybali). Toto mi pride naopak mile

lindous
8. mar 2025

Mne to tiež príde úplne v poriadku a práveže by ma potešilo, že chcú vidieť aj mňa... keď už oslava, tak nech sme tam všetci 🙂 neoslavujeme meniny nejak vo veľkom, ale zvykneme sa stretnúť, pozvať či ísť na návštevu, zagratulovať si... prečo máš problém byť toho súčasťou? nie sú tam dobré vzťahy, ich návštevy sú nepríjemné alebo o čo tu vlastne ide?... lebo z tohto mála čo si napísala bez kontextu sa pridávam k tomu, že je to milé

13uzivatelka11
Autor odpoveď zmazal
1sally12
8. mar 2025

Autorka to asi myslí tak že si doslova VYŽADUJÚ aby tam bola. Za mňa divné. Aby to presúvali mozno na viackrát lebo ona tam musí byť? 🤔 ja by som to presunula raz, max.dva, keď tam nemôže práve vtedy byť tak nemôže...

denisa_deniska
8. mar 2025

Ty budeš nevesta na pohľadanie 😬

autor
8. mar 2025

@1sally12 dakujem za pozretie sa na situaciu aj z ineho uhla. Presne tak som to myslela.
Podla mna si mama so synom mozu posediet aj bez pritomnosti jeho priatelky ak to zivot momentalne zariadil inac. A nemusi sa "oslava menin" presuvat na 5x vyse 3 mesiacov len preto aby to kazdemu vyhovovalo.
Ale vidim ze vsetci ostatni su tu naramne rodinne zalozeni a aj z hrobu vstanu aby si so svokrickou pokecali. Tak vam tie krasne nevestosvokrovske vztahy prajem nech si nadalej uzivate 💜

lindous
8. mar 2025

Ale veď samozrejme, že môžu a keď sa inak nedá, tak sa inak nedá... no v úvodnom príspevku nevidím nič o presúvaní na 5x vyše 3 mesiacov, vyznelo to ako jedno presunutie o týždeň, čo je za mňa úplne normálna vec, bežne sa snažíme oslavy prispôsobiť tak, aby mohlo čo najviac ľudí.... bez nejakého ďalšieho vysvetlenia prečo ti to tak strašne vadí je hádka ohľadom toho za mňa úplne prehnaná reakcia, chápala by som keby to vadilo priateľovi, že ho naťahujú ako na špagátiku, ak sa to fakt tak dlho trvá, ale on ťa tam zrejme chce tiež, keď sa s nimi dohaduje vždy na novom termíne

nikaeli
8. mar 2025

Plánuješ s ním žiť? vstúpiť do manželstva? mať deti? budeš utekať z domu vždy, keď k vám budú chcieť prísť svokrovci? oni to majú takto. Sú zvyknutí oslavovať meniny spolu a teba už berú ako súčasť rodiny. Tvoj partner ťa tam chce mať tiež, inak by tú oslavu neprekladal. Mňa by skôr zarazilo, keby chceli oslavovať bez teba. Prečo ti to vlastne vadí?

barka1
8. mar 2025

Ty si ale pichlavá...ak nemáš záujem budovať vzťah s buducimi svokrovcami, je to škoda. Prinesie to ovela viac zlého než dobrého.

autor
8. mar 2025

@lindous jeho nenatahuju ako na spagatiku, ale mna 🙂 musela som svoj program na vikend zrusit len preto ze "oni nepridu ked ja nebudem doma".
Na dalsie 2 vikend mame spolocny program tak to zas nie. Cez tyzden im nevyhovuje. Takze by sme dalsich x vikendov riesili a prisposobovali nas program tomu ze kedy oni pridu zagratulovat synovi, len predo, ze vikend kedy mal realne meniny, jeho priatelka mala iny program.
A preto aby som marcove meniny nemusela nasilu oslavovat v aprili tak som si zusila vlastny program. A to len preto ze mama so synom nevedia spolu rozpravat a potrebuju mediatora 🤷‍♀️

lindous
8. mar 2025

Týmto si mohla začať rovno a aj reakcie by boli možno trošku iné... ja osobne síce nevidím problém ani v tom dohodnúť návštevu v apríli, pokiaľ je s tým okej oslávnec a proste to tak výjde... ale čo by mi vadilo je, že ja mám riešiť ich pokazené vzťahy, keď vravíš že potrebujú mediátora, to chápem, že ťa štve, keď toto je ten hlavný dôvod presúvania, lebo taká návšteva nemôže byť príjemná...

1sally12
8. mar 2025

Nie je zač autorka, trocha to poznám z vlastnej rodiny keď oslávenec presúval oslavu lebo vtedy akurát ten a ten nemohol. Neviem no, ja osobne by som to nerobila. Keď chcem oslavovať desiateho tak budem desiateho a nie neurazím sa keď tam niekto nebude. Keď proste človek má niečo iné, rešpektujem, ale viem že niektorí ľudia by to brali ako urážku😄

1sally12
8. mar 2025

@nikaeli veď autorka neuteká naschvál, aspoň píše že niečo vtedy mala, iné by bolo kebyže naschvál odíde z domu keď majú prísť. Ale ja by som tiež neprekladala keď už mám niečo vopred dohodnuté len preto že prídu priateľovi rodičia.

nikaeli
8. mar 2025

@1sally12 svokrovci predsa nechcú, aby preložila svoju akciu. Navrhli, že prídu o týždeň neskôr, keď bude doma aj ona - a to sa jej nepáči. Reagovala som na prvý príspevok. Dodatok, že má ďalšie víkendy iný program a že je mediátor na špagátiku napísala neskôr ako ja.

danielahamar
8. mar 2025

Neoslavujeme meniny vôbec, zatrhla som to. Už to bolo neúnosné, aj finančne, keďže 10x do roka oslava cca 12-15ludi

misanthropicdann
11. mar 2025

Co ak mu chcú dat darček ktorý bude pre vás?
Co ak mu chcú dat väčší obnos peňazí pre vás spoločný život, alebo co ak mu rovno chcú darovať nehnuteľnosť?
Nebolo by vhodné aby si tam bola aj ty?