Páči sa vám meno Bartolomej?
Paci sa, ci nepaci sa? 🙂
Mne sa praveze paci a velmi, len chcem vediet ci nas je viacero...🙂 manzel mi povedal ze je to ako zo stredoveku meno a za trest..zeby az tak? 🙂
Paci....normalne a originalne...a stylove Bart 🙂
@stanqa123 no mne príde tiež také archaické, podobne ako Bonifác či Svätopluk ...sú síce v kalendári, ale takmer nikto ich nedáva deťom 😉
meno ako také je pekne. Viem si predstaviť puberťáka, mladého muža s menom Bartolomej. 🙂 Ale bábätko ako budeš volať?
@sendy1977 bartolomejko by som ho volala..praveze mne sa paci cele to meno bez skratky a pod.. bartolomejko 🙂 minule som sla do obchodu a predomnou volali na chlapceka cca 1,5 roka ze gregor..to mi pride na maleho chlapceka take tvrde meno.. napr.aj bart mi na babatko pride tvrdo. Ale bartolomej/-ko je moc pekne
@darina1952 tak bonifac pankrac prip.ludovit to uz je jasne ze to by neslo.. preco archaicke? Fakt to az tak znie? :/
@stanqa123 a myslíš, že ho niekto niekedy v živote bude volať "Bartolomej" ? Ani ty naňho nebudeš na ihrisku volať "Bartolomej, pusti teraz dievčatko na hojdačku..." Bude mať nejakú skomoleninu, skratku, decká mu budú vymýšľať kadejaké prezývky... a keď sa bude predstavovať niekde v novom zamestnaní, tak sa ho budú 2x pýtať, či dobre počuli... Mne osobne toto meno evokuje buď nejakého pána 50+ alebo fakt úplne historickú postavu z čias kráľa Mateja... 🙂
Viem si to predstaviť ako druhé meno napr. ako spomienku na dedka, ale inak nie ☹
keď sa jeho otec volá homer,tak to bude ideálne 😉
dnes som presne nad týmto menom uvažovala... podľa mňa je pekné, ale dlhé. U nás všetkých Bartolomejov volajú Berty, alebo Bebi... Ale ako okolie naučíš, tak ho budú volať.
🙂
Ja som minule zavolala zo srandy na mojho Ignác, vsetky hlavy sa otocili 😀 Je to meno nezvycajne, to je fakt, ale myslim, ze syn mu neskor nebude nadseny. Bude sa sice predstavovat ako Bart, aby zakryl to cudesne meno 🙂
@stanqa123 nuž musíme sa rozhodnúť ako sa tým deťom do života pomstíme 😀 (obrazne). Bartolomej ako také nie je katastrofa... Bartolomejko už je katastrofa... a kým vyslovýš "bartolomejko nechytaj... alebo nepapaj... tak Bartolomejko bude mať hrášok v nose... okrem toho mu celoživotne prischne prezývka Bart, čo je možno fajn ale po pár rokoch ho prestanú baviť vtipy na tému prečo sa jeho rodičia inšpirovali Simpsonovcami (aj keď to tak samozrejme nie je... )
@jankalukasova praveze som prekvapena baby ze fakt to meno pride vam take cudesne... ale tak sto ludi sto chuti to je jasne..mne sa velmi paci
vobec nepocuvaj, co ti hovoria ostatni. ja obraciam zase oci, ked sem ludia pisu, ake mena sa im v sucasnosti pacia a ake davaju. super je, ze to je uplne neotrepane meno. tiez by som take dala. celkovo nechapem, preco sa tak ludia po sebe opicia. kedysi sama katka, zuzka, teraz ine ale stale tie iste...

Dolezitejsie asi je ci sa paci Tebe...mne sa naprikald nepaci, ale nenechaj sa ovplyvnit🙂