Páči sa vám meno Bartolomej?
Paci sa, ci nepaci sa? 🙂
@stanqa123 aby si nebola prekvapená, čo všetko sa môže ujať 🙂 a ty by si s tým bola ok, keby ti syna volali Bart, alebo možno budeš aj počuť "hej Simpson, pustí ťa Marge von? "
ja vždy myslím na to, že to dieťa raz príde do puberty, bude sa mu páčiť nejaká baba, ale ani za ten svet za ňou nepôjde, lebo by sa musel predstaviť a nechce sa dočkať toho, že slečna vybuchne do rehotu sotva on dopovie svoje meno...
ten výber je pochopiteľne na vás, rodičoch... ale ja osobne by som ani nešla do mena, s ktorým zásadne nesúhlasí partner... aj on bude to meno používať, tak nech sa necíti divne, keď bude oslovovať vlastné dieťa, alebo ho bude dokonca volať úplne inak...
btw. Bartolomejko - to hádam fakt nie ☹
Baby a preco furt riesite meno pre miminko? Viem, dnes sa nevyberaju mena pre dospelych ludi, ktorymi tie deti velku vacsinu zivota snad budu...len aby pasovalo miminku...je to strasne kratkozrake a raz budu ti dospelaci ohromne vdacni za svoje mena ;-D
@stanqa123 ak sa tebe paci a pasuje k vasmu menu, preco nie? Je to vase dieta a vas vyber, a cudzich do toho nic, ako ho volate... Je nezvycajne, pekne a aj tradicne... 😉
A na margo toho , ze je dlhe - tak aj taka katarina, viktoria ci alexander su rovnako dlhe a ake oblubene ...a co?!?!ja nechapem slovenskej potrebe volat ludi nie celym normalnym menom, ale roznymi variaciami od nevidim po nevidim ...
@stanqa123 ja Ti to samozrejme neberiem... je to na Tebe... pýtala si sa, odpovedáme... pre mňa Bartolomejko znie priam tragikomicky... a hlavne je to fakt strašne dlhé kým to vyslovíš.. ak ho chceš dieťaťu dať, tak radšej stopni túto diskusiu, lebo sa Ti tu úplne zhnusí... na druhú stranu budeš poznať širšiu mienku.
A ešte jedna vec... je dôležité aké bude mať bartolomejko priezvisko...
@stanqa123 Ja by som to vyskusala v praxi. Zacni volat prveho medzi ludmi Bartolomejko, co to spravi 😀
@stanqa123 teraz som mala otvorenú diskusiu, kde si istá Naďa (Nadežda) chce dať za každú cenu zmeniť meno... lebo ním trpí ako kôň... to, že niekoho takého Ty nepoznáš, to neznamená, že také nie je. Ja som mala na strednej spolužiačku Imeldu... dnes je Monika..
@jankalukasova k priezvisku mi praveze sedi... 🙂 nevadia mi tu nazory, aspon viem ako na take meno ludia reaguju, alebo ci sa paci nepaci... vies?
@stanqa123 tento styl mi presne pride, ako keby prave ich rodicia objavili kapitalizmus, ze silou mocou dajme nieco "moderne". bartolomej je velmi dostojne meno. a ak by sa tomu nejaka slecna smiala, ako tu bolo spomenute, tak aj to je len plus. aspon odradite hlupe nevesty. takze chod do toho 🙂
@jankalukasova Aka sranda inak, ta Nadezda. Mne sa Nadka naozaj paci. Ale volila by som Nadja...Nadezda je tiez cudesne.
Pýtaš sa, ci sa nám páci...no mne osobne nie. Ta zdrobnenina, ktorou ho chceš volať je ale 100x horšia ako Bartolomej. 5-slabicnym menom volať dieťa? Veď by som si jazyk polámala 😝
Najskor ho budu volat Barty alebo Bart. Podla mna fajn. Je to pekne slovenske meno, a ludia sa uz postupne prestavaju bat nezvycajnych mien, takze kym pojde do skoly, nebude velmi vytrcat - samozrejme zalezi na tom, ci byvate v malom meste alebo vo velkom okresnom.
@charlie1980 no pritom Naďka nie je taká katastrofa... ja by som ho nedala.. ja mám voči všetkému ruskému averziu... 😀 ale to som ja... a to meno pre človeka, ktorý s tým problém nemá nie je žiadna tragédia. Naďku sme mali na ZŠ a nikto na to nejako nevhodne nereagoval.
@stanqa123 no, ja žiaľ poznám aj také prípady, kedy deti doslova trpeli za svoje meno... ja som s tým svojím tiež dlho nebola stotožnená, v podstate až do dospelosti... spolužiačku som mala Kornéliu, tá by si radšej nohu vlastnoručne odrezala ako sa niekomu predstaviť celým menom (každému sa predstavovala Nela)...v dospelosti ľudia to svoje meno už tak nejak prijmú, lebo čo iné im ostáva, ale detstvo a puberta - tam je to ťažšie...
Ale ak ťa má zaujímať nejaký názor, tak jedine manželov, všetko ostatné je nepodstatné 🙂
@jankalukasova stat sa moze, kazdeho rozhodnutie..ja vravim.ze nikoho takeho nepoznam ani som sa s tym nestretla a mam v okoli napr.benjamina, huga, sebastiana...
@seahorse27 bartelomejko ho asi tazko bude niekto volat, vacsina mien sa u nas spracuje na 4-pismena. a bari je podla mna velmi mile.
@kiwi3 autorka je ale rozhodnutá volať ho Bartolomejko 😀
na otazku odpovedam, ze sa mi nepaci. 😉 ci ho malemu das,alebo nie,je tvoja vec,ale tiez ma hned napadnu Simpsonovci 😀
@stanqa123 čo je čudné na mene Ľudovít?
Je to také isté čudné meno ako Bartolomej!
Ja mám syna Ľudovíta a dá sa pekne povedať a po pravde radšej dám Ľudovíta, ako Sebastiána, Kevina, Samuela a podobne.
Každému sa páči iné meno a nemožno ani jedno meno označiť za strašné.
Čiže vyber si meno aké sa páči TEBE a nie nejakých virtuálnym mamičkám.
A popravde keby som si mala vybrať medzi Bartolomej alebo Gregor dám GREGORA.

@moni244 :D ved su ovela horsie mena :D