icon

Páči sa vám meno Bartolomej?

stanqa123
24. aug 2016

Paci sa, ci nepaci sa? 🙂

stanqa123
autor
24. aug 2016

@moni244 :D ved su ovela horsie mena :D

sissy27
24. aug 2016

@stanqa123 aby si nebola prekvapená, čo všetko sa môže ujať 🙂 a ty by si s tým bola ok, keby ti syna volali Bart, alebo možno budeš aj počuť "hej Simpson, pustí ťa Marge von? "
ja vždy myslím na to, že to dieťa raz príde do puberty, bude sa mu páčiť nejaká baba, ale ani za ten svet za ňou nepôjde, lebo by sa musel predstaviť a nechce sa dočkať toho, že slečna vybuchne do rehotu sotva on dopovie svoje meno...
ten výber je pochopiteľne na vás, rodičoch... ale ja osobne by som ani nešla do mena, s ktorým zásadne nesúhlasí partner... aj on bude to meno používať, tak nech sa necíti divne, keď bude oslovovať vlastné dieťa, alebo ho bude dokonca volať úplne inak...
btw. Bartolomejko - to hádam fakt nie ☹

stanqa123
autor
24. aug 2016

@kiwi3 no je pravda ze samuelov sebastianov nikolasov mame po okoli ako maku... praveze to chcem ze bude lahko zapamatatelny, a bude origos lebo aspon u nas v meste teda ziadny bartolomej nieje

bajana
24. aug 2016

Baby a preco furt riesite meno pre miminko? Viem, dnes sa nevyberaju mena pre dospelych ludi, ktorymi tie deti velku vacsinu zivota snad budu...len aby pasovalo miminku...je to strasne kratkozrake a raz budu ti dospelaci ohromne vdacni za svoje mena ;-D

vevesh
24. aug 2016

@stanqa123 ak sa tebe paci a pasuje k vasmu menu, preco nie? Je to vase dieta a vas vyber, a cudzich do toho nic, ako ho volate... Je nezvycajne, pekne a aj tradicne... 😉
A na margo toho , ze je dlhe - tak aj taka katarina, viktoria ci alexander su rovnako dlhe a ake oblubene ...a co?!?!ja nechapem slovenskej potrebe volat ludi nie celym normalnym menom, ale roznymi variaciami od nevidim po nevidim ...

moni244
24. aug 2016

@stanqa123 tak naco zakladas takuto temu? Je to na vas, ked chces, daj, ale nepytaj si rady, ked kazdy nazor vyvracias

jankalukasova
24. aug 2016

@stanqa123 ja Ti to samozrejme neberiem... je to na Tebe... pýtala si sa, odpovedáme... pre mňa Bartolomejko znie priam tragikomicky... a hlavne je to fakt strašne dlhé kým to vyslovíš.. ak ho chceš dieťaťu dať, tak radšej stopni túto diskusiu, lebo sa Ti tu úplne zhnusí... na druhú stranu budeš poznať širšiu mienku.
A ešte jedna vec... je dôležité aké bude mať bartolomejko priezvisko...

stanqa123
autor
24. aug 2016

@sissy27 ja teda nepoznam ziadny pripad toho zeby sa niekto tak moc hanbil za svoje meno..praveze s tym menom.zije cely zivot je jeho..nemyslim.si ze by sa hanbil sam za seba...

stanqa123
autor
24. aug 2016

@moni244 joj aka si pichlava, ja som pisala iba ci sa vam paci alebo nie.. nepytam.rady... vsak nepis ked si ako kaktus...

charlie1980
24. aug 2016

@stanqa123 Ja by som to vyskusala v praxi. Zacni volat prveho medzi ludmi Bartolomejko, co to spravi 😀

jankalukasova
24. aug 2016

@stanqa123 teraz som mala otvorenú diskusiu, kde si istá Naďa (Nadežda) chce dať za každú cenu zmeniť meno... lebo ním trpí ako kôň... to, že niekoho takého Ty nepoznáš, to neznamená, že také nie je. Ja som mala na strednej spolužiačku Imeldu... dnes je Monika..

stanqa123
autor
24. aug 2016

@jankalukasova k priezvisku mi praveze sedi... 🙂 nevadia mi tu nazory, aspon viem ako na take meno ludia reaguju, alebo ci sa paci nepaci... vies?

natalym
24. aug 2016

@stanqa123 Šak má pravdu. @moni244

čo sa pýtaš, keď tebe sa páči. Si daj a hotovo.

moni244
24. aug 2016

@stanqa123 pytala si rady, ci sa paci, mas ich tu a furt si ides svoje, ja nie som pichlava, len pisem na rovinu, co niektore citlivejsie osoby nemaju radi

alaguema
24. aug 2016

@stanqa123 nie, nepaci. Nie preto, ze je archaicke a nezvycajne, ale preto, ze zvuk toho mena nie extra lubozvucny, mne znie tvrdo a cudne.

kiwi3
24. aug 2016

@stanqa123 tento styl mi presne pride, ako keby prave ich rodicia objavili kapitalizmus, ze silou mocou dajme nieco "moderne". bartolomej je velmi dostojne meno. a ak by sa tomu nejaka slecna smiala, ako tu bolo spomenute, tak aj to je len plus. aspon odradite hlupe nevesty. takze chod do toho 🙂

charlie1980
24. aug 2016

@jankalukasova Aka sranda inak, ta Nadezda. Mne sa Nadka naozaj paci. Ale volila by som Nadja...Nadezda je tiez cudesne.

seahorse27
24. aug 2016

Pýtaš sa, ci sa nám páci...no mne osobne nie. Ta zdrobnenina, ktorou ho chceš volať je ale 100x horšia ako Bartolomej. 5-slabicnym menom volať dieťa? Veď by som si jazyk polámala 😝

sovienka
24. aug 2016

Najskor ho budu volat Barty alebo Bart. Podla mna fajn. Je to pekne slovenske meno, a ludia sa uz postupne prestavaju bat nezvycajnych mien, takze kym pojde do skoly, nebude velmi vytrcat - samozrejme zalezi na tom, ci byvate v malom meste alebo vo velkom okresnom.

jankalukasova
24. aug 2016

@charlie1980 no pritom Naďka nie je taká katastrofa... ja by som ho nedala.. ja mám voči všetkému ruskému averziu... 😀 ale to som ja... a to meno pre človeka, ktorý s tým problém nemá nie je žiadna tragédia. Naďku sme mali na ZŠ a nikto na to nejako nevhodne nereagoval.

sissy27
24. aug 2016

@stanqa123 no, ja žiaľ poznám aj také prípady, kedy deti doslova trpeli za svoje meno... ja som s tým svojím tiež dlho nebola stotožnená, v podstate až do dospelosti... spolužiačku som mala Kornéliu, tá by si radšej nohu vlastnoručne odrezala ako sa niekomu predstaviť celým menom (každému sa predstavovala Nela)...v dospelosti ľudia to svoje meno už tak nejak prijmú, lebo čo iné im ostáva, ale detstvo a puberta - tam je to ťažšie...
Ale ak ťa má zaujímať nejaký názor, tak jedine manželov, všetko ostatné je nepodstatné 🙂

stanqa123
autor
24. aug 2016

@jankalukasova stat sa moze, kazdeho rozhodnutie..ja vravim.ze nikoho takeho nepoznam ani som sa s tym nestretla a mam v okoli napr.benjamina, huga, sebastiana...

kiwi3
24. aug 2016

@seahorse27 bartelomejko ho asi tazko bude niekto volat, vacsina mien sa u nas spracuje na 4-pismena. a bari je podla mna velmi mile.

stanqa123
autor
24. aug 2016

@moni244 a vsak dobre..idem si stale svoje lebo si za tym stojim...viem ze tu maju baby rozne nazory ako oni pisu ako to meno vnimaju ja reagujem na to ako to meno vnimam ja..trosku si to asi nepohopila..

seahorse27
24. aug 2016

@kiwi3 autorka je ale rozhodnutá volať ho Bartolomejko 😀

althejka
24. aug 2016

na otazku odpovedam, ze sa mi nepaci. 😉 ci ho malemu das,alebo nie,je tvoja vec,ale tiez ma hned napadnu Simpsonovci 😀

stanqa123
autor
24. aug 2016

@natalym joj baby ako vy su tu iba ako take kaktusy..ja si to meno dam..ja som sa iba pytala ci sa paci alebo nepaci ci nas je takych viacero...

natalym
24. aug 2016

@stanqa123 No tak sme dve.
Ak to tak chceš a chceš ho volať Bartolomejko, tak si tak urob. Či čo potrebuješ čiarky za a proti?

natalym
24. aug 2016

@stanqa123 Vieš čo a Ty si teda dobrý kaktus.............. 😉

lalinko2010
24. aug 2016

@stanqa123 čo je čudné na mene Ľudovít?
Je to také isté čudné meno ako Bartolomej!
Ja mám syna Ľudovíta a dá sa pekne povedať a po pravde radšej dám Ľudovíta, ako Sebastiána, Kevina, Samuela a podobne.
Každému sa páči iné meno a nemožno ani jedno meno označiť za strašné.
Čiže vyber si meno aké sa páči TEBE a nie nejakých virtuálnym mamičkám.
A popravde keby som si mala vybrať medzi Bartolomej alebo Gregor dám GREGORA.