Páči sa vám meno Bartolomej?
Paci sa, ci nepaci sa? 🙂
mam kolegu, je u nás 2 týždne, vola sa Bartolomej a vravime mu Bebe,alebo ked chceme srandu tak Bertičku ako vo filme PAsla kone ...ale ak sa tebe pači ,tak daj. Myslim, že každe meno sa d volať pekne, ale aj škaredo.
Mne sa paci povodna verzia mena "Bartolomej" - Nathanael 🙂 Aj by som take dala, keby som mala chlapceka, ale manzelovi sa nepaci 🙂
My máme jednych známych a ich deti sa volajú Timotej, Melania a Bartolomej. Tie mena sú neotrepane, pekné, slovenskej. Teda Bartolomejovi som sa najskôr aj ja cudovala, ale zvykla som si na to a príde mi to časom celkom normalne. Je pravda, že je dlhé a kým ho rýchlo oslovia, tak to trvá a vytvoriť peknú zdrobneninu je tiež dosť ťažké, ale tak, ako je pisane v kalendári je pekné. Mne sa páči Metod a Eliaš, keď to manzel počul, tiež prevrátil oči..... 😀
Len si naozaj dobre premysli ake mu das meno tebe sa moze pacit, ale tvojmu synovi nie a bude musiet stym menom aj zit.
podla mna velmi zlé..predstav si ako ho budu volať v škole Barto, alebo Lomko, a určite bude široko daleko jediný s takým menom..a nevolam sa malvína ako nick, ale mam tiež zastarale meno, a v škole som sa za to vždy hanbila. preto ked velakrat sa mamičky buduce radia aké meno dať, že napríklad otec chce aby sa volal po nom, a ma velmi starodavne meno..tak ja za seba vždy poviem nie. lebo to dieťa za to meno môže raz velmi trieť. ved je kopu krasnych mien z ktorých sa da vybrať..ale je to každého vec aké vyberie meno, len ked si sa pýtala na nazor, tak som cítila potrebu sa zapojiť🙂
ono tak nejde ani o to ci sa niekomu paci alebo nie....podla mna v pohode meno trosku tvrde a hodilo by sa mi skor na dospeleho cloveka ako na babatko...ale proti gustu...horsie to bude s tym ako ho vlastne budete vy doma a ostatni ludia volat?bartolomej je dost dlhe a krkolomne meno takze takto ho asi tazko niekto bude volat v beznom zivote...bude to barto?berto?bertik?nad tym sa treba trsoku zamysliet ako kazda chcela kedysi mat doma alexandru a je to obycajna saša...dlhe mena maju tento hacik.
@stanqa123 nic v zlom ja neznasam zeny ktore zakladaju diskusie a ocakavaju len pritakavajuce komentare,kazdy iny a odlisny od ich vlastneho je zly je rypanie!mala si to napisat hned!
Ahoj, my sme tiež rozmýšlali pri synčekovi nad Bartolomejom, ale presnejšie nad kombináciou: Marián-Bartolomej, ale potom sme si to rozmysleli za Ivan Svätopluk a sme radi, že sme nepočúvali iných, nám sa tie mená páčia a nedali sme sa nikým ovplyvniť 🙂 😉 tak ani ty sa nedaj, Bartolomej je krásne meno 🙂 a deťom sa tým určite nepomsťujeme ako tu niektorí hovoria, je to o sile zvyku, keď bude mať také meno, ostatní si na to zvyknú 🙂
@stanqa123
Mne sa paci! Velmi. Detmi su ludia taku chvilku.... A potom sme dlhoooo dospeli a zase nejaky cas stari. Bartolomej je krasne, v tomto tvare pokojne aj pre maleho chlapca. Mne osobne sa viac paci taketo meno, ako ked si predstavim na Slovensku 70 rocnu babku Zarku, dedka Lea. ( ale nechcem sa tym nikoho dotknut)
Ak sa mužovi nepáči, prečo dať meno dieťaťu, na ktorom sa nezhodnete. Tu vôbec nejde či sa nám páči alebo nie.
@vanesanova mynslím, že dnes ma meniny, budú ho volať Berty, tak vždy Bartolomeja volali
najhorsie podla mna co moze zena urobit svojmu synovi je ze mu da unisex meno teda skoro dievcenske ako moja znama dala synovi meno Nikola...no ja byt nik tak v 18 tich si vytrham vlasy alebo zmenim rodny list! 😀
@petulda333 vsimla si si ze ja tu reagujem.normalne na kazdy nazor? Precitaj si svoje odpovede pises uplne mimo misu
@vanesanova alebo NIKITA, to je aké meno dievčenské chlapčenské?

Dcéra ma spolužiaka Bartolomeja a volajú ho Bárt. Stále mi to pripomína Simpsonovcov, ale všetko je otázka zvyku. Mne osobne sa to meno páči, také originálne.