icon

Páči sa vám meno Bartolomej?

stanqa123
24. aug 2016

Paci sa, ci nepaci sa? 🙂

iffka2002
24. aug 2016

Dcéra ma spolužiaka Bartolomeja a volajú ho Bárt. Stále mi to pripomína Simpsonovcov, ale všetko je otázka zvyku. Mne osobne sa to meno páči, také originálne.

betunka39
24. aug 2016

mam kolegu, je u nás 2 týždne, vola sa Bartolomej a vravime mu Bebe,alebo ked chceme srandu tak Bertičku ako vo filme PAsla kone ...ale ak sa tebe pači ,tak daj. Myslim, že každe meno sa d volať pekne, ale aj škaredo.

stanqa123
autor
24. aug 2016

@sofi2510 jj ja tiez by som nedavala meno po mne ani po manzelovi, aj ked sa mi manzelove paci. Mas pravdu taky sebastian a nikolas dost sa tesi oblube, co pred par rokmi nic moc teda...

sofi2510
24. aug 2016

@stanqa123 my žijeme v zahraničí a tu ho volajú bartolomeo 🙂 alebo bart

laura1804
24. aug 2016

Mne sa paci povodna verzia mena "Bartolomej" - Nathanael 🙂 Aj by som take dala, keby som mala chlapceka, ale manzelovi sa nepaci 🙂

stanqa123
autor
24. aug 2016

@sofi2510 bart znie tak sibalsky :D

sofi2510
24. aug 2016

@stanqa123 presne ja sa pamätám,ze sa mi niekedy strašne páčilo meno sebastian a všetci po mne pozerali,ze či mi hrabe,ze by nechceli byť mojím synom ak by som mu dala také meno...A teraz je to už dosť časté meno a možno aj preto sa mi prestalo uz pacit

cannella
24. aug 2016

My máme jednych známych a ich deti sa volajú Timotej, Melania a Bartolomej. Tie mena sú neotrepane, pekné, slovenskej. Teda Bartolomejovi som sa najskôr aj ja cudovala, ale zvykla som si na to a príde mi to časom celkom normalne. Je pravda, že je dlhé a kým ho rýchlo oslovia, tak to trvá a vytvoriť peknú zdrobneninu je tiež dosť ťažké, ale tak, ako je pisane v kalendári je pekné. Mne sa páči Metod a Eliaš, keď to manzel počul, tiež prevrátil oči..... 😀

sofi2510
24. aug 2016

@laura1804 nás malý susedko 2 mesačný sa volá nathanael 😀

stanqa123
autor
24. aug 2016

@laura1804 jj citala som o tom ale nataniel sa mi nepaci, na chlapca tak moc jemne vyznie.. mozno s prezyvkou natan.. ale nataniel u mna ee :(

fadama
24. aug 2016

Len si naozaj dobre premysli ake mu das meno tebe sa moze pacit, ale tvojmu synovi nie a bude musiet stym menom aj zit.

stanqa123
autor
24. aug 2016

@sofi2510 mne sa pacilo aj meno adam ale uz ich mame v meste asi 200:D tak som ho vyskrtla a uz sa mi moc nepaci..

laura1804
24. aug 2016

@stanqa123 este som zabudla napisat, ze moj byvaly spoluziak sa vola Bartolomej a volaju ho Beťo. A ja mam k tomu menu velmi pozitivny vztah, lebo nasa farnost je zasvätena sv. Bartolomejovi a preto dnes mame "odpust" - kermes. 🙂

cannella
24. aug 2016

@stanqa123 tiež mi Nathanael príde už take, že tak strasne sa chcem aspoň niečím líšiť, že mi je už jedno, že sa takto nepekne vyburim aspoň na vlastnom synovi.

stanqa123
autor
24. aug 2016

@fadama to moze byt pri kazdom mene.. 🙂 neda sa zistit ci sa mu bude oacit alebo nie..

sofi2510
24. aug 2016

@stanqa123 mne sa začalo teraz páčiť meno Aaron- tiež sa väčšine ľudí nebude páčiť a čo je mi to jedno

malvina13
24. aug 2016

podla mna velmi zlé..predstav si ako ho budu volať v škole Barto, alebo Lomko, a určite bude široko daleko jediný s takým menom..a nevolam sa malvína ako nick, ale mam tiež zastarale meno, a v škole som sa za to vždy hanbila. preto ked velakrat sa mamičky buduce radia aké meno dať, že napríklad otec chce aby sa volal po nom, a ma velmi starodavne meno..tak ja za seba vždy poviem nie. lebo to dieťa za to meno môže raz velmi trieť. ved je kopu krasnych mien z ktorých sa da vybrať..ale je to každého vec aké vyberie meno, len ked si sa pýtala na nazor, tak som cítila potrebu sa zapojiť🙂

stanqa123
autor
24. aug 2016

@cannella timotej alebo tadeas som mala tip pri prvom :D jj chlapy casto prevracaju oci ked je nieco "netypicke" :D

vanesanova
24. aug 2016

ono tak nejde ani o to ci sa niekomu paci alebo nie....podla mna v pohode meno trosku tvrde a hodilo by sa mi skor na dospeleho cloveka ako na babatko...ale proti gustu...horsie to bude s tym ako ho vlastne budete vy doma a ostatni ludia volat?bartolomej je dost dlhe a krkolomne meno takze takto ho asi tazko niekto bude volat v beznom zivote...bude to barto?berto?bertik?nad tym sa treba trsoku zamysliet ako kazda chcela kedysi mat doma alexandru a je to obycajna saša...dlhe mena maju tento hacik.

petulda333
24. aug 2016

@stanqa123 nic v zlom ja neznasam zeny ktore zakladaju diskusie a ocakavaju len pritakavajuce komentare,kazdy iny a odlisny od ich vlastneho je zly je rypanie!mala si to napisat hned!

fadama
24. aug 2016

@stanqa123 to je sice pravda ale pri takom nezvycajnom mene je vacsia sanca ze nebude sa mu pacit ako pri beznejsich menach. Ja mam tiez nezvycajne a neznasam svoje meno, tak len preto to vravim.

kikataldikova
24. aug 2016

Ahoj, my sme tiež rozmýšlali pri synčekovi nad Bartolomejom, ale presnejšie nad kombináciou: Marián-Bartolomej, ale potom sme si to rozmysleli za Ivan Svätopluk a sme radi, že sme nepočúvali iných, nám sa tie mená páčia a nedali sme sa nikým ovplyvniť 🙂 😉 tak ani ty sa nedaj, Bartolomej je krásne meno 🙂 a deťom sa tým určite nepomsťujeme ako tu niektorí hovoria, je to o sile zvyku, keď bude mať také meno, ostatní si na to zvyknú 🙂
@stanqa123

stellasweet
24. aug 2016

Mne sa paci! Velmi. Detmi su ludia taku chvilku.... A potom sme dlhoooo dospeli a zase nejaky cas stari. Bartolomej je krasne, v tomto tvare pokojne aj pre maleho chlapca. Mne osobne sa viac paci taketo meno, ako ked si predstavim na Slovensku 70 rocnu babku Zarku, dedka Lea. ( ale nechcem sa tym nikoho dotknut)

cerez
24. aug 2016

Ak sa mužovi nepáči, prečo dať meno dieťaťu, na ktorom sa nezhodnete. Tu vôbec nejde či sa nám páči alebo nie.

mijo53
24. aug 2016

@vanesanova mynslím, že dnes ma meniny, budú ho volať Berty, tak vždy Bartolomeja volali

laura1804
24. aug 2016

@stanqa123 Timotej dala moja sestra a uzasne meno je to podla mna 🙂 kazdemu sa ine paci...ja by som napr. nikdy nedala Boris...a teraz nech ma tu ukamenuje, kto chce 🙂 Kazdy nech si da, ake sa mu paci .)

stanqa123
autor
24. aug 2016

@malvina13 su rozne pekne mena, nikto dopredu nevie ci bude alebo nebude tym trpiet... to tazko povedat.. niekto sa nezvycajnym.menom pysi a niekto "trpi"

vanesanova
24. aug 2016

najhorsie podla mna co moze zena urobit svojmu synovi je ze mu da unisex meno teda skoro dievcenske ako moja znama dala synovi meno Nikola...no ja byt nik tak v 18 tich si vytrham vlasy alebo zmenim rodny list! 😀

stanqa123
autor
24. aug 2016

@petulda333 vsimla si si ze ja tu reagujem.normalne na kazdy nazor? Precitaj si svoje odpovede pises uplne mimo misu

lalinko2010
24. aug 2016

@vanesanova alebo NIKITA, to je aké meno dievčenské chlapčenské?