Páči sa vám meno Bartolomej?
Paci sa, ci nepaci sa? 🙂
meno je dlhe, deti to budu chciet skracovat na Bart (Simpson) ale ako kazde dieta - zvykne si.
Ja osobne by som si pri vybere mena pozrela aj to čo znamena, teda ,,aku nalepku,, dame svojmu dietatu ked mu dáme taketo meno. Napr. mená ako Ján, Timotej...su karmicky zatažene mena...sak niekto na to neveri tak ok, niekto ano tak chce vediet.
Vyznam mena Batolomej komu sa nechce guglit :
Bartolomej je novozákonné meno hebrejského pôvodu a v preklade znamená "Talmajov syn". Mužov s týmto menom stretávame u nás iba výnimočne a oslovujeme ich Barto, Berco. Bartolomejovia, ktorí majú meniny 24. augusta, sú muži, ktorí všetko prekonajú. Vyjadrujú sa veľmi otvorene. Sú niekedy vzťahovační a majú výraznú sebadôverou. Keď sú školopovinní, sú často neposední a nesústredení, rodičia majú čo robiť, aby na nich dohliadli a usmernili ich. Bartolomejov vábia dobrodružné cesty, preto vyhľadávajú prácu napríklad v exotických krajinách. Majú aj umelecké sklony. Ich citový život je rýchly a búrlivý. Potrebujú určitý čas, kým dozrejú. Životaschopnosť Bartolomejov je dobrá, horšie je to s pravidelným a racionálnym stravovaním. Ovplyvňuje ich Slnko. Šťastné farby Bartolomeja sú žltá a medená. Ochranné rastliny nechtík a rumanček, ochranné kamene granát a jantár.
@sardinka335 toto uz mam nastudovane cele 🙂 to som ako prve pozerala🙂 co znamena karmicky zatazeny?? Timotej je tiez moje oblubene, len to neviem kolko synov by som musela mat aby som sa utesila vsetkymi menami :D
Mne sa to meno absolutne nepaci. Nerozumiem ako take mena mozu byt v kalendari. Ale to je moj nazor. Dufam, ze som neurazila
@neverendinglove jj je vela mien ktore vobec nikto nepouziva a su v kalendari.. niekde som citala napad obnovit mena v kalendari celkom bybsom si to kukla :D
@sardinka335 povedala by som,ze tá charakteristika sedí ako "riť na serbel" 😀
@stanqa123 a ty uz pochop zalozila si diskusiu,kazdy ma pravo sa vyjadrit,a tiez nechapem preco sa chces o mene bavit?keby si sa nevedela rozhodnut tak berem ale ak ho chces dat tak nevidim ziadny zmysel tejto diskysie...a nepis ze ta zaujima nazor nato meno,lebo ak mas nieco v hlave tak ti musi byt jasne ze budu ludia za meno ale aj proti nemu a to plati pre vsetky mena cize zbytocna tema...uplne
@petulda333 tak sa nezaoberaj zbytocnymi prispevkami na zbytocnej teme 🙂 setri pismenka
http://www.mnm.sk/Knihy/Meno je Vas osud.pdf
posielam link na knihu Meno vas osud komu sa chce citat...
Karmicky zatazeny znamena jednoducho povedane, ze nositel toho mena pritahuje problémy, prekážky mozno viac ako iny...treba si o tom niečo prečítať to tazko takto popisat.
@ewisam Berco...
@eeffka @sardinka335 Berco, Bertik je predsa skor Albert 🙂
@stanqa123 tak ked sa ti paci, nieje o com... my mame dilemu s chlapom nad dievcenskym teraz 🙂
@neverendinglove sú v kalendári, lebo niekedy v minulosti sa dávali a myslím, že to meno dávajú naši spolubratia rómovia
@sardinka335 zaujímavé čítanie.
asi si zmením meno ale to čo som čítala o niektorých vybratých menách tak to sedí.
ďakujem.
Zaujímavé, že zrovna dnes prišla táto téma,keď je dnes Bartolomeja 😀
@mijo53 fajn. Romovia su ina kapitola. Oni nech si davaju mena jak hotentoti. Ale normalny zdravy rozumny clovek by mal dat dietatu do zivota pekne meno. Ved chuda dieta s takym menom bude zit a nie jeho rodic
To tato tema ma uz 6 stran? A ako pozeram, autorka stale viac a viac zacina stracat nervy
Nepaci.. nechcela by som si dieta volat Bertik.. no nic v zlom... alebo Berco alebo co... mne sa nepaci. Ale ked sa tebe paci.. nech sa paci... 🙂
Nepaci sa mi
Ale je to iba tvoja vec. Meno mojho syna sa tiez vela ludom nepaci a je mi jedno 🙂 vola sa Arthur. Vcera som sedela na ihrisku a boli tam 3 deticky s origos menami 😃 Martvon, Vincent a Cyril.
preco nie pokial by ho aj volali Bartolomej a nevymyslali nezmyselne zdrobneniny a pri zavolani na ihrisku by sa neotocilo naraz pat deti...
@mima4 Jezis, fakt. Ty si to uplne vystihla! Ako pre kocura😄 Nuz ale, kolko ludi tolko chuti. Ani nase mena sa nikomu nemusia pacit 😀 Kazdopadne, mojho syna pozna uz kazdy Rom po mene a cakam eru, kedy tu bude okolie zamorene tymto menom 😄 Len cakam na Nove generacie 😀

@silvitita my sme dali synovi klasické meno, ani v sne by nás nenapadlo, že sa mu budu vysmievať Davidko - pravítko. Tak ani klasické meno nezaručuje, že sa mu pre meno nebudú vysmievať.