icon

Páči sa vám meno Bartolomej?

stanqa123
24. aug 2016

Paci sa, ci nepaci sa? 🙂

dasade
24. aug 2016

Za mna urcite ano! A volala by som ho pekne celym menom Bartolomej...znie to krasne 🙂 ak sa tebe paci,urcite sa nedaj odradit recami z okolia... mna sa po porode dcery vsetci vypytovali,odkial som nabrala take meno .. a ja s kludom, ze z kalendara (mala je Aurelia)..takisto sa kazdy spyta,ako ju volame.. tak ako je krstena 🙂 alebo Aurelka... A Bartolomej je naozaj krasne!

alchemilkazltozelena
24. aug 2016

@charlie1980 ako sa vola tvoj maly? Ak pre druheho uz mate vymyslene? 🙂

sense
24. aug 2016

apropo u nas v rodine mame uz Tadeasa, Timoteja, aj Elisku, a Karin - nemaju spolocnych rodicov...a jedno je este na ceste a to bude mat tiez nejake nezvycajne meno....

atenna
24. aug 2016

Krasne meno! Urcite stokrat lepsie ako vsade sami samkovia,adamkovia a lukaskovia,sebastiankovia ci Mia sofinka a podobne.a najlepsie je dat si cudzie meno a urobit z toho slovensku zdrobneninu!ked som si vybrala Laru ci Saru ci Sofiu tak ich nezhovadzujem na larinku sofinku sebika atd. Tu v rakusku momentalne frcia Vincent,Konstantin,Frederik ci Konrad,Jan a podobne. Aspon niekto ma vkus ked uz slovenky ho stratili. Cest vynimkam 😉

charlie1980
24. aug 2016

@alchemilkazltozelena Prvy je Joel Michele, Ale on ma aj talianske priezvisko. Druheho sme museli nejak napasovat, ten bude Noé. Kedze My sme multikulturna rodina 😀

stanqa123
autor
24. aug 2016

@silvitita ??????

stanqa123
autor
24. aug 2016

@mima4 za malicko🙂

mana85
24. aug 2016

Mne sa meno Bartolomej páči no záleží aj od priezviska , ku takému dlhému menu by sa hodilo tak 3-4 písmenkové priezvisko 😵 Ak ladí priezvisko s menom tak je to super !!!

stanqa123
autor
24. aug 2016

@ewisam pre dievxatko mam rozne varianty, top je valentinka, anetka magdalenka gretka agatka...🙂

stanqa123
autor
24. aug 2016

@mana85 k priezvisku sa praveze hodi 🙂 nema sice 4-5pismen ale hodi sa 🙂

mijo53
24. aug 2016

@neverendinglove ja by som Bartolomej nedala, ale z kalendára ho asi nevymážu

alchemilkazltozelena
24. aug 2016

Ked uz, tak aspon Benjamin, to je znesitelnejsie

silvitita
24. aug 2016

@sendy1977 ok ale nesmeju sa dospelý

ewisam
24. aug 2016

@stanqa123 hm, no vybrala by som si, no chlap ani pocut, ten sniva len o LIliane, krasne meno, ale dost pouzivane navyse v novembri tak by chuda male malo aj meniny a narodeniny v jeden den a to som proti... uz pol roka ho odhovaram a ani pocut 😉 esteze pytat sa budu mna

deni73
24. aug 2016

Mne sa páči - Berty.

stanqa123
autor
24. aug 2016

@ewisam :D tak treba kompromis :D

stanqa123
autor
24. aug 2016

@alchemilkazltozelena benjamin sa mi praveze moc nepaci a nepasuje mi k dospelemu... a mam toto meno zafixovane z jednej rozpravky - benjamin kvietok- o slonikovi :D

barla5
24. aug 2016

@ewisam Liliana ma meniny 20. Augusta

ewisam
24. aug 2016

@barla5 no ano 20 augusta alebo aj 19.11 tak si vyber 😀

ewisam
24. aug 2016

@stanqa123 Aby sme kazdemu vyhoveli musela by mat aspon 5 mien 😎 krstnych

stanqa123
autor
24. aug 2016

@ewisam jj ja by som asi tiez musela zmaknut min.5torcata :D

akim14
24. aug 2016

@stanqa123 mne sa to meno velmi paci, a urcite nieje osadnicke 😠 Ja si s tymto menom spajam inteligentneho muza. 😉

mijo53
24. aug 2016

@akim14 Práve dnes na Luxe bol dokument, lebo dnes je sv. apoštola Bartolomeja, že sa pôvodne volal Natanael

barrborka
24. aug 2016

ja som za, ze ake sa komu paci, aby si dal,nechapem, ako moze niekto popukazovat na druheho, ze hrozne meno atd...kazdy si vybral podla svojho uvazenia...druhy ma nazaujima 🙂 u nas v rodine mame Bartolomeja a volaju ho ,, Peto 🙂)

stanqa123
autor
24. aug 2016

@barrborka ako vzniklo to-peto?🙂

stanqa123
autor
24. aug 2016

@mijo53 jj povodne meno..ale tato verzia je ovela krajsia 🙂

mijo53
24. aug 2016

@barrborka mena by sa mali volať tak aké sú, snáď zdrobnenina keď je dieťa malé , ale Bartolomej a Peťo to je od veci, tiež poznám Vieru a clý život ju volajú Gabika, ani som dlho predlho nevedela, že je Viera a nepáči sa mi keď napr. Karolina, Kamila, Claudia a všetky sú Kajky

takacovama
24. aug 2016

@mijo53 ani Natanael nie je skarede meno ale 🙂 takeee neobvykle 🙂 🙂 Bartolomej je pekne meno mne osobne sa paci.. je to podobne ako Benjamin to je tiez krasne meno

pupava2
24. aug 2016

nepaci sa, absolutne.

marusik
24. aug 2016

@stanqa123 bartolomejov v okolí máme, ale zväčša starších... všetci sú cieľavedomí a určite aj tvrdohlaví - ale vedia to dotiahnuť ďaleko. Ja mám šťastie na takých poctivých Bartolomejov - robia svoju robotu poctivo. My sme dali meno, ktoré u nás tiež len starší chlapi majú, ale okolie to zobralo celkom dobre.... Máme doma Karola a voláme ho Karol, niekedy Karolko, v žiadnom prípade nie Kajo - to sme už pri prvých pokusoch rodiny hneď zamietli🙂 Takže ako si okolie naučíš, tak bude. Napr. mne skratka Bart nič nehovorí, lebo Simpsonovcov nepozerám, u nás sa používa zdrobnelinka Bertiko.