icon

Páči sa vám meno Bartolomej?

stanqa123
24. aug 2016

Paci sa, ci nepaci sa? 🙂

yollanda
24. aug 2016

nepaci sa mi to meno. a naco to riesis tu? ries to s muzom

jonas17
24. aug 2016

v mojom okolí je plno mien, ktoré sú normalne pre ich nositeľov a sú s nimi spokojní... rafael, Silvester, Bartolomej, Vincent,Ladislav... ziadne komplexy nemajú..

radkamikic
24. aug 2016

Autorke sa paci...paci , bude to meno jej syna...budu ho milovat s menom ake mu vyberu...a ano ked bude dieta mozno mu to bude vadit....uprimne komu nevadilo vlastne meno ked bol decko....mne tiez a teraz som spokojna v oficialnom styku to je meno na urovni...a casom chlapec bude muz s menom Bartolomej
Trochu sa cudujem ked si ludia menia meno ktore im dali rodicia ...je to ako by si nevazili rodicov a ich skusenosti, jasne ze su rozne okolnosti,uznavam
.ale na druhej strane mozno o par rokov sa roztrhne vrece so zmenami z mien ,,len aby sme boli originalni,, na obycajnejsie formy....
Mamina krici na maleho loptosa Viktorius...lebo Viktor nie je dost in

mana85
24. aug 2016

@stanqa123 No tak super 😝 Mne sa tak páčilo meno Valent ( tisícročná včela ) no k našmu priezvisku sa nehodilo mal by na figu po sebe spoluhlásky zle by sa to vyslovovalo 😅 Tak máme Jakuba keď zakričím Jakub ! otočí sa každý chlapec 😀 No milujem to meno od mala a náš Kubo je fakt Kubo 😀 😝

barrborka
24. aug 2016

@stanqa123 prezyvka

stanqa123
autor
25. aug 2016

@yollanda a preco sa ozyvas?? Chod ku sporaku a nevypisuj tu pridebilne otazky

stanqa123
autor
25. aug 2016

@mana85 :D jakub bolo moje vysnene dllllllho predlho,lenze akosi ma to preslo koli byvalemu :D skoda :D

stanqa123
autor
25. aug 2016

@jonas17 su to prave velmi pekne mena pokial ich vyslovuju normalne ako su..-silvester nie silvo, vincent nie vinco.....preto aj ja chcem aby ho volali pekne celym ako ma byt

sovienka
25. aug 2016

@stanqa123 to je to, ze tomu nezabranis.. Ludia ho budu volat, ako budu chciet, hlavne deti v skolke si nebudu lamat jazyk s Bartolomejom. Ak sa ti paci cele meno, musis ratat aj s prezyvkami a skratkami.

gabu_lienka
25. aug 2016

@stanqa123 necitala som ani jeden príspevok, ale zaujala ma úvodná otázka, pretože toto meno sa mi veľmi páči! 🙂 avšak vzhľadom na dĺžku nášho priezviska ho asi budem musieť oželieť..

maslenka47
25. aug 2016

@stanqa123 haha no ty si nejaka vtipna po ranu. Ty CHCES.. no vies co ti ostatni mozu na to, ze ty chces. Este ucitelky v skolke ti budu musiet vyhoviet, aj ked im to asi neskutocne bude liezt na nervy si s takym dlhym menom lamat jazyk. Ale inak ...

A vobec, nevolas sa ty nahodou Stanislava? A tiez trvas na tom, aby ta tak ostatni volali?

Nuz a mne sa to meno nepaci, prave preto, ze je 1) dlhe 2) krkolomne a 3) a uz len vyslovit ho mi pride neprirodzene. Rozhodnutie je na tebe. V kazdom pripade zvaz to, ze to meno nie je pre babiku, ale pre cloveka, ktory sice najskor bude dieta, ale meno si poneise aj do dospelosti.

jana_eyre
25. aug 2016

Mne osobne sa nepaci, ale je originalne.. ale co zalezi na mojom nazore - dôležité je ako sa paci tebe a partnerovi.. Mena mojich deti sa tiež nie každému pacia, ale to neovplyvnilo môj výber a to, ze tie mena mam ja veľmi rada.. Myslím, ze sa deťom dokonale hodia..

stanqa123
autor
25. aug 2016

@sovienka ako to ratam, myslela som skor medzi dospelymi v rodine a okoli.. je jasne ze deti si prisposobia 🙂 ako vlastne vsetko :D

stanqa123
autor
25. aug 2016

@maslenka47 prepac ale si zbytocne prudka uz zo zaciatku prispevku...niektore sa vazne spravate otrasne...smutne... a predstav si volaju ma stanislava!!

stanqa123
autor
25. aug 2016

@gabu_lienka napr. Ja mam velmi dlhe meno aj priezvisko a nikdy nestacili kolonky na cele meno🙂 teraz sice mam o 2pismenka menej ale praveze sa k bartolomejovi hodi, aspon teda mne to celkom ladi 🙂

stano4000
25. aug 2016

nie

mysga
25. aug 2016

Nikto ho celým menom volať nebude. Je moc dlhé. 🙂 Predpokladám, že aj teba to prestane časom baviť. Ale meno to je pekné, takto "na papieri". my budeme mať Markétu a tiež to musia všetci riešiť. :D A to môj chlap vyhlásil, že jeho syn bude Nikola. Predpokladám, že nás potom zlynčujú.

sardinka335
25. aug 2016

A tak @maslenka47 je ,,,naša,, ona to sice povie ,,na plnu hubu,, ale palec hore...musia tu byt aj taky inak by tu uz vazne skapal pes, človek to nesmie brat nejako osobne tieto diskusáky a nad kazdým sa pozastavovat.
Kazdopadne ma pravdu - robila som v školstve a to je na nič nejake dlhe mena a ,,neprirodzene,,. Kolegyna mala Vincenta no jasne ze ho volali Vinco, Vincko...jak stary chlap prepity take mi to pride.
Ja som mala žiačku s menom Sarah Victoria....no jasne ze som ju volala Viki, Vikina...ved to kým by som jej povedala, ze Sarah Victoria nehup sa na stoličke tak prejde tolko času ze si krky vylame. Napisat ju do kolonky triednej knihy s priezviskom to som musela si dobre vyratat kde začnem pisat 😀 😀 😀 Takze skracovat to budu v takom ,,kamaratskom kontakte,, tomu sa neda zabranit pre deti su tie mena dlhe. Alebo meno ALexandra to tiez skracuju na Saša, ALexa...malokedy počujem cele znenie. Natália to iste...ja ju volám Nasťa...nejako sa mi to zapačilo 🙂

stanqa123
autor
25. aug 2016

@mysga no s tym nikolom by som to zlyncovanie asi aj verila :D ale aspon sa nebrani tvoj chlap netypickym menam

stanqa123
autor
25. aug 2016

@sardinka335 ako neberiem nic osobne ani podobne..len vies kazit tu normalnu diskusiu len preto aby neskapal tu pes mi pride take stredoskolske..je tu x dievcat a zien ktore si chcu normalne pokecat ale tieto zihlavy pichlave to len znechucuju..nechaoem take dospele zeny..na plnu hubu nech hovoria ale k veci ale nie vyryvat

anickabasnicka
25. aug 2016

@stanqa123 každý ho bude volat tak jak si sám zvykne,syn se jmenuje Jan, od malička ho volám slovensky janíku nebo i jeníku, ale ve škole i všude tady na moravě mu říkají honzo, občas mi dělá problém se pak s lidmi domluvit, o kom se tom vlastně bavíme 😀 ale ti, co slyší, jak ho oslovuji, tak mu říkají stejně jako já....no a druhý syn je Ladislav, samozřejmě, že jako malému jsme mu říkali všelijak, ale když vyrostl, tak si sám vymohl, že ho musím oslovovat nejen já, ale i například ve škole, celým křestním jménem, na zdrobněliny už nereaguje 😵 ...takže hodně závisí, jak to každý dovolí svému okolí. a myslím, že není nic špatného, když si člověk sám řekne, jak ho mají oslovovat a že si nepřeje zdrobněliny, aspon můj syn si to dokázal prosadit, a zvykli jsme si.......jo, a ještě k té škole, říct dítěti zdrobnělinou si může učitel dovolit tak maximálně na základce, kde se dětem tyká. na střední škole se už ale studentům vyká, tam už se musí říkat celým jménem, křestním nebo příjmením. tam by už mu jméno komolit nesměli.......Bartolomej není vůbec krkolomné jméno, pošli ty, co ho budou mít problémy s výslovností na logopedii 😎 ..

anickabasnicka
25. aug 2016

@maslenka47 ale prosím tě,jaké nepřirozené na vyslovení, pokud máš ty s tím nějaký problém, tak si zajdi na logopedii. jsou horší jména a slova na výslovnost, jako třeba Gerhard, Leonard nebo Dárius a normálně se pořád používají...je to jen o zvyku a nebýt lenivý tu pusu správně otevřít 😀

anickabasnicka
25. aug 2016

@mysga jé, Markéta je pěkné jméno. kamarátce říkám Markétko, mě se moc líbí ta jemnější verze, ...a vůbec mi to nepřijde divné, i když je to už skoro padesátiletá ženská 😎 ...já jsemsynovi říkala jako malému lado, ladiku a ted si jako dospělý vymohl oslovovat celým jménem, takže je to Ladislav! jedinečný 😀

linddi
25. aug 2016

Nie nepaci. Ale v prvom rade sa musi paci vam dvom. Cudzich neries.... 😉

stanqa123
autor
25. aug 2016

@linddi to neriesim, iba sa tak bavime praveze 🙂

moni244
25. aug 2016

@stanqa123 tak uz nie kaktus? Uz zihlavy pichlave? si fakt smiesna vo svojich reakciach

petulda333
25. aug 2016

@moni244 ale hlavne ze kazdy na nu utoci...ked jej tu niekto napise nieco ine h ed vyskakuje naco sem chodia pisat...boze jak v skolke...z nej musi mat muz radost

sardinka335
25. aug 2016

@moni244
@petulda333

ja ked som pred rokom rodila tak predposledny den mojho odchodu nam dali na izbu mamičku so synčekom a ten mal meno Gašpar...priezvisko si uz nespominam kazdopadne mi to prišlo divne, aj mala raz taky telefonat z ktoreho počutia mi vyplynulo ze jej rodina vyberom mena nie je nadšena...sak jasne je to jej vec ale Gašpar??? no....ale tak kazdy mame svoje čo sa nam pači...

plysaky
25. aug 2016

Nikto ho nebude volať Bartolomej - je to príliš dlhé. Deti mu určite vymyslia niečo kratšie a či to bude práve Bart, to nie je isté. V mojom okolí je jeden a všetci ho voláme Berty. Mne osobne sa to meno nepáči - ale to je môj názor 🙂

alchemilkazltozelena
25. aug 2016

Toto mala byt otazka a nie diskusia kedze zakladatelka to meno chce dat, pyta sa len ci sa ludom paci a mali odpoved ano alebo nie a ziadne zbytocne diskusie okolo toho nemaju absolutne ziaden zmysel