icon

Perfektný darček pre sestru, ktorá je ako matka

Včera o 12:55

Ahojte, aký darček by ste dali osobe, ktorá pri Vás vždy stála a vychovala Vás? Ide o to, že keď som mal 4 zomreli moji rodičia a moja nevlastná sestra si ma osvojila. Nemala to so mnou vôbec ľahké, zmenil sa jej celý život, musela ísť do práce, doštudovať externe, ťažko si hľadala aj známosti. Už má svoje deti, svojho manžela, ktorý to s nami nevzdal, aj keď som nebol vždy ukážkové dieťa. Je to super týpek ako aj moja sestra. Rád by som sa im odvďačil, najmä mojej “mamosestre”.
Už nejaký čas zarábam, sporím a uvažujem, čo by sa hodilo za vďaku, že sa starala, aj keď v podstate nemusela.
Rozmýšľal som nad lepšou dovolenkou, poprípade novou kuchyňou/kúpeľnou,autom? Neviem. Čo by ste navrhli?
Mám na to vyhradených cca 10 000. Sestra rada zdravo žije, cvičí, cestuje, chodí do prirody, číta.
Ďakujem za rady.

maca1984
Včera o 12:57

Wau, klobúk dolu.
Auto, kuchyňa, kúpelňa- to by som neriešila. Ja hlasujem za dovolenku, wellnes pobyt, možno ayurvédny pobyt ?

anonym_3ac6a5
Včera o 13:03

10tis.? pekný peniaz.
Myslím že pekná dovolenka by bola super.
zimná - letná, to už musíš poznať sestru ty čo má radšej.
Plavba loďou? safari? Niečo netradičné.

martinkatinka
Včera o 13:12

Mozno prave nejaky zajazd, kde pojdete spolu, aby vedela, ze to nie je len nieco hmotne, ale zazitok a cas.

anonym_0e978b
Včera o 13:23

Poslat ju s manzelom na dovolenku zatial co ty preberas starostlivost o deti

Auto za 10k…neviem ci to bude dlho pojazdne a nebude treba do toho vrazat viac. Nemaju auto? Maju kupelnu/kuchynu v zlom stave?

13uzivatelka11

Podľa mňa toto by si mala nejako nenapadne zistiť od sestry, po čom by túžila, lebo je to naozaj dosť veľka suma a škoda peňazí, ak by si sa náhodou netrafila s výberom.

anonym_d83b8f

@anonym_autor To akože fakt či námet na ďalší koníkový príbeh?

pribinak

Pekne od teba….kup nejakú dovolenku a buď na chvíľu opatrovatelkou deti
☘️☘️☘️

13uzivatelka11
Včera o 13:24
@anonym_0e978b

Auto za 10k…neviem ci to bude dlho pojazdne a nebude treba do toho vrazat viac. Nemaju auto? Maju kupelnu/kuchynu v zlom stave?

@anonym_0e978b auto za 10.000€ je starý šrot? 🤦‍♀️ Ved nikde nepíše že to má byť veľké SUV..

kristina2412
Včera o 13:25

Možno skúsiť pozrieť či cestovky neponúkajú nejaký poukaz na kúpu zájazdu v istej hodnote. Vybrala by si čo sa jej páči a aj koho vezme. Prípadne skúsiť zistiť aký je jej cestovateľský sen. Hmotné veci by som jej nedávala, za istý čas sa opotrebujú ale zážitky zostanú.

minenkaa
Včera o 13:26

Ja by som pozvala na večeru ,dala peniaze a raz za čas to stráženie deti je tiež dobrý darček

anonym_0e978b
Včera o 13:29
@13uzivatelka11

@anonym_0e978b auto za 10.000€ je starý šrot? 🤦‍♀️ Ved nikde nepíše že to má byť veľké SUV..

@13uzivatelka11 no ak sa pytas mna, tak ano. Dva roky dozadu sme kupovali auto a nic solidne pod 20k sme nenasli.

anonym_f28788
Včera o 13:30

Pobyt.. ale neviem ci takto konkretny, lebo to si treba aj volno zariadit, premysliet ci aj deti idu, ci nie, ak nie, s kym budu (s tebou napr) atd.lebo ak mas deti, hned je vsetko komplikovanejsie, respektive je viac veci, na ktore treba mysliet..
ak by sa dalo len ze poukaz a aby si vybrala sama termin, miesto, pocet ludi atd..
Zvysne veci co si menoval nie, to su velmi individualne veci, ktore treba riadne premysliet a kazdy ma ine preferencie

maca1984
Včera o 13:33

Cestovné kancelárie, neviem či všetky poskytujú poukazy v nejakej, aj ľubovoľnej cene. My sme tak pár rokov dozadu dostali poukaz cez Fisher. Dátum, miesto atď bolo na nás.

ivett1
Včera o 13:34

@anonym_autor krásne gesto🤩
ja by som ti poradila presne to , čo tu už niekto písal...pozvi ich na večeru a odovzdaj im obálku s peniazmi, aby si sestra aj jej manžel za to kúpili, čo chcú...určite ich to poteší a ešte budú mať radosť z toho, že si vedel našetriť peniaze a že na nich mysliš - určite budú na teba hrdí ako by som bola ja na moje deti😉

autor
Včera o 13:51
@anonym_0e978b

@anonym_0e978b deti su uz vacsie maju 15, 18. Vedia byt aj sami. Sestra bude mat tento rok 50tku, tak som chcel nieco vacsie, preto aj sporim dlhsi cas. Kupelnu aj kuchynu spominala, ze by chcela vymenit, ma cca 20rocnu, inak je funkcna. Auto maju jedno, spolocne, uvazoval som, ze by som jej kupil nejake mestske mensie auto, hoc aj jazdene.

13uzivatelka11
Včera o 14:17
@anonym_autor

@anonym_0e978b deti su uz vacsie maju 15, 18. Vedia byt aj sami. Sestra bude mat tento rok 50tku, tak som chcel nieco vacsie, preto aj sporim dlhsi cas. Kupelnu aj kuchynu spominala, ze by chcela vymenit, ma cca 20rocnu, inak je funkcna. Auto maju jedno, spolocne, uvazoval som, ze by som jej kupil nejake mestske mensie auto, hoc aj jazdene.

@anonym_autor ak konkrétne nevieš aké auto a či vôbec chce, do toho by som vôbec nešla.. ak chcú prerábku, daj im peniaze 🙂 aj keď tie možno nebudú chcieť prijať. Ale určite sa nejako dohodnete

pinkgirl
Včera o 14:18

Choďte spolu s ňou a mužom na plavbu loďou- Dánsko, Nórsko sú krásne plavby. Alebo po Stredozemnom mori.

anonym_521986
Včera o 19:56

Ja by som o tom pokecala s jej manželom 🙂

beata_k
Včera o 20:11

Porozpravaj o tom s jej muzom. Mne by napr. bolo velmi luto keby si "vyhodil" 10000€ ako vdaku. Ja velmi dobre rozumiem tvojej potrebe sa jej odvdacit, ale dar za x tisic by som ja neprijala.

autor
Včera o 21:18
@beata_k

Porozpravaj o tom s jej muzom. Mne by napr. bolo velmi luto keby si "vyhodil" 10000€ ako vdaku. Ja velmi dobre rozumiem tvojej potrebe sa jej odvdacit, ale dar za x tisic by som ja neprijala.

@beata_k prve co som urobil bolo, ze som sa rozpraval s jej manzelom. On len povedal, ze si nemam vobec lamat hlavu, robit starosti, ze je to uplne normalne a urobil by to kazdy. Nemam nic drahe kupovat, nechat si peniaze, investovat. Lenze ja som si na tento ucel sporil a chcel by som ju/ich potesit. On mi v podstate radil, ze jej mam kupit nejaku knihu alebo masaz, ze vobec si nepotrpi na drahych daroch. Tak neviem

beata_k
Včera o 21:26
@anonym_autor

@beata_k prve co som urobil bolo, ze som sa rozpraval s jej manzelom. On len povedal, ze si nemam vobec lamat hlavu, robit starosti, ze je to uplne normalne a urobil by to kazdy. Nemam nic drahe kupovat, nechat si peniaze, investovat. Lenze ja som si na tento ucel sporil a chcel by som ju/ich potesit. On mi v podstate radil, ze jej mam kupit nejaku knihu alebo masaz, ze vobec si nepotrpi na drahych daroch. Tak neviem

@anonym_autor Tak vidis. Uprimne a od srdca jej/jemu podakuj. Kup nieco, na co moze hodit oko a vzdy si spomenie ako si jej uprimne podakoval. Verim, ze ju to vzdy zahreje pri srdci.

kristina2412
Včera o 21:37

Možno letnú dovolenku? Tam sa vieš zmestiť do 5000 keby aj išla s celou rodinou, a ešte by ti aj ostalo, čo by si mohol použiť pre seba atď.