Po akom čase ste sa zasnúbili?
ahojte, zaujima ma po akom case..(mesiacoch,rokoch) ste sa s partnerom zasnúbili ?
Lebo mne pride ze ja sa toho asi ani nedockam..uz sme spolu 6 rokov a stale nic...pritom o svadbe, detoch sa bavime, dokonca uz mame 4 roky vlastne byvanie ale toto nejako neprichadza :(
ja mam takmer 29r, a on o rok mladsi 🙂
Ja som si to tiez niekedy vravela - aj muz o tom vedel, ze do 30tky prve. Nakoniec som ho mala v 34 a nic mi neuslo. Svadbu sme mali o 12tich ludoch lebo korona opatrenia. Ale sme stastni a spokojni 💚
Podla mna zbytocne vytvaras tlak na seba aj nanho.
A dieta bez svadby by som nemala ani ja, ale nikdy by som to muzovi nevyhadzovala na oci. Vo vztahu sme predsa dvaja a obaja sa musime na to citit.. inak tu o par rokov mozes zakladat temy ako sa muz odcudzil, ako nezvlada otcovstvo a pod...
Ahoj, ja som mala jasne poziadavky a este aj deadline. Tak v ten den ma poziadal o ruku. Ja by som inak odisla. Chodili sme spolu 6 rokov.
@bikarbona ked presne tomuto sa chcem vyhnut davat rôzne ultimata..citim sa potom tak divne.. a potom to vyznie ako keby ma ziadal o ruku z donutenia a nie z lasky :(...neviem aspon ja to tak vidim mozno iní to vidia inak
Po 2 rokoch. Ale my sme v tom mali jasno, čo chceme a ze nechceme “prechodeny” vztah. My sme pred svadbou spolu nebývali a ja osobne by som nechcela vztah, ktorý sa nikam neposúva.
Nuž, si veľké dievča, tak sa tak správaj. Nič mu už nenaznacuj, chlapi náznaky väčšinou vôbec nezaregistruju a ak áno, tak ignorujú. Proste mu povedz, že chceš do 30 dieťa, ale len v manželstve, je na ňom, čo s tým urobí. A zásnuby sú podľa mňa čistá konina. Zbytočný cirkus. Alebo si ma muz vziať chce alebo nechce, načo tajtrlikovat so zasnubami.
Síce partnera nemám, pre mňa by bolo najlepšie tak po 7 rokoch.
Úplne ti rozumiem. A ty si v inej situácii ako som bola ja. My sme nič ešte spolu nevlastnili.
Ja som však chcela žiť a vychovávať dieťa v manželstve. Ak by ale on nechcel, tak bohužiaľ, nemáme rovnaké ciele a to je pre mňa rozumný dôvod, aby sme šli každý svojou cestou.
Po 7 rokoch.ale chodit sme spolu zacali ked som mala 14
a to sme sa minuly rok v lete bavili o tom celkom vazne ze tento rok v lete bude svadba...uz som za nim aj prisla s datumami ktore sa mi pacia..lenze asi viete kde to skoncilo, ze on by rad najprv poriesil to zasnubenie...a inak to by asi nik nepovedal ale napr. teraz v BA bola svadobna vystava cca 2 tyzdne dozadu...a praveze on bol ten ktory navrhol podme tam... (aj sme tam boli) ale inak
Nuž, tak nič iné ti asi nezostáva ako len čakať. Len dokedy ťa to takto bude baviť?
tak mi napadlo ci v tom nehrajú rolu financie. predsa len svadba nie je lacna zalezitost, snubak tiez nie...tak ci nahodou to nechce odlozit na trosku neskor...
a mozno ma naozaj vymyslene nieco originalne na tie zasnuby ze caka na vhodnu prilezitost.
Ine by bolo pokial by ste sa o teme svadba nikdy nebavili, vtedy by som asi chcytila trochu stres...ale on zrejme proti tomu nic nema, len caka na vhodny okamih... skus to nejaku dobu neriesit.. ono aj keby ta hned teaz poziadal tak by to aj tak posoilo tak ze pod natlakom to urobil..
@vsauce_ sama neviem :( len je to tazke sa po tom vsetkom co sme spolu prezili na to vykaslat a odist...ani si to neviem predstavit...
@modro_zelena uz som rozmyslala nad tym aj takto..ze ano moze byt
vies vela muzom sa pri pojme svadba zatoci hlava, mysli si ze zena bude chciet mat vsetko velkolepe dokonale, prehnane drahe...skuste sa mozno porozpravat aj o tomto a ubezpec ho ze tymto smerom ist nechces (teda ak je to pravda) :D
Po 3 rokoch, ale po 5 mesiacoch sme brali spoločný úver 😉
My po dvoch mesiacoch 🙂 ale potom sme dlllho čakali na sálu. Zobrali sme sa po roku a pol chodenia. Hneď sme išli do vlastného bývania. Obaja sme študovali na VŠ a zároveň pracovali. Myslím, že nikdy som nespravila lepšie rozhodnutie. Vydávala som sa mladá, krásna, štíhla, užila som si aj slobodne obdobie aj obdobie snúbenice, aj obdobie mladej manzelky. Syn sa nám narodil po 2 rokoch manželstva. Ale mám známych, čo sa vzali po 5-7 rokoch vzťahu, aj takých, čo sa brať mali a stále to odsúvali, až sa rozišli.... Takže je to vysoko individuálne. Keď stretneš toho správneho, nie je na čo čakať. Ak ti status manželky nechýba. Veď k láske nepotrebuješ dokument. Len je to jednoduchšie v živote, keď ten dokument máš. Určite je tu kopa žien, čo sa vydať nechceli a celoživotný status "priateľka" im vyhovuje. Mne by to veru nevyhovovalo. Ja som taká, že ja potrebujem aj ten legálny dokument, aj obrúčku, aj rovnaké meno. Ale každý sme nastavený inak a všetky typy nastavenia sú v poriadku, ak to obom stranám vyhovuje
:D :D to ako keby som mojho pocula ze korona atd. Sme spolu 8 rokov, mame 2 deticky a nie sme zobrati. Ked som sa pytala na svadbu, povedal ze ano zoberme sa. Hovorim a kde mam prsten? Tak ze on nie je na take veci (myslel tym romantiku okolo zasnub). On je taka tvrda povaha, ale to som vedela. Keby za nim pridem s presnym rozplanovanim, terminami a podobne, pristal by nato. Ale ja si tvrdohlavo cakam na svoj snubacik :D
@myscha3 prave citam taketo nieco: Je dokázané, že každým jedným rokom chodenia klesá šanca na manželstvo o 10 %. U ľudí, ktorí to spolu ťahajú desať rokov je šanca na svadbu, prakticky, nulová! Len sa zamyslite, koľko párov, od ktorých ste čakali svadobné oznámenie, oznámilo rozchod. A vy ste nechápali prečo. Veď boli na 100 % zohratí, poznali sa tak dobre, že si rozumeli aj bez slov, zblížili sa už aj ich rodičia, mali spoločných priateľov a dokonca aj spoločne nadobudnutý majetok. A predsa, bolo to málo nato, aby vzťah vydržal.
je jedno či sú partneri zosobášení alebo nie, podstatné je či to obaja vnímajú rovnako. lebo ak jeden chce manželstvo a druhý nie, to je dosť veľký problém podľa mňa.
@1angelika my manzelstvo obaja chceme..viem to..len nejako k tomu 1. krôciku k tomu sa nemozeme dostat
no tak sa netráp a nechaj to chvíľu tak ....možno sa potom rozhýbe. držím palce 🙂
@1angelika popravde pol roka som to nechavala tak..od minuleho leta cca...az doteraz..teraz to zas na mna prislo ☹
a este ked mi to rodicia davaju pred oci, aj priatelovi rodicia nas zacinaju tlacit.. kolegyne otravuju stale kedy sa konecne aj ja vydam tak mi to len pripominaju ze uz je fakt nacase..a len mi je z toho horsie
to ťa úplne chápem. moja sesternica raz pri takej otázke vybuchla a povedala, že či ona má priateľa požiadať..odvtedy všetkým doplo a prestali sa vypytovať. ..no pokiaľ viem stále ju nepožiadal :(
To nieje len o prsteni- to je istota že chce s tebou zdieľať starosti aj radosti, chce s tebou zostarnut, že vie ze sa rozhodol pre teba......hoci nikto nevieme koľko nám to vydrzi
@1angelika a ocakavam cez sviatky teraz od rodiny podobne otazky...ale dala si mi dobry tip na odpoved :D :D ze ci ja ho mam poziadat o ruku...a je mi jedno aj ked to bude pred nim...😂😂
Po roku chodenia ma priatel poziadal o ruku.
6 rokov chodit s schlapom by ma nebavilo a so spolocnym byvanim by som nesuhlasila. Cize 6 rokov fungovat na rande, prechadzky, kecačky, vyletiky, navstevy, atd.... asi by som bola dost z toho frustrovana.
Ty uz vsak s priatelom byvas a dost dlho, tak preco mu na rovinu nepovies, ze ako si to predstavuje. Ci sa chysta s tebou zasnubit alebo rovno vezmi kalendar, vyber den...
Problem dnesnych modernych vztahov je vsak v tom, ze mnohi muzi sa nechcu viazat a pritom maju vyhody manzelstva.

Ja by som sa ho opýtala na rovinu ci raz somnou chce dieťa a svadbu 😅 my sme sa po 2mesiacoch. Na večeri v restike sa ma muž opýtal ci mam čas 3.oktobra na svadbu😅😅😅